Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Matilda Hansson & Peter Johansson -
Försommarkonsert 2013, Östra Tollstad Kyrka
 
Ännu en redigeringsdag är här! Jobbade ett monsterpass igår, för det går helt enkelt inte att låta bli när jag har så mycket fina bilder som jag vill bli klar med. Igår satt jag hela dagen med Ulrika & Pärs bröllopsbilder och jag kunde inte släppa dem, för jag tog verkligen några utav mina bröllopsfavoriter! Jätte-jättefina bilder på ett så underbart par!
 
Idag ska jag fixa bilderna från försommarkonserten som jag var på i Östra Tollstad Kyrka. Bilden ovanför är verkligen en stooor favorit och skulle vilja slänga upp den i ett jättestort format, för då är den som allra grymmast, men då blir det så svårt för er att se bilden ;)
 
Nej, nu är det dags att sätta fart. Ska även hinna med att förbereda till morgondagens bröllop idag. Hoppas att detta vädret håller i sig, då vi har strålande sol & 25 grader varmt just nu. I love it !
Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Ulrika & Pär - Bröllopsfotografering 2013, Hammarö Kyrka
 
När Ulrika & Pär berättade att ville ha med bilen på några bilder så tog mitt hjärta ett extra glädjeskutt! Om det är någonting jag tycker om så är det fina äldre bilar, så blev verklgien jätteglad att jag fick chansen att fotografera dem med den. Men som ni ser så överglänser Ulrika & Pär bilen med deras vackra kärlek, så är ännu gladare att jag fick chansen att fotografera dem ♥
 
Nu ska jag fortsätta med redigeringen, har en hel hög med bilder som jag ska redigera så jag kan leverera dem! Men blir inte en heldag idag, för ska om några timmar sticka iväg och fotografera en vacker bal-tjej. Håller tummar & tår för att det ska sluta regna så vi slipper bli dyngsura och att vi kan vara i den miljön som vi bestämt. Hoppas, hoppas !
Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Matilda Hansson & Peter Johansson - Försommarkonsert 2013, Östra Tollstad Kyrka
 
Vilken helg jag har haft! Som ni säkert har läst så åkte jag i lördags iväg till Linköping tillsammans med assistent-sambon Crille. För jag skulle nämligen fotografera de här vackra två, Matilda Hansson & Peter Johansson och deras försommarkonsert som de hade i Östra Tollstad Kyrka. Ett riktigt ärofyllt jobb, som jag är så tacksam att jag fick vara med på! Konserten var så bra och deras röster är så fantastiska. Det märkes verkligen att de berörde alla som satt inne i kyrkan och jublet efteråt var så mäktigt!
 
Och som jag har längtat efter att få berätta detta för er! Jag har haft kontakt om ett samarbete tillsammans med
PNM music nu i flera månader och jag har så gärna velat skrika ut det till Världen, men jag kunde hålla mig :)
Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Ulrika & Pär - Bröllopsfotografering 2013, Hammarö
 
Precis som jag skrev i rubriken så kan jag inte hålla mig, jag bara måste visa en tjuvkik från Ulrika & Pärs bröllopsbilder som jag tod i förmiddags! Det var en helt underbar fotografering och mot alla odds så fick vi även kanonfint väder! Varför är jag då så bubbligt glad av detta? Jo, för 1) jag tog några utav mina bästa bröllopsbilder idag och 2) jag älskar Ulrika & Pär. De är verkligen två helt underbara personer som ger mig så mycket energi och så mycket glädje. Tänk att det kan bli så fast man bara träffats två gånger. Fantastiskt !
 
Ja, tro't eller ej men idag har jag tagit en ledig dag. *Chockad paus*. Kände att det var dags att vara lite ledig och ladda batterierna inför en helg som en smäckfylld med roliga jobb! Men jag älskar ju mitt jobb, så det är lite svårt att hålla sig ifrån datorn när man har massor med roliga saker där på..jag försöker, haha! Men jag vet en sak jag ska göra i alla fall, ska göra mig lite te och sätta mig i vår mysiga soffa och läsa Kamera & Bild som jag köpte för ett bra tag sedan. Men har bara hunnit läsa sidorna om SmallpigArt hittills, så ska läsa resten av artiklarna nu tänkte jag!
 
Imorgon är det dags för bröllop igen, som jag har längtat! Fotograferade årets första bröllop redan i januari, men efter det så blev det bröllopsuppehåll. Men imorgon smäller det och det gör det med det härligaste paret man kan tänka sig. Vi kommer skratta massor imorgon det är jag helt säker på ♥ Sen efter bröllopet så sticker jag direkt till Linköping!! Wohoo!! Så de som vill se vad jag hittar på där så kommer jag att uppdatera på min instagram :)
Bild:  Karin & Johan - Inför bröllop 2013, i Karlstad
 
I söndags så gick jag & sambon/min assistent hem till Karin & Johan och ja vi gick faktiskt då vi bor väldigt nära deras lägenhet. Vi kom fram till ett helt fantastiskt fint hus, ett gammalt trähus som är så där charmigt snett. Lägenheten var precis lika mysig som utsidan av huset och ljuset i den var så underbart! Katterna som först sprang runt och lekte, stannade upp och tittade nyfiket på oss. Jag satte mig på huk & den ena kom fram och luktade på min hand.
 
Först hade vi mötet som gick lekande lätt och jag fick en klar bild utav vad Karin & Johan vill ha. Ska bli riktigt spännande på deras stora dag för jag tror de kommer vara otroligt fina båda två, men inte i "klassiska bröllopskläder". Fotografering hade vi i deras mysiga trädgård som hade ett jättefint valv av buskar, så det var jag ju bara tvungen att använda och visst blev det bra?
 
Varför ska man ha en Pre-shoot inför sitt bröllop?
Jag har märkt att det är flera blivande brudpar som ställer denna frågan, så jag tänkte passa på att svara på den här. Att ha en för-fotografering till sitt bröllop är absolut inget måste, utan en tjänst som jag erbjuder alla brudpar så de ska få känna på hur det är att ha mig bakom kameran. Jag tror att detta gör er mindre nervösa när väl den stora dagen kommer och det vore väl skönt? Att ha en sak mindre att oroa sig för, istället känna att ni kan lita på mig :) För det kan ni och jag skulle aldrig tvinga er till någonting som ni inte vill. Fotograferingen kan vi ta på den platsen ni vill hålla till vid  på bröllopsdagen eller en annan plats som betyder mycket för er. Hoppas det svarade på era frågor, annars är det bara att ställa fler till info@rebeccahansson.com =)
Bild från Adel & Katarinas bröllop i somras
 
Eller ska nog rättare sagt säga fantastiska veckor, för det är nu det börjar. Sommaren 2013 hoppas och tror jag kommer bli den bästa sommaren någonsin. Nästan alla helger är fyllda med bröllop och jag kommer få träffa så otroligt fina människor längst vägen. Det är det här jag drömt om sen dag ett!
 
Denna veckan ska jag börja med att fika med en god vän, sen ska jag se lite speedway, för att sedan i helgen fotografera sommarens första bröllop ute på Hammarö. Ska bli riktigt roligt och paret är så underbara så vi kommer skratta oss igenom hela fotograferingen, det är jag helt säker på! Direkt efter fotograferingen så kommer jag åka ner till Linköping och där kommer jag stanna fram till måndagen då jag har en riktigt häftig fotografering där nere. En dröm som blir sann helt enkelt. Och jag kanske borde vara nervös, men vet ni, inte en dugg. Men laddad ut i fingerspetsarna det är jag. Kommer att berätta allt för er när det är dags, men inte ännu :)
 
Sen veckan efter det är det speedway, balfotografering, modellfotografering och två bröllop. Hyfsad vecka? Jo tack :D ! DETTA SKA BLI SÅ ROLIGT !!
Bild:  Bröllopsinspiration 2013, Gullvivans blommor i Karlstad
 
Jag hoppas inte ni blir sura på mig när jag lägger ut mina långa inlägg, men jag kan helt enkelt inte låta bli!! :) De senaste två dagarna har helt handlat om bröllopsinspiration, då jag gått ihop med ett gäng anda duktiga och bröllopsinriktade kvinnor i Karlstad. Det ska bli ett vädligt spännande och roligt samarbete.
 
Sen har jag ju självklart även ett samarbete med Gullvivans blommor i Karlstad. Så ska du gifta dig så rekommenderar jag verkligen att ni kikar in i deras jättesöta butik. Idag & igår hade Gullvian bröllopsinspirations-dagar, så jag har varit där och fotograferat, samt funnits på plats för de som ville ställa frågor kring bröllopsfotografering. Varit jättemysigt och jag kan ju lungt säga att jag har blivit väldigt inspirerad, för även om det är långt kvar tills jag gifter mig (i framtiden alltså), så har jag redan börjat tänka på brudbukett och liknande, hehe ;)
 
Och småblommorna som ni ser på bilderna är gjorda i små cupcakes-formar. Hur sött som helst (!!) och passar som ha som bordsplaceringar eller bordsdekorationen. Love them!
 
Men nu ska jag sticka då jag har en modellfotografering, är riktigt taggad för detta!
 
I en vecka så kör jag nu halva priset på bebisfotograferingar!
Erbjudandet gäller fotografering i Karlstad eller mot reseersättning.
 
Bokning
Mer info
Priser
 
Modell: Anna Nilsson   Make up & hår: Isabelle Persson
 
Lite Bts-bilder från plåtningen med dessa två
otroligt begåvade kvinnorna!
 
Tempot som jag lever i just nu är helt sjukt, och då menar jag sjukt som i "Åh, herregud vad jag älskar't! Bokningarna bara regnar in, samt förfrågningar som TFP-fotograferingar samtidigt som jag har möten med sommarens brudpar och sen självklart så har ju även speedwaysäsongen dragit igång. Men det är så fantastiskt & jag får träffa så otroligt många fantastiska människor!
 
Igår var jag med team Adrian Bergqvist till Nyköping och tittade på lite speedway och det är så otroligt underbart att det är igång igen. Ni som har följt mig ett tag vet att jag är väldigt speedwaygalen och det är ett stort intresse som jag delar tillsammans med min sambo. Igår blev jag även väldigt nöjd med speedwaybilderna som jag tog också, skulle ni vilja se lite speedwaybilder här i bloggen?
 
Sen vill jag även passa på att tacka alla för de otroligt fina kommentarerna jag fått de senaste dagarna! Jag har läst varenda en & ni är så fantastiska fina <3
Bild:  Inför bröllopsfotografering 2013, Hammarö Kyrka

Igår blev det nästan en heldag ute på Hammarö då jag hade möte & fotografering med två olika brudpar, som båda ska gifta sig i Hammarö Kyrka. Båda ska gifta sig ganska snart också faktiskt, så var extra roligt att få träffa dem! Och vi kunde inte ha valt en bättre plats då det vara miljoner, miljaders vitsippor där! Otroligt fint!!!
 
Men nu blir det andra bullar, för nu ska jag dra till Hagfors och fotografera speedway!
Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Majken & Charlie - Bebisfotografering 2013, Vetlanda
 
Igår fotograferade jag Svergies skidprinsessa Majken och hennes underbara son Charlie i Vetlanda. Blev chockad när jag kom fram till Vetlanda och det var 23 grader (!!) varmt och strålande sol, så det var alltså där våren hade gömt sig hela tiden, men jag hittade den!
 
Det var en riktigt trött gosse som kom till fotograferingen, men han var jätteduktig som orkade hålla sig vaken hela tiden i värmen. Det är tur att man som fotograf gillar att hålla sig i skuggan ;) Jag älskar verkligen att fotografera små bebisar, Charlie är bara 5 veckor gammal, då de är med om alltid för första gången. Herregud, vad mycket det måste vara att ta in på en gång. Och man förstår verkligen att man får skeptiska blicken ibland eftersom man står med en stor svart klump i ena handen & en rund blank sak i den andra handen, he he!
Foto: Porträttfotograf i Karlstad, Rebecca Hansson  (Jag)
Modell: Anna Nilsson   Make up & hår: Isabelle Persson
 
Rubriken passar in både på det otroligt vackra motljuset jag fotograferade i igår, men även på den fantastiskt vackra Anna som stod modell åt oss. Måste nästan nypa mig i armen för att förstå hur tur vi hade med vädret, för i förrgår var det väldigt mulet & idag är det inte heller så bra väder, men just igår var det klockrent !
 
Motljuset var inte planerat i fotograferingen, då jag inte vågade lita på att solen skulle vara framme under kvällen, men hoppades verkligen i hela mitt hjärta att det skulle bli motljus. Vi höll kanske på lite längre än vad det var tänkt, men ljuset var så värt att vänta på och hade så trevligt med tjejerna så ville inte sluta. Sen efter fotograferingen stod jag kvar en stund extra och tittade på när solen gick ner. Kommer vara ett sånt ögonblick som jag kommer för alltid att bära med mig!

Hittade mina bilder i KH aktuellt och det är alltid lika roligt att se sina bilder tryckta i en tidning. Det är alltid något speciellt med tryckta eller framkallade bilder, de är alltid lite finare än digitalt :) Bilderna är med i en artikel om Forshagas antikmässa & även i en helsidig annons. Jätteroligt!
 
Jag haft aldrig ett intresse för antikmässor, loppisar eller liknande. Men när jag jobbade med detta så fick jag en helt ny syn på det, så kan absolut börja tänka mig att fynda på loppisar nu! :)

Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Förfotografering till Bröllop 2013, Apertin Herrgård
 
Åh herregud vad mycket känslor jag känt när jag redigerat de här bilderna. Jag har skrattat & blivit rörd men framför allt så har jag känt en längtan. En längtan efter augusti & grönska. För jag vet redan nu att det kommer bli fantastiska bilder & jag kommer ha så otroligt kul på de här parets bröllopsdag. Och hur kan jag veta det? Jo, för jag är supernöjd med bilderna på dem från för-fotograferingen vi hade igår och jag skrattade så mycket när jag tog dessa bilder! Sen skadade det inte att det var fantastisk morgonsol heller, just saying ! ;)
 
Och nu är jag nyfiken: Vilken är din favorit?
Jag velar själv mellan 1:an, 2:an & 7:an
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Frida - Porträttfotografering 2013, Karlstad
 
Hoppas ni alla hade en fin Valborg & nu njuter ordentligt av dagens ledighet! Om ni är lediga så klart. Jag är det då inte då jag har en väldigt lång "att göra lista" denna veckan ut. Men det är bara roliga saker så jag lider inte :) Men däremot kan jag inte förså att det är första maj redan!!! Vad hände med April, missade den helt tror jag. Men snart kommer grönskan, då ska jag ut och skåla i naturen med Pommac för så mycket har jag längtat efter de gröna träden.
 
Igår hade jag i alla fall en fotografering med denna söta tjej. Frida kontaktade mig och berättade om sina drömmar om att bli modell, men hon har fått nej av andra fotografer som tycker att hon är för ung. Och det förstår jag, det beror ju helt på vad man är nischad på för område. Men eftersom jag jobbar med naturligt & glatt så har jag inga problem med att fotografera en 15-åring.
 
Vädret igår var helt crazy med spöregn, hagel och strälande sol samtidigt så vi kunde tyvärr inte åka ut till den otorligt vackra fotoplats som jag hittat tidigare under dagen. Utan vi började inomus och när vi såg att vädret var stabilt så tog vi lite bilder inne i stan istället. Och vad bra det blev! Har flera favoritbilder redan kan jag säga, denna tjejs ögon är helt fantastiska och hon går rakt igenom linsen. Så vi har redan pratat om att ha en fotografering till med ett tema senare, nu ville jag mer ta enkla bilder för att lyfta fram hennes fina drag.