Ibland så ramlar det in lite frågor ifrån er både här och på mailen, så jag tänkte ta och svara på ett par som jag har fått in. Tveka inte på att höra av er om ni undrar någonting, svarar mer än gärna på era frågor :-) 
 
Hur får du så fint ljus i dina bilder?
Jag väljer platser med omsorg, att veta vilket ljus som är bäst är superviktigt för att slippa massor
med timmar i Photoshop. De timmarna spenderar jag mycket hellre med min sambo ;-) 
 
Vad drömmer du om?
Jag är en drömmare. Dagdrömmer alltid faktiskt. Så har väldigt många drömmar som jag hoppas slår in, medan andra kanske bara ska stanna som drömmar, men de är fina att ha i alla fall. Många av mina drömmar håller jag för mig själv, just för de är mina. Men något som jag verkligen drömmer om och vill ska slå in det är att få fotografera bröllop över hela Världen. Jag älskar att se olika kulturer och att få vara med på människors största dag i olika länder vore så extremt fantastiskt. Och vilken ära. Rebecca Hansson, destination wedding photographer, visst klingar det fint? ♥
 
Har du barn? Minns att jag såg bilder med dig och en liten flicka förut. Har du valt att sluta visa upp henne på din blogg?
Nej, jag har inga barn. Tjejen som jag fotograferade vääääldigt mycket förr är min sambos underbara lillasyster Madeleine. Älskar henne som min egen syster, men både jag & Crille har jobbat extremt mycket det senaste året så vi har tyvärr inte kunnat åka till Eskilstuna lika ofta som förut. Vilket vi båda så klart tycker är ritkigt tråkigt, men vi ska försöka bättra oss med det i år. 
 
 
Vad använde du för objektiv? 
Den frågan får jag ofta och det varierar ju så klart beroende på vad jag fotograferar, men mitt 50mm 1,4 sitter på kameran till 95%. Där emellan använder jag mitt Canon 70-200 2,8 teleobjektiv. 
 
 
Vad inom foto skulle du inte klara dig utan? 
Inspiration & kameran. 
 
Använder du reflexskärm? 
Alltid förr, men nu för tiden behöver jag den oftast inte för jag vet vilka platser som funkar. 
Så nu åker den upp vid dåligt väder eller när jag behöver lätta upp vid motljus. 
 
Vilket är värst, att vara utan telefon eller att vara utan dator? 
Privat, telefon. I jobbet datorn! Ha Ha, där kom jag undan bra va ;-) 
 
Varför bytte du från Nikon till Canon? 
Den frågan har jag fått mycket på sista tiden, så måste ta med den och reda ut detta lite. Vad man har för kameramodell är helt en smaksak och egentligen är de inte så stor skillnad på dem. För 1,5 år sedan köpte jag en Nikon D800, en helt fantastisk kameran som levererar bildkvalitet som är helt sjukt bra. Men, bildfilerna i kameran är väldigt stora, även när du väljet kamerans minsta bildstorlekar etc. Så även om jag var nöjd, så kom jag på mig själv med att sitta och titta på andra kameror.
 
För det är lite tröttsamt när bilderna äter upp allt minne på dator och hårddiskar. Och sen är seriebildtagningen väldigt seg på 800:n, så jag kunde ju helt glömma att fotografera speedway & handboll med den. Fantastisk bildkvaitet javisst, men kommer jag någonsin göra så stora bilder att jag ens kommer känna av det? Njeeää. Har alltid varit nyfiken på att prova Canon för att se om det finns någon skillnad, och så känner nog alla fotografer ibland. Är gräset grönare på andra sidan? 
 
Och jag fastnade för Canons fokus, det är något som jag inte kan förklara. Men den passar mitt arbetssätt mycket bättre än Nikons. En smaksak helt enkelt. Så jag köpte en Canon 5d mark iii och sålde alla mina Nikonprylar och köpte in Canonprylar istället. Så var jul flera dagar i veckan för mig, haha ! Nu i efterhand är jag jättenöjd med mitt beslut och jag trivs så mycket bättre som Canon-tjej :-) 
 
 
Har du bröllop utanför Karlstad i år?
Jajjemen, det har jag. *Lycklig tjej*. Har i Västervik, Söderhamn, Eskilstuna, ev. Stockholm i höst & på flera olika platser i Värmland. 
 
Ska du rösta?
Jag är borta när själva valet är, men självklart ska jag förtidsrösta. 
 
Vem tycker du att din största konkurrent i Karlstad?
Första året när jag jobbade som fotograf så tittade jag extremt mycket på vad alla andra höll på med. Vilket bara gör en galen, för det gör bara att man jämför sig för mycket och inte kör sin egen grej. Men nu ser jag ingen som min konkurrent, inte i någon stad, för jag ser dem som min kollegor som jag kan bolla idéer med istället. Och jag skickar alltid vidare kunder som jag tyvärr inte kan ta pga tidsbrist till mina fina kollegor :-) Sen är några av mina närmaste vänner också fotografer, som jag fått tack vare bloggen. Kanoners! 
 
Har du instagram?
Ja, det har jag och är lite beroende av det faktiskt ha ha. 
Fotobecca - här lägger jag upp bilderna som jag tar. Är lite som min portfolio. 
Speedwaybecca - min "privata" instagram där jag lägger upp vardagsbilder, behind the scenes & massor med speedwaybilder. Märkte att det inte var så många på min fotobeccainsta som var intresserade av dessa bilder, så fick en egen där jag kan leka loss med min Iphone 5s ^^
 
Kram på er & take care! ♥
♣ Ida - Hon som föddes med LKG
| http://nattstad.se/idahtt

~ Om en månad så rycker jag in i militären ~ Sjukhuset för andra gången på två veckor ~ Jag skulle egentligen varit död nu ~

Rebecca Tengström - Fotoblogg
| http://rebeccatengstrom.blogg.se/

Kan verkligen hålla med dig om att D800ans seriebildtagning är seg, brukar försöka ta lite såna biltagningar under härtävlingarna jag fotar men det funkar ju mindre bra :/

Svar: Ja, väldigt tråkigt tyvärr :-/
Becca

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?