Eller man kanske ska uttrycka sig, tre saker jag gör bra för mitt företag:
 
- Ett brinnande intresse för fotografi.
Självklart är det en faktor som är väldigt viktig när man ska driva ett företag, vare sig det är på deltid eller heltid. För det gör att även de delarna som kanske inte tycker är så roliga, blir lättare. För det känns helt enkelt värt det. Att redigera är verkligen inte favorit hos mig, jag kan tycka att det är riktigt roligt när man verkligen får klippa, klistra och mixtra med bilderna. Men inte när man "bara" lägger på kontrast och lite färg på ett 60:tal bilder. MEN! Det är klart man gör det, för man ÄLSKAR resultatet och man älskar de fina orden som kuderna ger efteråt. Så även om jag ogillar redigeringen, så älskar jag den delen ändå på något sätt, för det är så viktigt för bilderna.
 
- Att schemalägga dagarna
Detta är så viktigt för mig och något som jag inte gjorde till en början. När jag håller i en kamera så är jag helt i nuet. Varje skeund är fantastisk och jag kan vara sjuk, stressad eller fryser, men känner inget sånt när jag fotograferar. Jag bara älskar. Men, annars i livet så kan jag vara ganska lättstressad och kan väldigt ofta sitta 15-16 timmarpass med bokföring+redigering+planering för jag vill hinna allt på samma dag. Det har jag lärt mig att välja bort, att strukturera upp dagen. För det blir bättre i slutendan. Jag mår bättre och har även mer fritid, samtidigt som jag är mycket mer effektiv när jag jobbar. Fritid är något som är så viktigt för min inspiration, att se på film, lyssna på musik eller gå ut och gå det väcker inspirationen. Så min fritid är viktig för mina bilder. Så nu är mina dagar riktigt effektiva, men jag hinner ändå med Crille-gos på kvällarna ^^
 
- Att jobba tillsammans med Crille
När jag startade mitt företag kunde jag nog aldrig tro att jag skulle vilja jobba med sambon. Och jag vet att för många andra så är detta ett riktigt "no, no", men det är något som passar oss riktigt bra. Vi funkar så att vi helst vill ses 24/7, för då mår vi som bäst. Jag kan knappt joba utan Crille vid min sida, för han kan mig utan och innan. Så vi har en sån rytm att fotograferingen går väldigt smidigt och jag kan helt fokusera på mitt. På ett bröllop är han en väldigt viktig ingrediens och jag är så tacksam att han också vill följa med mig! Kärlek!
 
 

Här kommer även andra och sista delen utav frågestunden. Som jag nämner
i filmen så kommer redigeringstipsen att komma lite senare :)
 
Ber om ursäkt att dragningen blev lite försenad, men har verkligen varit fullt upp!
Och vinnarna av en varsin porträttfotografering med 5st digitala bilder är:
 
Casandra
Jenny
 
Ett stort grattis till er och jag kommer maila er under dagen!
 
Idag drog jag med mig sambon för att titta på bandy, hans allra första bandymatch faktiskt. Då jag nästan alltid haft folk omkring mig som spelar/spelat bandy så har det blivit några matcher genom åren och jag tycker det är en väldigt roligt sport att vara publik på. Det går så fort & händer så mycket! Kameran fick hänga med idag också, inte första kameran, men min D300s som jag faktiskt föredrar att fotografera sport med. Den är piggare, fast D800:an är bättre. Men en "sportkamera" är inte fel att ha, sporttokig som jag är! Har jag några bandyfans eller bandyspelare bland mina läsare?
 
Kan ju även säga att matchen slutade 13-3 och var mellan Västerstrands aik & Villa Lidköping BK
 
Hahahahahaha!!! Jag dör lite av startbilden på filmen, hahahahaha!! O herregud!
Detta är i alla fall del 1 av frågestunden. Hann inte gå igenom så många frågor,
men hade visst mycket att säga ;) 
 
Det jag pratar lite om är:
 
- Komposition
- Hur jag får mina modeller att slappa av
- Favoritobjektiv
mm.
 
Och till er som kanske inte är intresserade utav filmen så kommer här två fantastiska bilder på Louise som jag tog idag. Louise driver eget företag som make up artist här i Karlstad och har även ett brinnande intresse för att vara modell. Idag körde vi en fotografering med vintage-tema tillsammans i ett bitande kallt Karlstad. Så vi hade lite svårt att hitta lite locations, men eftersom vi är två riktigt smarta brudar så löste de detta väldigt bra ändå :)
 
 
Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag gör! Jag fullkomligt älskar det mjuka ljuset och ärligt, närmare Marilyn Monroe än så här kommer man inte! Och jag som är ett fullkomligt Marilyn fan, njöt av varje sekund denna fotografering. Ibland tjöt jag till och med "Guuud du ser precis ut som Marilyn!!!". Mäktigt, mycket mäktigt ^^
 

Igår så knackade det på dörren och utanför stod min alldeles personliga foto-leverans-gubbe. Okej, så bra service kanske det inte är, men Blurb har annars väldigt bra service. Detta är den fotobok som jag kallar för "budget-boken" och de kommer som sagt ifrån Blurb som jag tycker är väldigt bra. Bra service, snabba lerveranser (normal för att vara från utlandet) och fin kvalitet för pengarna. Rekommenderas om man inte vill lägga hur mycket pengar som helst men ändå vill ha bilderna förevigade i en vacker bok.
Jag tänkte köra en frågestund här på bloggen och så tänkte jag svara på frågorna i ett videoinlägg.
Så jag hoppas jag får många frågor nu så jag inte behöver sitta och prata med mig själv ;)
Så shoot!
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Syskonfotografering 2012, Karlstad
 
Kommer ni ihåg syskonfotograferingen som jag hade innan jul? Det var i alla fall en fotografering som innehöll allt! Vi hann med syskonfotografering, hundfotografering & en snabb kärleksfotografering på den korta stund vi var tillsammans ute i kylan. Den här fotograferingen ligger mig väldigt varmt om hjärtat då jag klickade väldigt bra med allihop och sen var det ju magiskt ljus också så klart ;)
 
Fick så fina & varma ord utav dem:
 

"Hej Rebecca! Vi är så otroligt nöjda med fotograferingen,
Dig som fotograf och resultatet. Trots kylan fick du oss att känna oss avspända och varma inombords. Du är en fantastisk fotograf och vi är väldigt glada att vi fann dig!Tusen tack igen för allt!"

Kram Malin

Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Alwin 1,5år, barnfotografering 2013 i Karlstad
 
När jag slog upp ögonen i morse så sprang jag direkt till fönstret för att se om det blivit slask av all fin snö. För kvällen innan så var det plusgrader och mardrömmen hade varit om all vacker snö nu bara var en enda röra. Men kunde pusta ut, det otroligt vackra vinterlandskapet fanns kvar! Jag skulle nämligen ha en vinterfotografering med en liten kille som heter Alwin.
 
Det enda som faktiskt oroade mig var att det var väldigt mörkt ute, helt tätt med moln så verkligen inget ljusinsläpp, tänkte att nu kommer det bli väldigt höga ISO-tal idag. Men medan jag stod och väntade så började det snöa och himlen sprack upp i alla fall lite. Tänkt vilken tur man kan ha! Alwin charmade mig från första sekund och var inte alls blyg inför mig. Tvärtom han solade sig faktiskt i uppmärksamheten och ville gladligen leka tillsammans med mig & sina föräldrar. Älskar verkligen farten när man fotograferar barn, du hinner inte tänka på något annat utan är hela tiden i nuet.
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Annielle, porträttfotografering 2013 i Karlstad
 
Ja, jag tror att vi alla hade lite frusna fingrar & tår efter dagens fotografering. Annielle blev lite sen pga trafiken, men hon var verkligen värd att vänta på! Hon hade förvarnat mig om att hon inte alls var fotogenisk och kände redan framför datorn att jag ska banne mig visa henne att hon har fel. Alla människor är vackra. Precis alla. Alla är fotogeniska.
 
Sen när Annielle klev ur sin bil så log jag inombords och tänkte att "detta kommer bli så bra". Direkt så blev jag väldigt ivrig, så vi körde igång på direkt'a [värmländsk uttal]. Som att hon stått framför kameran hela sitt liv så ställde hon sig i en pose, som faktiskt var perfekt och jag behövde inte ändra något. Efter det så rullade det bara på. Enkelt & snabbt. En sån dag då det bara klickar.
 
Ni som följer mig på Instagram kanske redan har sett denna vackra skapelse, men kunde inte låta att fotografera den idag också, Visst är färgerna helt fantastiska? Har ställt den i fönstret närmast sängen så jag ser den direkt när jag vaknar, för då blir man glad direkt. ♥♥
 
Ps. From idag har jag en tävling för de som gillar min Fotograf Rebecca Hansson-sida på facebook.
Gilla sidan, så kan du också vara med och tävla :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson(Jag)
Bild: Barnfotografering 2013, CCC - Carlstad Conference Center - Karlstad
 
Kommer ni ihåg fotograferingen som jag hade på CCC för ett tag sedan? Här kommer i alla fall två bilder till från den jätteroliga fotograferingen med två otroligt söta brorsor. Bilderna skiljer sig lite från mitt vanliga sätt att fotografera men jag fastnade så för hans otroligt fina ögon så ville verkligen lyfta fram dem i bilderna. Jag tror att han kommer bli en riktig "chick-magnet" när han blir äldre, hehe :)
 
Jag söker en häst att fotografera, gärna även en ryttare eller ryttarinna som vill vara med också.
Fotograferingen är gratis, men kan tillkomma ev. reseersättning & jag utgår ifrån Karlstad.
Fotograferingen kommer att ske på dagtid/tidig eftermiddag.
 
Sen söker jag även hundar att fotografera och samma villkor som ovan gäller :)
 
Maila mig för intresse:
beccahansson@hotmail.com
 
Först till kvarn!
 Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Rally, sportfotografering 2013 i Karlstad
 
....så vaknar Karlstad till liv! Det är verkligen min favoritstund på året i Karlstad, det är när Rallyt kommer hit. Det kommer jättemycket turister och det blir fullt med aktiviteter. Så är verkligen fantastiskt roligt att bo här då! Ingen illa om Karlstad, som är fantastisk på sommaren, men på vintern så är det så dött här. Men när Rallyt kommer så vaknar folket till liv och alla drar sig ut och tittar. Det är verkligen så mysigt! Så om ni inte har varit på Rallyt, passa på nu, de är kvar fram till söndag.
 
Jag och sambon har pass så vi kan gå på alla sträckor. Hoppas att vi tom kan ta någon skogssträcka någon dag, men annars finns det fullt med andra aktiviteter vi kan gå på :) Kommer bli en riktigt rolig helg ! Igår så var vi på invigningen av Rallyt på färjestads travbana. Det var skoteruppvisning, mycket folk, fyverkerier & så klart så var det även rally. Var jättekul även om det var svinkallt och toksöade, haha. Skotershowen var riktigt rolig och de får de att så barnsligt lätt ut. Man kanske borde testa?.......Nja, kanske inte...haha! Håller mig nog på backen med kameran, där jag hör hemma ;)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Familjefotografering 2012, Arvika
 
I november förra året så åkte jag till Arvika och hade en fotografering med den här snyggis familjen i deras hem. Jag hade lite av en klump i magen inför fotograferingen för en mörkare dag har jag nog aldrig varit med om. En riktig novemberdag med en mörktgrå himmel och dimma. Så var jätteorolig att jag skulle få ställa in fotograferingen. Deras hus var absolut inte ett av de ljusaste, men efter att ha kliat mig i huvudet ett tag så letade jag fram den ljusaste punkten och improviserade efter det.
 
För vad jag har lärt mig under min korta fotokarriär är att allting går alltid att lösa på något sätt. Så här satte vi barnen på köksbordet vid ett stort fönster. Och det gick ju kanon! Så man ska aldrig ge upp även om det kan se mörkt ut från början! För familjebilderna utomhus så var det lite svårare då som sagt himlen var inte samarbetsvillig, men vi körde på lek & kärlek så löste vi det också ;) En go:are familj får man nog leta efter och deras killar är så otroligt söta!
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Susanne, porträttfotografering 2013 i Eskilstuna

När jag var i Eskilstuna i helgen så passade jag på att jobba lite också, så hade en fotografering inbokad med Susanne. Vi höll till i Rothoffsparken, där jag faktiskt har fotograferat än gång tidigare. Ljuset i den parken är alltid helt fantastiskt och det finns flera bakgrunder som jag verkligen tycker om. Susanne kämpade på i kylan och vi hade en riktig skrattfest :) Skulle egentligen även ha haft en bebisfotografering också, men det är sjuktider just nu så blev tyvärr inställt, men kommer garanterat fotografera mer i Eskilstuna framöver!

Idag har jobbat klart med bilderna på Louise & David, samt med de bilderna som vi tog på bara Louise. Den tjejen är bara för söt för att vara sann. Sitter och ler när jag redigerar bilderna för hon är så sjukt gullig! Sen har jag även haft en smyckesfotografering idag så de bilderna kommer nog upp om någon dag också. Hunnit med mycket idag alltså ;) Denna veckan kommer nog bli min mest galna veckan sen jag startade företaget har så mycket leveranser som måste ut, så kommer bli en riktig datavecka med superspeed!
Min instagram
 
Ja, jag hade tänkt att vara en bättre bloggerska denna helgen, men det var fullt ös hela tiden så hann helt enkelt inte med det, tyvärr. Men nu är jag tillbaka hemma och redo för en otroligt stressig jobb-vecka. Men jobbar bästa under press så ska bli bra detta! :)
 
I helgen har vi varit i Eskilstuna hos min sambos familj. På fredagen så blev det en liten tatto på armen, min första. Är så nöjd med den, inte så jag hoppar upp och ner av glädje, utan att jag känner att den alltid borde ha suttit där. Love it! Sen på fredagskvällen så gick vi ut ett helt gäng till Pitchers. På lördagen så var det äntligen dags för en fotografering, jag har varit så fotosugen nu ett tag så skulle kunna ha tre fotograferingar som dagen. Vill bara knppa, knäppa, knäppa! Ljuset var helt fantastiskt och det finns så många fina platser i Eskilstuna att hålla till vid. Vill verkligen ha fler fotograferingar där!
 
Efteråt så fikade vi på ett nytt fik som öppnat i Eskilstuna och åt den största semlan som jag någonsin sett! Den var enorm ! På helgen myste vi med otorligt god mat framför Melodifestivalen. Vad tyckte ni om Melo? Gick rätt låt vidare och var tyckte ni om programledarna? Personligen så älskar jag Gina! Igår så var det kalas-dag och efter kalaset så åkte vi hem. Åkte med det nya tåget, eller nu har det väl funnits ett tag, x3000. Gud vilka fina tåg! Så fräscha och så mycket space. Men vi hamnade i en vagn som skakade jättemycket + att vi satt baklänges så både blev faktiskt åksjuka. Vi som är så tågvana, haha! Men så är det ibland.
 
Nu ska jag sätta fart med jobbandet här hemma igen, för i eftermiddag så ska jag till doktorn. Ensam för första gången, jag som har sån läkarskräck (!!) Önska mig lycka till ;)
 
Blev utmanad av Johanna - http://stargirlphoto.blogg.se/

Tre namn du går under:
1. Rebecca
2. Becca
(Lyssnar nästan mer på det än Rebecca)
3. Beckis

Tre saker som skrämmer dig:
1. Mörker
2. Att det inte ska gå bra med mitt företag
3. Jag har en rädsla för att bli rädd,
så skräm inte mig ;)

Tre saker som är typiskt dig:
1. Skriver alltid listor på vad jag ska göra
2. Sjunger alltid
3. Kameran hänger med överallt

Tre av dina favoritartister:
1. Kent
2. Björn Skifs
3. Peter Johansson 

Tre sanningar:
1. Jag hatar att sova  
2. Jag tänker på alla andra,
innan jag tänker på mig själv
3.  Jag minns alltid vad jag drömt

Tre av dina hobbys:
1. Fotgrafera
2. Speedway 
3. Redigera

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. En större lägenhet  
2. Evig lycka & glädje 
3. En hund

Tre människor som du utmanar:
Johanna
Emma B
Emma R
 
 Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Andritz Pulp & Paper, företagsfotografering 2013 - Löfbergs Lila Arena  i Karlstad
 
Jag tror jag berättat för er att jag skulle iväg på ett jätteroligt fotojobb i tisdags, har inte inte redan sagt det så fick ni i alla fall veta det nu ;) Jobbet var i alla fall att företaget Andritz pulp & paper hade en aktivitetsdag tillsammans, där de bla. skulle spela hockey mot varandra i Löfbergs lila arena. Och jag fick äran att fotografera dem! Jag är ju sportfotograf i grund och botten så hoppade upp och ner när jag fick bokningen, kan inte tänka mig något annat som skulle passa mig bättre.
 
Och shit vad kul jag hade! Var med i ungefär 2,5h, men kändes allvarligt som 20 minuter! Men till min stora förvåning så var jag väldigt ringrostig, så man ser verkligen att bilderna i slutet än bilderna i början, haha. Men kan stolt säga att jag lugnt är en bättre porträttfotograf än vad jag någonsin var som sportfotograf och det är stort för mig att äntligen kunna säga det! Efter matchen så fotograferade jag enskilda porträtt & även ett gruppfoto. En fantastisk kul dag och jag hoppas verkligen att de kommer gilla bilderna :)
 
.....Föresten, kan ni förstå att det redan är februari?? Vart tog januari vägen?!