De bilder som ligger först är oredigerade: 
 
I förra inlägget bad jag er att berätta vad ni skulle vilja se här på bloggen och då fick jag bla önskemål om att visa bilder före redigering och efter redigering. Så här kommer det :)
 
Som ni nog redan vet om, så är jag inte ett speciellt stort fan av att redigera. Så själva kicken för mig med fotografi är att sätta allting redan i kameran så jag slipper göra så mycket med bilden efteråt i datorn. Skulle tycka det var jätteroligt att gå tillbaka till analogt igen just för att alltid vara "tvungen" att sätta det i kameran. Tror man lär sig otroligt mycket mer på det också, för ibland kan man tänka att "äsch, det tar jag hand om sen". Vilket är sjukt onödigt om man tänker ett steg längre. Jag tillhör dock inte den delen som anser att redigering är fusk, utan det är enbart att sitta länge med samma bild inte passar mig. Redigering är inte fusk, utan ett verktyg helt enkelt. 
 
Så vad gör jag då? Jo, som sagt så sätter jag ljuset på plats & tar bort ev. störande objekt i bakgrunden så jag ska slippa pilla länge med bilden. Sen eftersom jag fotograferar i ett råformat så är bilderna kontrastlösa och grådassiga. Så det jag gör är att lägga till kontrast och vid behov ljusa upp bilderna. Om det behövs så öppnar jag bilderna och lägger på extra kontrast. Det är väldigt sällan jag beskär eller klonar bort saker, det skulle vara om jag verkligen måste. Min smak på bilder är som ovan, ljusa och kontrastrika :) 
VERONICA - modeblogg
| http://vveronicas.vionno.se

Underbara bilder! Herregud så vackra!! :) Härligt. Kramkram

Svar: Vad roligt, tack så mycket :)
Becca

Josefin -My Happy Days-
| http://myhappydays.se/

Superfina bilder kära du!

Tack snälla, ja det blir roligt o se hur hemma hos reportaget hos oss idag blir i tidningen sedan :)

Svar: Tack :D Det förstår jag!
Becca

Mathilda
| http://mathildaahlberg.se/blogg

Det är ju precis som du säger, redigering är inte fusk det är ett hjälpmedel!

Svar: Absolut :-)
Becca

Patricia

Fina bilder som alltid! Kram

Svar: Tack Patricia :)
Becca

Lajsas Fotografi
| http://www.lajsa.com

Jättefina bilder som alltid! =) Men den första bilden på hunden, där tycker jag nästan att den redigerade blev alldeles för ljus.. I den oredigerade så kunde man skilja på hund och snö men i den redigerade så smälte de samman och blev jätteljus.. Det kanske var din tanke?

Svar: Ja, smaken är som baken :)
Becca

Anna

Vilka fasta objektiv använder du för att få till den skärpan och ljuset? Ska köpa ett 50mm nu framöver nämligen, men kan inte bestämma mig för om jag ska satsa på 1.4 eller 1.8... :)

Svar: 50mm 1,4 har jag, men 1,8 är också ett jättebra objektiv.
Becca

ida [fotograferat]
| http://fotograferats.blogg.se/

Häromdagen var jag "tvungen" att fotografera direkt i jpeg (och utan möjlighet att redigera bilderna) och märkte direkt att jag vant mig vid att inte vara så noga med att få exponeringen exakt rätt, det är ju så lätt att rätta till i efterhand! Så skärpning på mig :) Men fusk tycker jag inte heller längre att det är, det är ett sätt att få sina bilder att se ut så som man själv uppfattade det från början!

Svar: Precis ! :) Det tycker jag du gör rätt i ;-)
Becca

Olivia Hedman
| http://OllansPictures.blogg.se

Fina bilder! :)

Svar: Tack Olivia :)
Becca

P i X E L I E - Erica Pettersson
| http://pixelie.webblogg.se

Vad roligt att se dina före -och efterbilder!
Du är ju otroligt skicklig att få bra bilder redan i kameran, nu när man ser skillnaden före och efter :-D
Jag kan tycka redigering ger lite av det slutgiltiga "Det" till bilderna :-)
Jag försöker också göra mitt bästa för att få så bra bilder som möjligt i kameran, speciellt när det gäller komposition, men jag redigerar alla mina bilder lite grann.
Däremot är jag emot retuchering, vilket förmodligen är anledningen till att jag inte riktigt vill bli typ modetidningsfotograf ;-)

Och som sagt; jag älskar dina bilder!!

Svar: Tack, blir så otroligt glad av alla dina kommentarer <3
Becca

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?