Bild: Loas dop - Hammarö, Värmland
 
Och nu menar jag självklart inte att det är ovanligt med dop. Tvärtom faktiskt. Det känns som det är en tradition som folk verkligen vill ska finnas kvar för evigt. Och det förstår jag, för det är verkligen något extremt vackert att fira sitt barns namn med familj, släkt och vänner. Sen om man kallar det namngivelse eller om man har ett dop i kyrkan, det är självvalt, men tycker det är en otroligt fin tradition som vi har. 
 
Det ovanliga i det hela var att jag var på ett dop. För det händer nästan aldrig, haha. Har inte så många av mina närmaste som har barn. Men hoppas det blir många dop i framtiden ;) Både som fotograf och som vän & familj. Idag var jag där som hälften vän och hälften fotograf. Min barndomsvän Victoria har fått en liten kille som idag blev döpt till Loa och jag gav dem en dopfotografering som present. (Samt en otroligt söt mjukisdjur-uggla, som jag gärna skulle vilja ha själv. Men måste inse någon gång att jag är 24 år ;P) Får se om det dyker upp lite bilder här på lilla Loa eller inte, tog även otroligt söta dop-porträtt på honom igår, för vet inte hur familjen ställer sig till att han syns på nätet. Så vi får se, men några blåa detaljer kommer komma upp med all säkerhet i alla fall :) 
Foto: Porträtt- & Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild: Barnfotografering - Leah - Karlstad 2014
 
Det känns som vintern är här nu i Karlstad och jag hoppas att det inte bara är ett snabbt besök. Jag längtar massor efter den glittrande snön och snövallarna. Hade jag haft möjlighet så hade jag gärna bott i fjällen på vinterhalvåret och bara fotograferat. [ Och ha snöbollskrig....och göra snöänglar...och gräva tunnlar...och sitta framför brasan....ja ni fattar ] För jag fullkomligt älskar vintern med snö. Och jag är för 4 årstider, för jag älskar dem alla. De har ju alla sin egna charm. Som sommarsolen, snöglitter, första blomman och höstfärgerna.
 
Och höstfärgerna fick jag verkligen njuta av tillsammans med denna underbara lilla familj. Så varför inte "götta ner oss" ordentligt i höstfärgerna med en riktig bildbomb! 
Bild: Claudia & Christian - inför bröllopsfotografering - Karlstad, Värmland
 
Jag tror att jag precis slog rekord i snabbhet att få upp bilder på bloggen. Men mina fingrar brinner, jag fullkomligt är överöst med lycka tack vare detta par. Sambon och jag satt och tittade på idol, men jag kunde inte slita mig från tanken på bilderna så jag hamnade här framför datorn igen. Tur att Crille gillar att spela fotboll manager, för då kommer jag undan med mina jobbkvällar ibland ;) Sen är det också tur att vi ska ha en mysdag imorgon tillsammans :) 
 
I eftermiddags hade jag en minifotografering och ett möte med dessa underbara två. Jag har fått äran att fotografera Claudia & Christians bröllop i januari och jag längtar som ett barn längtar efter julafton. Vill inte avslöja för mycket, men det kommer bli helt fantastiskt!! Och de här två framför kameran, det var en underbar upplevelse, jag kände mig nästan lite arbetslös. Jag kunde nästan luta mig tillbaka och bara njuta av energin de hade. Och detta i regn och kalla vindar. Så vad bröllopsporträtten kommer bjuda på vill jag knappt tänka på, för då kommer jag bli för ivrig så jag inte kommer sova ordentligt förrän i januari ;) 
 
Denna tiden är helt fantastisk tycker jag, när alla julfotograferingar för julkort äger rum. Jag är ju en riktigt jul-älskare och att få in min kärlek för fotografi i det är ju bara så underbart. Vill inte visa bilderna som jag tagit i år, för är ju inte roligt om familjerna skickar ut sina julkort så har några redan sett dem här, så bilderna här ovanför är från förra året.
 
Och jag vet att det känns tråkigt med vädret som är nu, det är grått och regnet öser ner. Men, tänk på att det måste inte vara snö för att få fantastiska julkort. Det går att sitta framför en brasa eller leta rätt på andra juliga miljöer, när vi tog bilderna ovanför så var det inte heller snö. Så skippa inte julkorten i år för att snön är sen. Boka en fotograf, eller ta fram kameran själva och fotografera. För det är ju så roligt att få personliga julkort i brevlådan :) 
 Foto: Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild: Bröllopsfotografering - Annika & Pierre - Rottneros park
 
Det finns bara ett ord som kan förklara det jag kände från Annika & Pierre. Livsglädje. De känns verkligen som såna personer som om det går käpp rätt åt helv...( ja ni vet) med någonting, så skrattar de åt det och tycker det är en del av livet. Och jag älskar människor som är så. För det är så det ska vara. Livet tar en tugga av en då & då, men då är det bättre att göra någonting bra av det. Så självklart så skrattade vi oss igenom deras bröllopsfotografering och jag blev så förälskad i dem och deras vänner. Vilket fantastiskt gäng! Och eftersom vi hade så roligt så fick mitt avtryckarfinger fnatt och det märks på inlägget. Men hallå, de är ju så förbannat snygga! 
Bild: Emelie & Damian - inför bröllopsfotografering - Karlstad, Värmland
 
Regnet smattrar inte ens på rutan just nu, utan det låter mer som regnet försöker krossa rutan för att komma in. Och jag förstår regnet, för här så är det varmt och skönt. Och vi tänder levande ljus på kvällarna och myser ihop oss under en filt i soffan. Så jag skulle inte heller vilja vara utomhus. Men det är kvällarna det, för på dagarna så har jag sommar hemma hos mig. För just nu sitter jag med alla sommarens fantastiska bröllop och knåpar ihop bildspel. Det har blivit mycket tårar under helgen kan jag ju säga, jag blir så rörd av alla mina brudpars historier och jag minns tillbaka på dagarna så fyllda med kärlek. Och så lägger jag på vacker musik på det. Jao, sen är jag ju körd! 
 
Och när jag ändå har sommar i hjärtat och och skärmen. Så vill jag visa er fler bilder från fotograferingen jag hade med Emelie & Damian inför deras bröllop. Ett fantastiskt par. En underbar sommarkväll. 
 Foto: Porträtt- & Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild: Barnfotografering - Melissa - Karlstad - Hammarö
 
Det starkaste bandet som finns måste väl ändå vara det mellan förälder och barn. I detta fallet mamma och barn. Och att då få komma hem till dem och fotografera det, som inte går att beskriva i ord, är en helt fantastisk upplevelse. Det känns så otroligt privat och vackert. Tänk att jag får göra det. Lyckans ost. Jag presenterar för er Angelina & Melissa. ♥
 
Först. Har ni inte upptäckt de här killarna ännu, mitt tips till er, gå in här och här. Ni kommer inte ångra er. 
 
Igår så var jag i Stockholm under hela dagen och det var precis som Peter & Brunos show på kvällen, ett lyckorus utan slut. Först hann vi med lite julklappsshopping + lunch, sen åkte jag & Crille iväg och mötte upp familjen som jag hade en fotografering inbokad med. Ljuset kanske lämnade lite att önska, men det kvittar när Sixtens stora bruna ögon tittar på en, det blir bra bilder hur man än gör ! 
 
Sen så tog vi tunnelbanan tillbaka till China teatern där det äntligen var dags. Den stunden jag väntat på i så många månder. Kändes som år ;) Peter Johansson & Bruno Mitsogiannis Live på China! Och jag hade höga förväntningar, riktigt höga förväntningar. Och de blåste omkull mina förväntningar med 300%! Jag har aldrig mött en sån laddad publik, stämningen var på topp från första sekund, jublet när de kom in var så fullt med kärlek!! Och de körde på 150% direkt. Pang sa det bara och sen var det fest rakt igenom. Showen var så smart uppbyggd med en första akt i mer mysakustiskt och andra akten var bara ren full show. 
 
Min lycka var total när de kom in som Stacee jaxx & Drew Boley från Rock of ages. Och vilken show de bjöd på, de går inte att beskriva i ord. Och det var så fantastiskt att få vara där och få fotografera det! Vi var där. Det känns bara så häftigt. Och jag längtar så sjukt mycket tills live CD:n kommer som de spelade in igår! Men ah, totalt lyckorus och det sitter fortfarande i. Helt sjukt. Detta kommer jag aldrig glömma. Ingen annan som satt inne på China heller för den delen. ♥
 
Ett klipp från igår: