Bild:  Bröllop 2013 Räggårdsviken - Hammarö
 
Det är modigt att välja att ha sitt bröllop ute bland klipporna längst ut på Hammarö, för vem vet vad vädergudarna tycker om en egentligen? Tänk om de har något agg emot en? Men ett modigt brudpar pekar fingret åt vädergudarna och bestämmer sig för att den dagen då ska det vara uppehåll! Och det var precis vad Johan & Karin gjorde. Och självklart kan inte vädergrudarna annat än att älska dem för det valet, så sammanlagt fick vi en varsin regndroppe på våra näsor, sen lät gudarna oss vara ifred. Och på slutet av fotograferingen bjöd även sjön på sin vackraste look iklädd glitter. Jag älskar dem också för valet att gifta sig på klipporna. För det är lite som att få bilderna serverade på silverfat, det kan inte annat än att bli vackert.
 
Och då kanske ni funderar på varför jag lägger ut en naturbild när jag skriver att jag förbereder inför ett bröllop? Jo, jag ska nämligen fotografera ett bröllop på just denna platsen imorgon! Wiie, ska bli så roligt och det kan ju inte bli annat än vackert!
 
Det kommer bli en riktig utmaning eftersom det är så öppet och därför tycker jag att det är lite extra roligt. Man utvecklas som mest när man får svåra uppgifter :)
Bild:  Familjefotografering 2013 Alstrums gård - Karlstad
 
Kommer ni ihåg fotograferingen jag hade för ett tag sedan? Här är i alla fall en bildbomb från den fotograferingen. Gissa om jag har favoriter bland de här bilderna! De är så härliga & så kärleksfyllda! Visst ser lilla Ernst ut som en busig Emil på första bilden. Lilla Ernst var så otroligt go, han var blyg i ca 30 sekunder sen var det bara full fart och lek med honom.
 
När jag fick den här bokningen utav Anna ville jag bara skrika rakt ut av glädje. Hon ville ha naturliga familjebilder, i deras underbara Astrid Lindgren värld & jag hade konstnärlig frihet. JA TACK ! :D Och jag var som ett barn i en leksaksbutik också, haha. Hade gärna stannat i flera timmar till med denna underbara familj! Sen på slutet av fotograferingen så åkte vi även till kohagen och fotograferade. En sån otroligt rolig upplevelse!
 
Vad säger ni, hittar ni någon favorit?
 
Jag hoppas verkligen att ni hade en fin midsommarafton & att de flesta av er klarade er utan för mycket regn. För lite regn har ju aldrig någon dött av, men det är ju tråkigt om allting flyter kanske ;) Min midsommarafton var jättefin och var nästan helt regnfri :) Vi började dagen på Borgvik där jag blev utskälld av en parkeringsvakt, som tur var så hade jag min underbara moster med som skällde tillbaka. Sen hade vi picknick med riktigt god mat, efter Borgvik åkte vi hem till mormor och åt ännu mer god mat.
 
Då kom även syrran med alla dessa vackra kransar som hon bundit ihop.... (förlåt mamma, ja du har gjort din krans själv ;P).... visst är de fina! Älskar verkligen min vita, som jag sprang och valde ut först ;) Passade även på att fotografera alla när vi var så fina! Bästa på hela kvällen var att jag fick ta bilder på mormor och morfar, de är verkligen inte pigga på att stå framför kameran men det är ju så roligt att ha ett fint kort på dem. Och det fick jag igår så det tycker jag verkligen är så roligt! :) Älskade mormor & morfar ♥
 
Dessa tre bilder tog jag på förra årets midsommarfirande. Varje år åker vi till Borgvik där vi har picknick och tittar på när de släpper på forsen. Är alltid jättemycket folk och supermysigt! Mittenbilden är crille, syrran, pappa & jag i kransarna som syrran band till oss förra året, hoppas vi får kransar idag med :) Jag är riktigt BÔTT-förkyld just nu, så ska bli riktigt spännande och se hur det blir idag, men ska försöka njuta så mycket som det bara går :)
 
Hur firar ni midsommar?
 

 
 
Det är tur faktiskt att det inte är bra väder jämt ute, för då skulle jag komma efter med redigeringen ;) Det har ju varit så underbart att vara ute i solen den senaste tiden, så då har jag inte velat sitta heldagar framför datorn. Men idag så har det varit så grått & tråkigt ute så var en riktigt perfekt redigeringsdag! Så har varit full fart och jag blev både klar med flera leveranser och "på-titt-album". Så gött :) !
 
Bland annat har jag jobbat med detta vackra pars kärleksbilder som jag tog för ett par veckor sedan. Hur snygga är de inte??? Ville visa närbilden både i svartvitt och färg för jag tycker de är så vackra på den bilden <3
Bild:  Karin & Johan - Bröllopsfotografering 2013, Karlstad

Redan från första mailet som jag fick från Karin så visste jag att detta var ett väldigt speciellt par. Och det menar jag verkligen med all kärlek jag har. Mailet började med några rader om att hon letat igenom hela internet, men det var mina bilder som fick henne att fastna. Gissa om det värmer ett fotografhjärta!
 
Sen fortsatte hon med att berätta att bilderna skulle tas i deras trädgård och att temat på bröllopet skulle vara orange & grönt. Ett höstbröllop på sommaren helt enkelt. Och aldrig förr har jag fastnat för ett mail som jag gjorde för detta. Jag såg verkligen fram emot att träffa dem direkt och längtade efter deras stora dag! Ett höstbröllop mitt i sommaren, det är ju ett genidrag! :)
 
Titta vad som ramlade ner i min brevlåda igår, okej kanske inte så mycket ramlade och kanske inte i brevlådan. Utan fick gå till ICA och plocka ut den, men ändå ;) Mitt nya 50mm 1,4! Så sjukt glad !! Mitt 1,8 är riktigt utarbetad och behöver en semester så har skaffat en ny bästa vän. Men till mitt 1,8 jag kommer aldrig att glömma dig <3
 
Imorgon är det äntligen dags för detta vackra par att gifta sig! Har längtat jättemycket att få fotografera dem igen då jag blev så otroligt nöjd med deras Pre-Shoot :) Men nu är allting nerpackat & laddat så är fullt redo för morgondagen! Det är verkligen så roligt att Johan & Karin blev så nöjda med bilderna från förfotograferingen att de bokade mig extra länge imorgon. Älskar att få vara med brudparet under en längre stund så man verkligen kan fånga alla känslor som finns under dagen <3
 
Bild:  Balfotografering 2013 - Karlstad
 
Måste börja med att tacka vädergudarna för det fantastiska vädret vi haft i en vecka nu! Har varit så orolig för att mina inbokade bal & student-fotograferingar skulle få vara inomhus, men vi har hat strålande sol rakt igenom. Så tack till de högre makterna.
 
Sen kan jag nog uttrycka mig i ord hur fina jag tycker att de här tjejerna är och jag är så tacksam att jag fått äran att fotografera både deras studentbilder & balbilder :) Visst är de fina?
Bild:  Balfotografering 2013 - Apertin Herrgård 
 
Äntligen är veckan med stort V här, när hela staden fylls med båda vackra balpar & otroligt glada studenter. Och det är nog ingen som inte kan låta bli att dra lite extra på mungiporna denna vecka. För visst minns man studenten med en otrolig värme själv också. Kan verkligen inte förstå hur tiden kan ha gått så fort! 2009, sprang jag själv ut från dörrarna på Älvkullegymnasiet här i Karlstad men det känns verkligen som det var igår. Förra veckan fotograferade jag en fd klasskompis systerdotter och det kändes som vi precis hade setts, men har alltså inte träffat henne sen 2009. Sjukt!
 
Men vad mycket underbart som hänt sen 2009 som jag aldrig hade haft en tanke på när jag sprang ut genom dörrarna. Jag är förlovad, vi hade varit ihop i ett år när jag tog studenten så jag hade så klart min älskade med mig på min stora dag, men ändå ;) Jag är egen företagare som fotograf. Vem hade kunnat ana att den tillbakadragna och blyga tjejej klarade av att ta steget och våga starta sitt egna företag. Och blygheten? Den är som bortblåst, den kommer enbart fram ibland som privatperson men det är allt mer sällan där också. Jag förbannat stolt över mig själv, stolt över mitt företag & mig själv som person.
 
Men nu ska jag laga lite mat, för sen måste jag sticka iväg i min otroligt stiliga hyrbil för idag har jag nämligen både en balfotografering & en studentfotografering på schemat. Och yes, vi har underbart väder!!
Bild:  Bröllopfotografering 2013 - Karlstad
 
Ibland kan det vara riktigt svårt att göra urval på bilder som man tagit under ett bröllop. Det är så vackra ögonblick och alla små blickar mellan brudparet känns så viktiga att spara. Därför har jag nu för tiden i de flesta av mina bröllopspaket att ni som brudpar får samtiliga bilder som tas, för då kan ni själva bestämma vad som är viktigt att ha sparat.
 
Men nu sitter jag här och försöker göra ett urval med bilder på detta vackra par och jag har kunnat lösa det på ett riktigt bra sätt. När det pirrar i kroppen, då ska bilden stanna. För det är det jag vill att mina bilder ska göra, att de ska framkalla en känsla. Och den här bilden, ja, då pirrade kroppen så mycket att jag höll på att skaka av stolen!
 
Jag älskar verkligen den svartvita versionen, vilken är din favorit?
Bild:  Bebisfotografering 2013 - Karlstad
 
Ja, en riktigt liten skönhet! Hon är nämligen bara tre veckor gammal! Jag brukar inte fotografera så små barn, utan brukar rekommendera att bebisarna ska vara ungefär tre månader gamla för att man ska få lite mer variation i bilderna. Men, det är något jag vill ändra på, vill fotografera många fler småttingar! Kommer även att börja med nyföddfotograferingar inom en framtid och det är något som jag ser väldigt mycket fram emot.
De här bilderna tog jag i min "dagsljusstudio", ett väldigt ljust rum som jag får låna till såna här fotograferingar, är helt perfekt! :)
Bild:  Familjefotografering 2013 Alstrums gård - Karlstad
 
Det var som att kliva rakt in i en Astrid Lindgren värld. Jag antog mig direkt rollen som Lisabet från Madicken, för det är den tjejen som jag älskar allra´ mest. Så där stod jag omringad med gula blommor så långt ögat kunde se, en perfekt familj, en häst & en av de finaste hundarna jag någonsin sett. Kameran den hade jag i handen, men jag stod till en början bara där och tog in allting. Sättet som solen lyste på de gula blommorna, hur treåringen Ernst sprang omkring glatt bland blommorna. Det var helt magiskt!
 
Men min kära, älskade vapendragare kände nog inte riktigt samma som jag. Min älskade Crille som är hästrädd och har en riktig respekt för dessa vackra djur, stod och tittade lite skeptiskt på hästhagen innan han till slut klev in i den. Jag lugnade honom och sa att hästar är världens snällaste djur! Inte visste jag då att hunden & hästen älskade att reta varandra och även jaga varandra. Pupillerna på Crille blev jättesmå när han såg denna bastanta häst springa i full fart rakt mot oss. Stackarn! Men han klarade av att vara där inne med oss under hela tiden, så jag är riktigt stolt över honom <3 Plus att jag fick mig ett gott skratt då jag är riktigt skadeglad, Ooops... ;)
 
Vet ni? Det är så härligt att vara jag just nu! Jag har kommit in en rytm som funkar så otroligt bra för mig. Så jag vaknar varje morgon med solen i ansiktet och vill bara köra på. Att vara fotograf och vara så fullbokad som jag är, är det finaste som finns och jag älskar varje sekund av det! Att redigera har aldrig varit en favorit hos mig, men nu är jag så taggad på det! Jag har jag hundratals med snygga bilder på baltjejer, modeller, familjer, barn & bröllop som bara väntar på att få se solens ljus! I like !!
 
Sen idag ska jag även ta mig en tur ner till Gullvivans blommor. De skyltar om inför studenten idag och det vill jag inte missa :)
Bild:  Angelica & Tobias - Bröllopsfotografering 2013, Hammarö Kyrka
 
Det har verkligen varit en kärlekens helg denna helgen, med två stycken bröllop. Gårdagens bröllopsbilder tog vi ute på vackra Hammarsudde och det är verkligen en vacker plats för porträtt. Dagens bröllopsfotografering hade vi på Gubbholmen och det var riktigt roligt att fotografera där igen. Var väldigt längesen sist & självklart fick Karlstads stolthet vara med lite i bakgrunden. Japp, stenbron :)
 
Och för er som vill se lite fler bilder eller tjuvkikar från andra bröllop så uppdaterar jag ofta i min facebookgrupp.