Först vill jag börja med att önska er trevlig midsommar. Eller säger man trevlig, glad midsommar? Aja. Och jag hoppas verkligen ni hade en fin midsommarafton! 
 
Jag försöker alltid hålla bloggen professionell, men samtidigt så är jag både en person med mycket känslor och även med många åsikter. Och det jag vill tänka högt om idag är vikt. Hej jag heter Rebecca och är en kraftigt överviktig person. Något som jag har skämts för i så många herrans år och därför inte vågat leva ordentligt för jag skämdes för mycket. Det fanns till och med en tid jag inte ville gå ut. För det finns människor som har extremt taskiga åsikter om överviktiga. Tyvärr. Och varför känner jag nu att jag vill prata om detta? Jo, för just nu är det vikthets i Sverige, hela Sverige har blivit träningsgalet. Tycker jag att det är något fel med det? Nej, absolut inte. Jag tränar själv och tycker träning är livsviktigt. Men, jag vill även ge några ord från den andra sidan. Den som folk så ofta ser ner på. 
 
Vi får en stämpel som lata. Jag är absolut inte lat. Jag jobbar extremt långa dagar, jag tar promenader och jag tränar på gym. Folk tror att man sitter hemma och trycker pizzor & chips. Jag äter varken glass, godis, dricker dricka, chips eller popcorn. Och äter snabbmat sällan. Och det har aldrig varit en viktfråga för mig utan det har varit ett häsloval för att må bättre inom mig. Och för att sova bättre. Folk uttrycker att de tycker vi är äckliga. Och vi är precis som dem, fast bara lite större. Men precis samma inuti. 
 
Varför reagerar jag nu? Jag valde att aldrig synas, aldrig höras, helst ville jag inte finnas. Men det är slut på det, jag har exakt samma rätt som alla andra. Men Facebook kryllar av elaka bilder på överviktiga, som så många skrattar åt. Men ser även många som varit jätteduktiga och kämpat och gått ner till en häslosam vikt. Det som gör mig så illa med det, är att alla berättar att de blir bättre behandlade av människor i sin omgivning. Varför ska det behöva vara så? Varför ska det vara en skillad? 
 
Jag valde att aldrig visa bilder på mig själv, för att undvika alla elaka kommentarer som kommer med det. Här inne har jag varit helt förskonad från sånt, för jag har världens bästa läsare, men på andra ställen. Förutom igår så har jag aldrig känt mig så vacker som jag gjorde på studenten, så jag la självklart upp bilder på det som förr hette bilddagboken och då var hela sidan fylld med elakheter nästa gång jag gick in. Men sånt får man bara ta som överviktig. För det är normalt. Folk i min närhet slutade berömma att man är fin / har fina kläder för ca 30kg sen. Nu är det bara mina extremt närmaste som säger sånt. För de skiter fullständigt i vad jag väger. 
 
Men vill du inte gå ner i vikt? Jo, det vill jag. Självklart. Men inte för någon annans skull. Utan för min egen skull. Inte för att det är en norm hur man ska se ut, utan för att man blir inknuffad in i normen. Vad menar jag med det? Jo, jag älskar kläder. Jag har en klädstil som jag älskar. Men den finns inte i mina storlekar. Sen vill jag även självklart gå ner för alla problem man kan få med hälsan. Det är ju också en självklarhet. Jag älskar mitt liv med min sambo och mitt jobb, så varför skulle jag vilja lämna det i förtid?
 
Så inägget handlar inte ens om det. Vet knappt vad jag menar själv. Men jag är bara så trött på alla fördomar mot oss som är större. Och alla kommentarer jag ser där överviktiga blir behandlade som ett skämt och något äckligt. På samma sätt som jag reagerar mot rasism och homofobi. Vi är ju alla lika. 
Helena
| http://www.ohdarling.org

Så bra skrivet, Rebecca. Jag förstår precis hur du menar och känner. Fortsätt vara stark :)

Svar: <3
Becca

Lizette
| http://lizettefotografi.blogg.se

Så viktigt att du vågar skriva om det är! Jag är själv inte överviktig utan ligger på en "normal" vikt för min längd, även om det hade kvittat om jag gått upp eller gått ned fem kilo. Nu har jag dock blivit diagnostiserad med en kronisk sjukdom som gör att jag måste gå på starka hormonpreparat för att ens klara vardagen - vilket antagligen kommer leda till en viktökning (som är mindre viktig, med tanke på sjukdomen). Jag jobbar på gym utöver mitt fotograferande, jag håller i pass, går långa promenader med mina hundar, jag äter bra och ibland äter jag mindre bra. Jag unnar mig saker, och jag vet att min kropp mår så bra den kan - främst på insidan.

Min del och kamp i det hela och i hela vikthetsen är att jag börjat ge ut min egen vikt (med en liten pik om att jag mår bra, mina ben bär mig när jag vill gå och jag kan faktiskt både slänga upp 400kg i benpress, böja 100kg och hålla i stenhårda pass på gymmet!!!!) när folk börjar tjata om vad de väger och att de vill gå ned i vikt - för i mångas ögon är min vikt "ganska mycket" - även om den för fasen är helt normal relaterad till min längd. Många har en så fruktansvärt skev bild av hur en kropp "ska" se ut.

Ja, jag vet inte riktigt heller vad jag ville med min kommentar, men fruktansvärt starkt skrivet av dig och minst lika bra initiativ till att våga prata om det som är en skam för många - och som många andra inte förstår ett jota av. Många kramar <3

Svar: <3
Becca

Linda-Pauline
| http://lindapauline.se

Bra gjort!! Jag har även varit överviktig men även när jag var det kunde jag dölja det genom att jag alltid var en sådan stark person utåt. Alltid gillat att synats och höras. Det har gjort att personer runt omkring inte sett mig som överviktig, för det är inget man lagt märke till. Och jag gick ner i vikt pga min egen skull, ingen annans. Dock har jag en del kvar innan jag är nöjd med mig själv, men det är så mycket träningshets i Sverige just nu. Heeelt galet! Min dröm är att ha en tränad kropp, men jag kan absolut inte träna själv. Jag är ingen träningsmänniska, jag behöver ha en elak PT skrikandes efter mig för att det ska bli av haha ;)
Blir verkligen less på all hets. Bara man mår bra så ska man vara nöjd!
Jag åt heller inte mkt när jag var överviktig, jag åt för lite. Därav min övervikt. För lite, fel tider osv.
Förstår inte att man inte får se ut som man vill eller blev skapad. Inte undra på att vår värld är upp och ner. Tragiskt!
Men starkt av dig! Fortsätt så! KRAM! <3

Svar: Underbart att du gick ner för din egen skull, det är helt rätt! :-) Grym du är ! Precis, låt alla människor vara precis som de är. Stor kram till dig <3
Becca

Pappsen

Bra skrivet Gumman kämpa på, folk är helt otroliga idag på att kritisera o försöka göra negativa avtryck. Man undrar alltid -hur mår dom själva, är det ett sätt att fly från sin egen verklighet. Tyvärr i denna IT värld kommer de alltid undan med att såra andra. Det gäller att få det att rinna av en , att inte ta upp den negativa kritiken, eller att helt enkelt vända på tankegången-Hur mår du som kritiserar, har du det jobbigt hemma, saknar du någon när o kär.

Svar: Jo, det vet jag. Men tror även många som kritiserar överviktiga gör det utan att direkt tänka på det. För alla andra också gör det. Hur många gillar inte bilder på någon överviktig i någon speciell situation där folk skriver tex "tagga en vän som skulle ligga med henne" finns hur mycket som helst. Folk tar det som ett skämt. Hur vet de ens vart bilden kommer ifrån. Hur vet de att det är personen på bilden som från början lagt ut bilden.
Becca

Liza & Alicia
| http://alizia.devote.se

I mina ögon är du vacker, för du verkar ha en bra och underbar personlighet och det är det viktigaste enligt mig. Verkligen fint skriver. Tränar själv för att komma i form, inte för någon annan, bara för mig själv, har inget mål med att gå ner i vikt, jag tränar först och främst för hälsan! :)
Kram Liza

Svar: Åh, tack <3. Det är helt rätt! :) kram
Becca

Mathilda
| http://mathildaahlberg.se/blogg

Du är perfekt som du är, en helt fantastiskt individ som brinner för det du gör & sprider glädje omkring dig! Tyvärr kretsar så mycket i dagens samhälle om hur vi ser ut, hur andra ser ut & vem som har minst siffror på vågen. Jag är idag inte själv överviktig men var när jag var yngre & hetsen kring idealet pressade mig till att sluta äta för att gå ner i vikt. Visst det funkade men jag mådde piss & det har tagit år för att kunna tycka om mig själv igen. Vi, människan, borde bli duktigare på att se till insidan & se att vi alla är lika värda & helt fantastiska!

Svar: Sant, så sant. Kram till dig <3
Becca

Emelie
| http://www.elanger.se

Du är så fin Becca!
För mig är du en inspirationskälla! Jag ser verkligen upp till dig. Du skapar magi med dina bilder och din utrstålning.
<3

Svar: Åh, Emelie! Du är så underbar tjejen <3
Becca

Linda Jungarå - FOTOGRAF STUDENT FILMNÖRD SKÖNHETSJUNKEY MUSIKFREAK
| http://www.jfotografi.se

Tycker också det är VIDRIGT hur "meme's" har gjort det helt okej att trycka ner på överviktiga eller människor som inte "ser ut som alla andra" på Facebook osv. Barn cirkulerar ju t o m på de flesta bilderna med elaka, nedtryckande texter till på de flesta - jag tycker det är hemskt! Det är okänsligt och inte medmänskligt på något sätt och vis.

Bra inlägg!

Svar: Verkligen okänsligt !
Becca

Mette Ottosson - fotograf Båstad
| http://mettesfoto.se

MODIGT och bra skrivet Becca! Och du är skitsnygg!!! Jag håller med om och känner igen ALLT du skriver, det är asjobbigt att tampas med och borde vara var och ens egen sak och inget som folk ska varken snacka om bakom ryggen på en, eller öppet kritisera. Kanonbra inlägg. STOR KRAM!

Svar: Tusen tack Matte. Stor kram tillbaka till dig :-)
Becca

Elin
| http://eluw.blogg.se

Du är VACKER, precis som jag och alla andra. Det finns inget rätt eller fel utseende. Med ditt leende kan man inget annat än att bli glad av att se dig! Bra skrivet!

Svar: Många kramar till dig <3
Becca

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?