Wedding Örebro - Bröllopsfotograf Rebecca Hansson - www.rebeccahansson.com 
 
I helgen har jag läst igenom flera artiklar och blogginlägg som ifrågasätter bröllopstraditionerna. För vissa är ju verkligen fel i tiden enligt mig. Så därför tror jag att när man själv ska gifta sig att man faktiskt ställer frågan till sig själv, varför vill jag ha det här? Vill jag, eller gör jag det bara för det är tradtion? För det är så tråkigt att se till exempel första dansen att båda är jätte obekväma i det ögonblicket för man inte trivs med att dansa vals framför massor med folk. Och det är okej att ta bort den då. Gör precis som ni vill. 

Bröllopsdagen är fantastisk, men det kan vara svårt. Man vill inte göra släktningar besvikna osv, men, det är Er dag. Bröllopsdagen är där för att fira er kärlek tillsammans. Ingen annans. Faktum är att er bröllopsdag hade inte ens funnits om det inte vore för att ni två är kära i varandra. Och människorna som är där och älskar er kommer respektera era beslut. 

Jag och Crille pratar ofta om vårt framtida bröllop. Och vi är båda två såna som ifrågasätter allt. Varför göra som alla andra, bara för att någon från förr bestämt det? Vi vill verkligen göra vårt bröllop så personligt som det bara går och en sak som vi har pratat mycket om är varför ska bruden ha två ringar och brudgumen en. Det finns säkert bra bakomliggande orsak till varför det var så förr, som funkade då. Men idag. Detta är självklart bara vår åsikt. Vill ni att bruden ska ha två ringar, bär dem med stolthet. Men vi känner att vi hellre bara har en varsin ring. Det jag bara vill förklara är att man kan fundera på varför man gör vissa saker och vad ni vill. Besämt helt själva. Och jag ser mycket mer av riktigt personliga bröllop nu för tiden nu också och det gör mig så glad. 

Frågor som jag ser mycket runt omkring och som även svävar i mitt huvud:
 
- Ska vi vara i kyrkan? Fast vi normalt inte är där?
- En eller två ringar till bruden? 
- Bröllopstårta eller något helt annat som vi själva kommit på? 
- Bröllop utomhus, inomhus, utomlands?
- Första dansen?
- Ska pappa lämna bort mig vid altaret?
- Honeymoon?
- Brudbukett?

Ja, frågorna kan ju bara fortsätta i all evighet. Men sammanfattat, gör precis det ni känner att NI vill. Då kommer ni få den mest fantastiska dagen i era liv. Det är jag helt säker på :)
Pictures from my Instagram
 
God Jul och Gott Nytt År i efterskott! Nu är jag tillbaka, fräsch och redo för ett fantastiskt år, efter en stunds ledighet. Som fotograf, eller som kreativ själ som jag själv skulle vilja uttrycka det, så är det så otroligt viktigt med ledighet. Och det kan låta som någon förskönande för att få vara mycket ledig, men så är det inte, för när man älskar sitt jobb så mycket som jag gör, så är det så sjukt svårt att faktiskt vara ledig. För jag vill inte. Men det är som sagt så otroligt viktigt, för att kunna ta hand och vårda inspirationen. 

Jag tar mig tex inte an bröllop som inte inspirerar mig eller som jag inte känner att jag klickar med personerna jag ska jobba med. För jag lägger alltid hundra procent själ i mina fotograferingar och all inspiration och kreativitet som finns inom mig. Och nu, efter ledigheten så är jag så laddad och har massor med fina ideer som jag bara vill köra igång med. 
 
För er som är sugna på att följa mig på sociala medier,
så finns jag här :) 
 
Instagram.com/photographer_rebeccahansson 
Facebook
Snapchat: Search for speedwaybecca
Twitter 
Pinterest