Foto: Jeanette Dahlström
 
Jag fick en fråga för ett par dagar sen, det var en av er som undrade vad jag gör nu i lågsäsong. Och absolut, det är lågsäsong nu som bröllopsfotograf då det är som mest populärt att gifta sig på sommaren i grönskan. Men jag anser inte att det är lågsäsong, jag ser det som utvärderings- och utvecklingssäsong istället.
 
Både som företagare och som fotograf så finns det ständigt saker att förbättra. Och även om jag fortfarande har många fotograferingar just nu, så är ändå tempot lägre än på sommaren. Så nu utvärderar jag sommaren och vad som kunde ha gjorts bättre och ser framåt på det jag kan förbättra till 2015. Detta är lite av min favorittid, när man kan landa i sig själv och mitt fotograferande. Och förberedelserna för 2015 är i full gång då jag redan fått in många bröllopsbokningar, så har massor med möten nu med brudpar. Det så roligt att få träffa dem och höra deras idéer & tankar!  
 
Sen är det även min chans att komma ikapp med bloggandet. Jag ser att flera av er har tröttnat på glappen som blivit i bloggandet, men det är nu jag kommer igång. Idag har jag gjort en lista över de jobb jag gjort som ännu inte blivit bloggande, listan blev över 25 punkter lång. Det flesta av punkterna är bröllop. Så det finns otroligt mycket att se fram emot här på bloggen. Och jag ser fram emot att få gräva i mapparna igen och översköljas av alla fantastiska känslor från denna sommaren. ♥
 Foto: Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild: Bröllopsfotografering - Frida & Michael - Krokstads herrgård & Duse udde
 
När jag ska beskriva Frida & Michaels bröllopsdag så finner jag inte riktigt orden.
Det var bara kärlek, kärlek & kärlek. Precis som bilderna kommer visa. Så därför tror
jag att bilderna får sätta orden. ♥
 Foto: Porträtt- & Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild: Barnfotografering - Leah - Karlstad 2014
 
Men Rebecca, finns det verkligen någonting som heter fantastiskt kaos? Jo sörreni, det gör det faktiskt! För på sista tiden har det hänt så mycket bra och omtumlande saker att min hjärna ihop med lite basilusker är i totalt kaos. Men jag anser det vara bra kaos, så ja, fantastiskt kaos eftersom jag älskar ordet fantastiskt. Men det är därför som det blivit lite tokigt de senaste dagarna, men det bästa med det är att jag i alla fall roat mig själv. Som när jag igår kom på att jag för 2:a gången i rad beställt samma förstoring i fel storlek, ska nu försöka en tredje gång att få det rätt, så skrattade jag åt mig själv så jag nästan ramlade av stolen. Sambon satt i soffan och tittade väldigt konstigt på mig då kan jag ju bara säga. 
 
Men något som absolut inte varit kaos, är mina fotograferingar. De barnen jag träffat och fotograferat nu i oktober har varit så underbara! Som denna goding på bilden, som var väldigt skeptiskt till mig till en början men som blev helt överlycklig när hon fick sitta med sina löv. Så söt ! 
 
I lördags satte jag mig på tåget till Göteborg, Älsklingen följde med och vinkade av mig. Det väckte minst sagt många minnen från vårt distansförhållande, men denna gången hade jag turen att se honom ett dygn senare igen. ♥ Inte veckor som det kunde vara i början av vårt förhållande. 
 
Tanken var att jag skulle filma massor i helgen och göra en liten filmsnutt av, men så fort jag kom fram till Göteborg så försvann visst alla de tankarna, haha. Glömde totalt bort det! Så, tyvärrr får ni nöja er med några instagrambilder. Och på söndagen var det äntligen dags för pungsparken med Sonia Jansson, ett privat samtal om varumärke. 12 timmar med fantastiska kollegor, frågor som ändrade min syn på allt och en rejäl spark i baken. Eller pungen då kanske ;) 
 
Vaknade full med tankar och det ska bli så otroligt inspirerande att få ta tag i mitt varumärke nu. Jag tror absolut att det kommer ta tid, men det viktigaste är att jag till slut kommer fram. 
 
Bild från min instagram - Speedwaybecca - som jag fyller med speedway, behind
the scenes & vardagsbilder. Har även en instagram för mina fotografier - fotobecca
 
Igår hände det äntligen, det som jag längtat efter i 5 år! Vi skrev på kontraktet för vår nya lägenhet, vi ska äntligen flytta!! Nu kanske det låter som vi plågats i vår gamla lägenhet, men så har det inte alls varit, vi har trivts väldigt bra. Men jag ska äntligen få ett sovrum. Slippa sova i vardagsrummet tjoho!! :) Det är faktiskt lite komiskt, för exakt samma datum som vi flyttade in här i vår etta, har vi utflyttningsdatum, bara 5 år senare ;) 
 
Så, så, så, så glad! Har inte kunnat sova på en månad sen vi började prata om den här lägenheten, utan har haft fullt upp med att möblera den i huvudet, haha. Längtar efter att få flytta in och det gör vi om två och en halv månad. ♥ 
 
"Stort tack för igår Rebecca! Tror du tagit jättefina bilder! Du är en helt fantastisk person, så lugn & härlig & glad!! Vi kände verkligen att ditt lugn spred sig hos oss vilket gjorde att vi kunde hålla nerverna i styr igår :) Alla brudpar skulle ha dig som fotograf, så underbart duktig du är på ditt jobb och så härlig person. Än en gång TACK!"
 
"Hej Rebecca! Vi fick våra bröllopsbilder i måndags. Vi vill än en gång säga ett STORT TACK till dig!!! Vi är så nöjda med bilderna, helt fantastiska. Du är så fantastiskt duktig och jag hoppsa verkligen att du vet det! Du har fångat det härliga ljuset vi var ute efter i våra bilder och du har tagit bilder som fångat ögonblicket. Inget stelt uppställt. Sååå fantastiskt glada att vi hittade dig. Tack Rebecca! Många varma kramar från Emelie & Damian." 
 
Vissa människor går verkligen rakt in i ens hjärta och alla mina brudpar är såndana människor. Starka, glada, snälla och omtänksamma människor. Allihop!! Men Emelie & Damian är verkligen ett av mina brudpar som har en stor sparad plats i mitt hjärta och mitt minne. ♥
Foto: Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild:  Gravidfotografering - Malin & Per - Skutberget Karlstad - juni 2014
 
Nu när jag fått upp värmen med detta att komma ikapp med bloggandet så är det ju lika bra att fortsätta. På Malin & Per har jag i alla fall visat er några bilder förut, men det blev ju så många bilder som blev bra! Eller man kanske ska säga, att ställer man Malin & Per framför en kamera så blir alla bilder bra. Så är det bara. Så jag blev inte direkt förvånad när jag slog rekord med flesta skickade bilder från en porträttfotografering till dem ;-) Haha! 
 
I fredags så satte jag mig på tåget och rullade de ca 40 milen ner till Halmstad, för på lördagen var det dags för vår fotogrupps andra nätverksträff. Och då jag missade den första pga jobb, så kunde ingenting stoppa mig att åka ner denna gången. Gruppen som består av nio tjejer i vanliga fall var reducerad till tre tjejer som jag fick nöjet att lära känna, Beatrice Bolmgren, Anna Reljanovic & Mathilda Ahlberg. Tre drivna, kreativa och otroligt glada egna företagare. Att bli inbjuden till deras grupp är nog bland det bästa som hänt mig, de här tjejerna finns alltid där för att hjälpa med problem eller att glädas åt det fina. Det blev fotoprat, brunch, bubbel, promenad & massor med skratt. Fredagen spenderade jag med Bea i Halmstad med rundvandring, fika, middag och vääldigt mycket fotosnack ;-) 

 

Jag blev för ett bra tag sedan utmanad av Emmainstagram att skriva 20 saker som man kanske inte visste om mig. Jag har inte riktigt fått tummen ur att göra den förrän nu och då tänkte jag att jag kan börja med att lägga upp den här. 

Jag:
har en visionboard i min "peppbok" med alla mål jag har i livet. Och den förändras hela tiden och blir även längre hela tiden. 
 
har superkänsliga fingrar på grund av att jag stoppade fingrarna i brödrosten när jag var liten. Sen dess har de alltid varit känsliga för värme. 
 
började blogga för att ha det som ett fotoalbum på internet. Aldrig hade jag kunnat ana att det skulle leda in mig på porträttfotografi. 
 
läser nästan enbart biografier, oftast kommer jag bara till hälften för sen blir jag nyfiken på en annan bok och börjar på den istället. Så kanske har 50st halvlästa böcker här hemma. 
 
ryser av bomull så det isar i tänderna. 
 
 
 
får aldrig träningsvärk av gymmet, hur mycket jag än tar i. Men 1 timmes barnfotografering med "snygga" fotografposer ger mig alltid träningsvärk i låren. 
 
är rädd för djupt vatten, men älskar annars att bada. 
 
drömmer dagligen om att bo utomlands. 
 
har en tatuering på armen med texten "If no one ever hears it, how we gonna learn your song?". Den har två olika betydelser för mig, den ena håller jag för mig själv. Men den andra är att jag alltid haft svårt att uttrycka mig, jag har otroligt starka åsiker, men aldrig vågat säga dem. Har alltid låtit alla andra köra över mig, för att jag inte vågat säga nej. Men den meningen ger mig en knuff att det jag tänker också ska komma ut genom munnen. För vem ska kunna lära känna mig om jag aldrig säger något?
 
har aldrig tyst hemma. Har alltid musik på eller annars TVn. 
 
älskar att vara kreativ. 
 
tycker kanel är otroligt gott!
 
spelade handboll i många år och saknar det enormt mycket. Skulle kunna tänka mig att träna barngrupper i framtiden. 
 
vill inte ha barn. Men jag älskar att mysa med andras bebisar. 
 
är tillsammans med min första kärlek. Träffade honom genom speedway:en, dah ;-) 
 
 
 
 
har varit speedwayfrälst sen födeseln.  
 
blir väldigt sällan arg. Men det som kan göra mig galen av ilska är orättvisor, rasism och föräldrar som väljer ny kärlek framför barnen i skilsmässor. 
 
har ingen musiksmak. Jag älskar allt. 
 
är ett kontrollfreak. 
 
läser helst böcker på engelska. 
 Foto: Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild:  Gravidfotografering - Skutberget Karlstad - maj 2014
 
Det är så många fotojobb jag gjort i år som inte hunnit bli bloggade, för har haft fullt upp sen början av maj med att fotografera snyggingar, *lycklig tjej*. Så jag ska försöka komma ikapp med detta nu under höst och vinter, så på bloggen kommer det nästan att vara sommar hela året om ;-) Så vill ni värma er lite så är det bara att komma in hit, hehe. Först ut är en gravidfotografering jag hade i maj på Skutberget. Jag älskar dem, jag älskar miljön, jag älskar solen och jag älskar magen. ♥