Wedding Örebro - Bröllopsfotograf Rebecca Hansson - www.rebeccahansson.com 
 
I helgen har jag läst igenom flera artiklar och blogginlägg som ifrågasätter bröllopstraditionerna. För vissa är ju verkligen fel i tiden enligt mig. Så därför tror jag att när man själv ska gifta sig att man faktiskt ställer frågan till sig själv, varför vill jag ha det här? Vill jag, eller gör jag det bara för det är tradtion? För det är så tråkigt att se till exempel första dansen att båda är jätte obekväma i det ögonblicket för man inte trivs med att dansa vals framför massor med folk. Och det är okej att ta bort den då. Gör precis som ni vill. 

Bröllopsdagen är fantastisk, men det kan vara svårt. Man vill inte göra släktningar besvikna osv, men, det är Er dag. Bröllopsdagen är där för att fira er kärlek tillsammans. Ingen annans. Faktum är att er bröllopsdag hade inte ens funnits om det inte vore för att ni två är kära i varandra. Och människorna som är där och älskar er kommer respektera era beslut. 

Jag och Crille pratar ofta om vårt framtida bröllop. Och vi är båda två såna som ifrågasätter allt. Varför göra som alla andra, bara för att någon från förr bestämt det? Vi vill verkligen göra vårt bröllop så personligt som det bara går och en sak som vi har pratat mycket om är varför ska bruden ha två ringar och brudgumen en. Det finns säkert bra bakomliggande orsak till varför det var så förr, som funkade då. Men idag. Detta är självklart bara vår åsikt. Vill ni att bruden ska ha två ringar, bär dem med stolthet. Men vi känner att vi hellre bara har en varsin ring. Det jag bara vill förklara är att man kan fundera på varför man gör vissa saker och vad ni vill. Besämt helt själva. Och jag ser mycket mer av riktigt personliga bröllop nu för tiden nu också och det gör mig så glad. 

Frågor som jag ser mycket runt omkring och som även svävar i mitt huvud:
 
- Ska vi vara i kyrkan? Fast vi normalt inte är där?
- En eller två ringar till bruden? 
- Bröllopstårta eller något helt annat som vi själva kommit på? 
- Bröllop utomhus, inomhus, utomlands?
- Första dansen?
- Ska pappa lämna bort mig vid altaret?
- Honeymoon?
- Brudbukett?

Ja, frågorna kan ju bara fortsätta i all evighet. Men sammanfattat, gör precis det ni känner att NI vill. Då kommer ni få den mest fantastiska dagen i era liv. Det är jag helt säker på :)
Anonym

Kul och intressant att läsa om någon som ifrågasätter allt sånt där med bröllop. Själv tycker jag att traditionen är jättemysig. För mig är det självklart med vit klänning, brudbukett, tårta. Och gärna både vals och honeymoon.
Men det där med två ringar bottnar väl i att man som tjej får en förlovningsring, utöver att man byter ringar under själva ceremonin. Det är jag själv däremot kluven om :)

Svar: Vad härligt att du älskar traditionen ! Det är viktigt att man göra precis vad fasen man själv vill ! :D
Becca

Jarina
| http://jarina.fi/

Vilken underbar bild! :)

Svar: Tusen tack :)
Becca

Patricia
| http://patriciajeppsson.wordpress.com

Så himla bra inlägg!! :) och vacker bild!

Svar: Tack! Vad glad jag blir!
Becca

Anna

Kul att spåna bröllopsplaner! Om du fick välja vilken bröllopsfotograf i hela världen, vilket skulle du då välja? :)

Svar: Oj, vad svårt! Det finns så otroligt många bra. Av våra svenska grymma fotografer så skulle jag välja 2 brides eller Jenny Blad :)
Becca

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?