Foto: Porträtt & -Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild:  Dop - porträtt - Greta - Karlstad
 
Lilla söta Greta döptes för två veckor sedan och jag fick äran att både föreviga hennes dopdag men även ta hennes dop-porträtt. Det är så galet härligt med kunder som bokar in nya fotograferingar så man får följa dem. Mamma M har blivit fotograferad av mig två gånger tidigare (& pappa P en gång tidigare) och nu var det alltså dags för lilla Greta. Hon är ju så söt att man bara smälter! Själva porträtten där den fina dopklänningen syns får jag vänta med att visa, jag vill ju inte sno den äran från M & P att visa upp de bilderna för släkt och vänner på deras underbara Greta. ♥
 

 
Januari har varit en helt galen månad för mig. Det brukar normalt räknas som lågsäsong för företaget men i år har mitt schema varit smäckfullt och är fortfarande. Det gör mig till den lyckligaste fotografen och människan på denna planet. Tack till er alla som gör att jag får hålla på med detta. ♥
 
Och tycker ni att jag är dret tölig som inte uppdaterar varje dag längre så kan jag rekommendera er att kika in på mina instagram-konton. På FOTOBECCA uppdaterar jag med mina favoritbilder och på speedwaybecca så lägger jag upp från min vardag och behind the scenes. Men självklart så kommer jag fortsätta att uppdatera här, så häng gärna kvar här också ;) 
 
Jomen visst, det är dags igen att välkomna en till kamera till gänget. För jag kan med handen på hjärtat säga att för att vara fotograf så är jag extremt dålig på att ta vardagsbilder, så i år har jag bestämt mig för att jag ska ta med bilder i min vardag och bilder med nära och kära. Samt att ta mycket mer behind the scenes material när jag är ute och jobbar. Så efter att denna kamera hamnat i varukorgen ett antal gånger de senaste månaderna så klickade jag till slut på "genomför beställning". Och det känns skit bra nu faktiskt. Det är en lättnavigerad smart liten kamera så får plats perfekt i min ficka och kommer därför att följa med mig vart jag än går. Wiie! Som sagt, mer bilder åt folket. ♥
Foto: Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild:  Dop - Greta - Alsters Kyrka, Karlstad
 
Idag har jag varit vid Alsters kyrka och förevigat lilla Gretas dopdag. Det är verkligen så otroligt mysigt med dop! Speciellt då märks det vad olika alla barn är och hur de reagerar. Greta hann med både att prata och somna till en stund tror jag. Hon är så gullig! Längtar efter att få visa lite bilder, men det får bli efter jag leverat bilderna så M & P får se dem föst :) 
 

 
Men nu ska jag kila vidare. Denna helgen kör vi på med fullt ös. Idag jobb och igår så var vi i Leksand och tittade på Leksand - Modo. Som vi tack och lov vann, det blev lite mer spännande än vad jag hade trott från start, hehe. Farfar hade fixat så vi satt i loge också, det var inte ett dumt sätt att kolla på hockey i alla fall, riktigt lyxigt. Även om inget slår att stå i Leksandsklacken.
 
Kameran fick tyvärr stanna hemma, men jag satt hela bilvägen upp och drömde om att fotografera ett riktigt dala-bröllop. Det är ju så fantastiskt vackert där uppe med alla äldre röda hus med sina vita knutar. Så fint! Men, den som lever får se, en vacker dag kanske jag fotograferar bröllop där uppe :) 
Foto: Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild:  Bröllop - Claudia & Christian - Krokstad Herrgård, Säffle
 
Helt allvarligt, hur snygga och underbara är inte Claudia och Christian??? Och som om det inte var nog med det, så har de vädergudarna på sin sida också. För de gifte sig nämligen när snöstormen kom till Värmland, så jag körde i snökaos till Säffle och var faktiskt lite orolig hur det skulle gå med deras porträtt och utevigsel. Men när porträtten skulle tas så slutade det helt att snöa och solen kom fram. Jag bara gapade. Och jag vet det, att när jag ska gifta mig med min Christian, då ska jag ringa Claudia och Christian så de får ta ett snack med vädergudarna åt mig. Helt fantastiskt! 
 
Ps. Jag älskar vinterbröllop. 
 
På lördag fotograferar jag mitt TRETTIOFEMTE bröllop. Det är ju helt knasigt vad fort tiden går. Jag är världens lyckligaste fotograf för att 35 brudpar har gett mig den stora äran att få vara med och föreviga deras bröllopsdag. ♥ 32 sommarbröllop & 3 vinterbröllop mellan augusti 2011 och september 2014. Tack, tack tack ! 
 
 
I augusti 2011 fotograferade jag mitt första och det året även enda bröllop. Det var med skakiga knän jag åkte längst grusvägen som ledde upp till vigselplatsen. Jag hade pluggat på som en galning, för ingenting fick gå fel!! Jag möttes av Madeleine & Magnus som bara glittrade av lycka. Och då försvann alla nerver, för så lyckliga som de var så kunde ingenting gå fel. Och det gjorde det inte heller. 
 
 
Sen dess har det bara rullat på. Utvecklingen var varit enorm och självförtroendet att jag som fotograf kan "lösa alla situationer" växer sig allt starkare ;) För det är något som man lär sig snabbt, att oftast går det inte som man tänkt sig, men man löser det och oftast blir det bättre än det man hade tänkt sig från början. Allt tack vare alla fantastiska brudpar. Ni med ert snygghångel, fnitter, nervösa händer och glittrande ögon. Det är ni som gör mina dagar helt fantastiska. 
 
 
Och än är det inte slut. Bröllopsförfrågningarna för 2015 bara ramlar in. Så vill ni att jag ska föreviga ert bröllop så vänta inte för länge.
Åter igen, tusen tack ♥
 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 

Massor skulle jag vilja säga, för jag utmanar mig allting med någonting nytt varje år. Det är mitt sätt att alltid vara på väg. Jag vill inte stanna upp. En grej som ploppar upp direkt är att jag var i Norrland för första gången, det har ingenting med att utmana sig själv kanske, men det var ganska stort för mig för jag har alltid velat åka norrut. Sen blev jag sekreterare i styrelsen för Karlstad Hammarö speedwayklubb, det var också en första det vill jag lova. Var med i olika tidningar, både med bilder och intervjuer. 

 

 

Genomdrev du någon stor förändring? 

Företaget & jag har nog genomgått en ganska stor förändring i år, jag har mer satsat på den inriktning jag vill ha och inte jämfört mig så mycket med allt annat som finns runt omkring. Jag är otroligt nöjd med det jobbet jag lagt ner på att utveckla företaget under 2014 och 2015 kommer jag ta ännu större kliv framåt. Man måste göra saker på sitt eget sätt, för att hamna rätt. 

 

I och med att jag började finna min röst som företagare så började jag även lära mig otroligt mycket om mig själv. Så i år har verkligen varit året jag lärt mig bita ifrån. Att gå från att alltid har varit den som aldrig sagt ifrån utan hela tiden försökt att hålla alla andra nöjda, till att bli den som fortfarande bryr sig men även biter ifrån när man blir orättvist behandlad. Det har varit superskönt. Sen har jag även lärt mig att bita ifrån till mig själv också när jag jobbar för mycket. För att jobba för mycket är inte bra för någon, jag vill lägga mycket tid på alla mina kunder. Jag vill lära känna mina kunder. Och 2013 och början av 2014 så stressade jag nog bort alldeles för mycket av min tid. Det har jag tack och lov ändrat. För mina kunder är fantastiska människor, dem vill man lära känna ! 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Ja! :D

 

 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 

9 juli, dagen vi lyfte i Stockholm mot England. Sen kommer jag minnas alla fantastiska bröllopsdagar jag har fått äran att vara med på! 

 

Vilka länder besökte du? 

England. 

 

Bästa köpet? 

Bytet från Nikon till Canon, helt klart. Så mina Canonprylar! 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Någonting? Jag har massor jag kan räkna upp som gör mig riktigt glad. Jesus Christ Superstar i Karlstad gjorde mig riktigt glad. Alla lediga dagar med Crille gör mig riktigt glad. Alla gånger jag håller i min kamera är jag riktigt glad. Alla mina brudpar gör mig riktigt glad. Det mesta gör mig riktigt glad, haha !

 

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 

Fler resor. Älskar att se nya saker. 

 

Vad önskar du att du gjort mer? 

Stannat upp och bara njutit. Det kommer jag göra massor under 2015 ;-) 

 

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Ingenting som jag kan komma på faktiskt. 

 

Favoritprogram på TV?

Scandal i år tror jag. Person of interest är en stooor favorit, men har alltid missat det i år på TV. Så har så klat köpt DVD:n istället ;-) 

 

 

Största musikaliska upptäckten? 

Peter Johansson och Matilda Grün har jag haft koll på superlänge så de gills inte. Så får säga Jesper Sjöberg! 

 

Vad var din största framgång på jobbet 2014? 

Att jag började finna mig själv som fotograf. Slutade lyssna på "hur man borde vara" och var mig själv. 

 

Största framgång på det privata planet? 

Utöver det jag redan nämnt i fråga två, så tycker jag det är en stor framgång att jag tog fram skissblocket och började teckna igen. 

 

Största misstaget? 

Jag tror inte jag gjort några större misstag i år och om så har jag nog redan lagt dem bakom mig, för minns inte ;-)

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Gladare! 

 

 
Vad spenderade du mest pengar på? 

Helt ny utrustning!

 

Något du önskade dig och fick? 

Mer tid tillsammans med Crille. ♥

 

Något du önskade dig och inte fick? 

Fler timmar tillsammans med en bok. 

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 

Till min stora glädje så var Crille ledig från jobbet på min födelsedag i år. Han "kidnappade" mig på morgongen och hade med picknick som vi satte oss vid älven och fikade. ♥ Sen bjöd han mig på lunch på Barbros brygga. På kvällen åkte vi till mormor & morfar där släkten firade mig.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Det finns det säkert, men jag vill inte tänka så, blickar hellre framåt. 

 

Vad fick dig att må bra? 

Crille och mina fantastiska brudpar ♥

 

 

Vem saknade du? 

Mina nära som inte längre finns med oss. Min gammelfarmor har jag saknat väldigt mycket i år. 

 

Mest stolt över?

Att jag hållt min träning under hela året! 

 

Högsta önskan just nu? 

Just denna sekund är det att Crille ska vakna så vi kan äta frukost ihop ;-) 

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Njuta mer. Resa mer. Vara mig själv, för det är helt okej! 

 
Hej på er! Hoppas ni haft en fantastisk jul och nyår! Jag skulle vilja presentera er för min nya vän Voigtländer Vito CL. En analog sweetheart från 1958. *Dreggel*. Fick denna i julklapp av Crille, börjar nästan bli otäckt för tror han kan läsa mina tankar. Så ännu en kamera till samlingen och denna fick äran att stå på skrivbordet tillsammans med min polaroidkamera. Den funkar också, så ska blir riktigt kul att få sätta in en film igen och köra analogt. Var alldeles för längesen! 
 
På nyårsafton var jag och Crille ute och tog lite nya bilder på mig i det vackra ljuset och snön. Det var verkligen tur att vi gjorde det, för morgonen efter var all snö borta (!!). Då fick även Vito följa med ut och modella med mig.