Foto: Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag) 
Bild:  Bröllopsfotografering - Kristin & Erik - Västervik 
 
2 timmar tog det för mig att ladda in alla minneskort från detta fantastiska bröllop. Mitt alltid lika glada avtryckar-finger har verkligen gått bananas på allt vackert som hände under lördagen. Jag vet helt ärligt inte i vilken ände jag ska börja. Jag vill berätta om fantastiska Kristin & Erik, jag vill berätta om festen, maten, talen ja allt. Men det får faktiskt vänta till ett annat inlägg med bilderna från dagen. Detta är ju som sagt bara en tjuvkik, för det är så svårt att låta bli helt enkelt.
 
Men vill tacka er, Kristin & Erik, att jag fick äran att vara med på er stora dag. Ni är fantastiska!! ♥
 Och imorgon ska jag tillbaka till Västervik, fast då på speedway, hehe. Blev bara en dag hemma mellan resorna dit ;-) 
 
05.30 slog jag upp ögonen första gången imorse, för jag var så ivrig med att få sätta fart. Men eftersom jag inte la mig direkt supertidigt igår så bestämde jag mig för att somna om, så gick upp vid 07 istället. På lördag så är det äntligen dags för sommarens första bröllop och jag är taggad till tusen. Jag har saknat att gå in i denna vackra kärleksvärld som man gör på alla bröllop man fotograferar. 
Det alltså dags för underbara Kristin & Eriks bröllopsdag och vi kommer åka ner redan imorgon eftersom det är en lång reseväg, samt att jag tycker om att kunna reka platserna innan om jag har möjlighet. Så bloggen kommer tyvärr att eka ganska tomt nu i helgen. Men, för den som vill följa mig under de här dagarna i Västervik så kommer jag lägga upp bilder på min instagram - speedwaybecca. Och för er som har lite koll, kanske ser att det inte är min "vanliga instagram" och det stämmer bra, denna använder jag mest för att lägga ut mobilbilder som jag undviker att göra på min riktiga instagram. Kanske låter snurrigt, men så är det i alla fall ;-) haha !
 
25 punkter hade jag på min checklista imorse när jag började, nu har jag 4 1/2 kvar. Och skulle ni vara intresserade av att veta hur jag förbereder mig och tänker inför mina bröllopsfotograferingar så får ni gärna kommentera och så ska jag försöka göra ett sådant inlägg i framtiden. Om intresse finns alltså. Men nu kurrar magen så ska nog ta mig något att äta. Jag hoppas ni alla får en superfin helg. ♥
 
 
Ibland så ramlar det in lite frågor ifrån er både här och på mailen, så jag tänkte ta och svara på ett par som jag har fått in. Tveka inte på att höra av er om ni undrar någonting, svarar mer än gärna på era frågor :-) 
 
Hur får du så fint ljus i dina bilder?
Jag väljer platser med omsorg, att veta vilket ljus som är bäst är superviktigt för att slippa massor
med timmar i Photoshop. De timmarna spenderar jag mycket hellre med min sambo ;-) 
 
Vad drömmer du om?
Jag är en drömmare. Dagdrömmer alltid faktiskt. Så har väldigt många drömmar som jag hoppas slår in, medan andra kanske bara ska stanna som drömmar, men de är fina att ha i alla fall. Många av mina drömmar håller jag för mig själv, just för de är mina. Men något som jag verkligen drömmer om och vill ska slå in det är att få fotografera bröllop över hela Världen. Jag älskar att se olika kulturer och att få vara med på människors största dag i olika länder vore så extremt fantastiskt. Och vilken ära. Rebecca Hansson, destination wedding photographer, visst klingar det fint? ♥
 
Har du barn? Minns att jag såg bilder med dig och en liten flicka förut. Har du valt att sluta visa upp henne på din blogg?
Nej, jag har inga barn. Tjejen som jag fotograferade vääääldigt mycket förr är min sambos underbara lillasyster Madeleine. Älskar henne som min egen syster, men både jag & Crille har jobbat extremt mycket det senaste året så vi har tyvärr inte kunnat åka till Eskilstuna lika ofta som förut. Vilket vi båda så klart tycker är ritkigt tråkigt, men vi ska försöka bättra oss med det i år. 
 
 
Vad använde du för objektiv? 
Den frågan får jag ofta och det varierar ju så klart beroende på vad jag fotograferar, men mitt 50mm 1,4 sitter på kameran till 95%. Där emellan använder jag mitt Canon 70-200 2,8 teleobjektiv. 
 
 
Vad inom foto skulle du inte klara dig utan? 
Inspiration & kameran. 
 
Använder du reflexskärm? 
Alltid förr, men nu för tiden behöver jag den oftast inte för jag vet vilka platser som funkar. 
Så nu åker den upp vid dåligt väder eller när jag behöver lätta upp vid motljus. 
 
Vilket är värst, att vara utan telefon eller att vara utan dator? 
Privat, telefon. I jobbet datorn! Ha Ha, där kom jag undan bra va ;-) 
 
Varför bytte du från Nikon till Canon? 
Den frågan har jag fått mycket på sista tiden, så måste ta med den och reda ut detta lite. Vad man har för kameramodell är helt en smaksak och egentligen är de inte så stor skillnad på dem. För 1,5 år sedan köpte jag en Nikon D800, en helt fantastisk kameran som levererar bildkvalitet som är helt sjukt bra. Men, bildfilerna i kameran är väldigt stora, även när du väljet kamerans minsta bildstorlekar etc. Så även om jag var nöjd, så kom jag på mig själv med att sitta och titta på andra kameror.
 
För det är lite tröttsamt när bilderna äter upp allt minne på dator och hårddiskar. Och sen är seriebildtagningen väldigt seg på 800:n, så jag kunde ju helt glömma att fotografera speedway & handboll med den. Fantastisk bildkvaitet javisst, men kommer jag någonsin göra så stora bilder att jag ens kommer känna av det? Njeeää. Har alltid varit nyfiken på att prova Canon för att se om det finns någon skillnad, och så känner nog alla fotografer ibland. Är gräset grönare på andra sidan? 
 
Och jag fastnade för Canons fokus, det är något som jag inte kan förklara. Men den passar mitt arbetssätt mycket bättre än Nikons. En smaksak helt enkelt. Så jag köpte en Canon 5d mark iii och sålde alla mina Nikonprylar och köpte in Canonprylar istället. Så var jul flera dagar i veckan för mig, haha ! Nu i efterhand är jag jättenöjd med mitt beslut och jag trivs så mycket bättre som Canon-tjej :-) 
 
 
Har du bröllop utanför Karlstad i år?
Jajjemen, det har jag. *Lycklig tjej*. Har i Västervik, Söderhamn, Eskilstuna, ev. Stockholm i höst & på flera olika platser i Värmland. 
 
Ska du rösta?
Jag är borta när själva valet är, men självklart ska jag förtidsrösta. 
 
Vem tycker du att din största konkurrent i Karlstad?
Första året när jag jobbade som fotograf så tittade jag extremt mycket på vad alla andra höll på med. Vilket bara gör en galen, för det gör bara att man jämför sig för mycket och inte kör sin egen grej. Men nu ser jag ingen som min konkurrent, inte i någon stad, för jag ser dem som min kollegor som jag kan bolla idéer med istället. Och jag skickar alltid vidare kunder som jag tyvärr inte kan ta pga tidsbrist till mina fina kollegor :-) Sen är några av mina närmaste vänner också fotografer, som jag fått tack vare bloggen. Kanoners! 
 
Har du instagram?
Ja, det har jag och är lite beroende av det faktiskt ha ha. 
Fotobecca - här lägger jag upp bilderna som jag tar. Är lite som min portfolio. 
Speedwaybecca - min "privata" instagram där jag lägger upp vardagsbilder, behind the scenes & massor med speedwaybilder. Märkte att det inte var så många på min fotobeccainsta som var intresserade av dessa bilder, så fick en egen där jag kan leka loss med min Iphone 5s ^^
 
Kram på er & take care! ♥
Bild: Emelie & Damian - inför bröllopsfotografering - Karlstad, Värmland
 
Emelie & Damian kan verkligen detta med att pricka in rätt dag, så tvekar inte en sekund på att solen kommer skina på dem även på deras bröllopsdag i juli. För igår var det 20 grader i solen, om inte mer och det var så otroligt gött. Efter veckor med regn så förtjänar vi detta, eller hur?
 
Damian kommer från Polen och jag är så avundsjuk på dem som kan besöka detta fantastiska land, som Polen är, med jämna mellanrum. Sambon och jag pratar säkert en gång i veckan om att vi vill åka till Polen, men det blir liksom aldrig av. Jag hör inget annat än bra om landet och sen är de ju speedwayfrälsta där precis som jag ;-)  Jag vet att Emelie & Damian ska åka till Polen snart igen, så man kanske ska försöka smyga sig ner i deras reseväska? he he. 
 
Foto: Syrran. Jag gör förgrund med en liiiiten blomma :-)
 
 
Blev ni lite nyfikna av rubriken ;-) ? Under 4 timmar idag så jobbade jag tillsammans med syrran med ett hemligt uppdrag som vi har fått. Jag önskar verkligen att jag fick berätta vad det är vi håller på med, för det är jättestort för mig & jätteroligt, men det måste jag tyvärr vänta med i flera månader. Men som ni ser så har blommor en stor huvudrull i uppdraget och blomdrottningen från Gullvivan. Men är glad att kunna bjuda på lite behind the scenes från jobbet i alla fall :-)
 
Foto: Bästa Emma Bertilsson
 
Ha Ha, tårarna sprutar redan innan jag ens satt fingrarna på tangetbordet, detta kommer bli intressant. Jag har valt att vara ganska personlig i bloggen, men inte privat. Men ibland måste fingrarna skriva det hjärtat känner och jag vill ge min kärleksförklaring till den personen som är viktigast i mitt liv. Han är det fina, allt det fina. Och om 2 dagar så firar vi 5 år & 7 månader tillsammans. 
 
Igår var vi hemma hos min farmor, vi pratade mycket om vad som är viktig i livet & hur man ska behandla de man älskar. Samtalet tog fram mycket i mitt hjärta som gör ont. Riktigt ont. Men framför mig, på andra sidan bordet satt Crille och även om onda känslor svämmar över ibland, så tittar jag bara på honom och känner mig så älskad och så trygg. Han är mitt syre och han är allt roligt i livet. Han älskar mig för den jag är, envisa speedwaygalna arbetsnarkomanen Rebecca. Han accepterar mig för det. Utan honom skulle jag aldrig kunna leva min dröm. Min dröm att få jobba som fotograf, att jag får förverkliga den är helt tack vare honom. Han låter mig jobba mina galna timmar, så länge som jag mår bra av det. Och ibland kanske man inte säger det tillräckligt ofta, men jag uppskattar dig & allt du gör för mig så mycket Crille. 
 
Ni kanske inte förstår varför jag skriver ett sånt här inlägg här, men ibland styr hjärtat. 
 
 
Sen måste jag bara skriva en sån fin sak Farmor sa till mig igår. Igår la jag ut ett inlägg på facebook att jag var lite sur på att jag hade fått möjlighet att förverkliga en dröm som jag haft länge, men att pengar styrde så jag inte kunde förverkliga den (nu). Sen så skrev jag att jag skulle sätta på hög musik i 15 min och sura, sen skulle jag gå tillbaka till att vara glad igen. Vilket btw är ett väldigt bra knep, för att inte förstöra en hel dag för något man ändå inte kan påverka. Så när jag kom till farmor så var hon självklart nyfiken på vad det handlade om och jag berättade att jag hade fått möjlighet att gå en bröllopskurs utomlands, men att pengarna satte stopp för det. Då frågade farmor mig varför jag skulle gå en bröllopskurs, för en bröllopskurs skulle bara förstöra mig och det unika jag har och göra mig som alla andra. Vilket jag tyckte var så fint sagt. Fina farmor <3 
Bild: Angelina & Stoffe - Kärleks- & gravidfotografering - Karlstad, Värmland
 
Angelina & Stoffe. Fina, fina fina Angelina & Stoffe ska få en liten bebis. Och jag är så överlycklig för deras skull, de kommer bli så otroligt fina föräldrar och hen kommer bli världens lyckligaste lilla bebis! Och sötaste. Angelina lärde jag känna tack vare bloggen, för hon ville stå modell för mig, sedan blev det ganska många gånger. Hon är verkligen världens snällaste. Och jag har ju fotograferat de här två förut och hoppas att jag får fotografera dem när de blir tre ♥. 
Bild: Familjefotografering - Kil, Värmland
 
I söndags så åkte jag till Kil för att fotografera denna underbara familj! Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag fotorgaferat Sara & barnen några gånger förut, men det var första gången som hela familjen samlades framför min lins :-) Det var verkligen en helt underbar vårdag även om det var lite kyligt i skuggan för oss alla. Ebbe & Dagny är så otroligt go:a & söta så är alltid jättekul att fotografera dem. Bilderna som vi tog på stubben blev underbara så skulle nästan vilja visa 20 bilder där ifrån ;-)

Familjen hade själv valt ut platsen som ligger i närheten av deras hus. Rätta mig om jag har fel, men tror skogen kallas för Mulleskogen och det är vitsippor ÖVERALLT! Så långt som ögat kan se. Verkligen ett otroligt mysigt ställe, som jag är helt säker på att jag kommer åka till fler gånger. 
Bild: Frida & Michael - inför bröllopsfotografering 2014 - Karlstad, Värmland
 
Normalt hade jag nog bara skrivit god morgon, men har redan varit vaken i flera timmar så känns som förmiddag nu. Aja, är nog precis på gränsen kanske ;-) Har suttit och redigerat bilder på det här tokgulliga blivande brudparet. Det är många möten med brudpar just nu och det är så fruktansvärt roligt att få träffa alla! Man får ju direkt en bild av hur alla bröllop och bröllopsbilder kommer att bli och i år är det så otroligt gulliga brudpar. Allihop! Frida & Michael kommer gifta sig på en otroligt vacker plats utanför Säffle. Direkt när jag kom hem googla:de jag fram platsen och upp på skärmen kom så mycket vackra platser. Började klia i fotofingrarna direkt!
 
Idag ska jag fortsätta med redigeringen, har även några bilder från igår att fixa med, då jag var i Kil och fotograferade en familj bland vitsipporna (se förra inlägget;-)). Superhärliga bilder, så ska bli kul att få sätta tänderna i dem. 
 Foto: Porträtt - & Bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Sara & Dagny - Familjefotografering 2014 - Karlstad, Värmland
 
Här kommer lite fler bilder från den underbara fotografering jag hade med Sara & Dagny i slutet av februari. Det är så många söta bilder så har fått dela upp dem i lite olika inlägg. Fler bilder hittar du här & här. Sara är ju liten stammis hos mig då jag både fotograferat Dagny i magen då även storebror var med på några bilder & Dagny som jätteliten bebis. Och nu då mamma & Dagny tillsammans. Sen har de även bokat in en familjefotografering hos mig, som går av stapeln på söndag, som jag ser jättemycket fram emot. Det är verkligen världens härligaste familj! 
 
Är du också sugen på att boka in en familjefotografering hos mig?
Då hittar du all info här :-)