Januari: Fotograferade ett hemligt bröllop. Spenderade en timme med sötaste Dagny. Fotograferade till en stor annons för en antikmässa. Satt och väntade på fåglarna med mitt teleobjektiv. Dokumenterade när företaget Andritz spelade hockey, ett av de roligaste företagsjobben jag haft! Fångade Louise & Davids kärlek på bild. Fotograferade på en 50-års fest. Och busade med Viggo & Wille som inte gärna ville bli fotograferade, hehe.  

 

 

Februari: Hade buskillen Alwin framför min lins. Porträttfotografering med Amanda. Fotograferade bandy. Gjorde en film på Crille när han skrattar. Fotograferade Elin Björkman tillsammans med häst. Isracing i Hallstavik. Louise Ambjörnsson modell:ade åt mig. Tog porträtt på NVS montörer. Fota Anniella. Rally på Färjestad. Fotograferade Susanne Lindblom i Eskilstuna. Tog många vinterpromenader.  

 

 

Mars: Shutter hugger. Fotograferade söta bebisfötter & tillhörande bebis. Hade provfotografering tillsammans med Camilla & Espen. Portätt på Caroline G. Följde med till floristgrossisten för att ta lite bakgrundsbilder. Fotograferade att göra i ordning modeller + hårshow åt Matrix & hårverksta'n. Fotograferade två systrar tillsammans med deras hund. Isracing Bollnäs. Fotograferade Julia & Ulf till Svensktoppen nästa. Gick på långfredagstrav. Fotograferade när Olle döptes. Körde en secret love fotografering med Angelina. Tinda, Molly & Casandra fick bilder tillsammans.  

 

 

April: Fotograferade bilsportsförbundets styrelse. Tog arbetsporträtt åt en tidning. Fikade med mamma. Fikade med Lina Flodins. Tog porträttbilder på Frida. Gick på i2 marten och njöt i solen i hamnen. Tog personalporträtt åt Imtech. Åkte till Stockholm för att fotografera Izabella Fröberg, tyvärr ställde hon in. Fotograferade en överrasknings fotografering som Veronica gett sin väninna Malin. Fotograferade årets första blomma.  

 

 

Maj: Fotograferade Angelica med sina styvsöner. Balfotografering på Apertin. Ulrica & Pärs bröllop. Bröllopsinspiration hos Gullvivan. Elin Nelin modellfotografering. Fotopromenad & tidningsköp. Blev inbjuden att fotografera Matilda Hansson & Peter Johansson konsert i Tollsta K:A. For landet runt och fotograferade speedway. Hade förfotogrfaeringar med 4 brudpar. Åkte till Vetlanda och fotograferade Majken & Charlie. Hade en modellplåtning med Anna & Isabelle.  

 

 

Juni: Fotograferade bal på CCC. Hade flertalet bal & studentfotograferingar. Tobias & Angelicas bröllop. Bröllop på Gubbholmen. Karin & Johans bröllop. Världens härligaste familjefotografering på Alstrum. Fredrik Haraldsson. Gullvivans brudbuketter. Bröllop Räggårdsviken. Midsommarafton. Promenad i motljus, bla i mariebergsskogen. Utflykter med mamma. Svensktoppen nästa och Starboys. Lilla Tindra. Tre härliga syskon Alsters herrgård. Speedway + speedway. Kärleksfotografering Veronica & Jakob.  

 

 

Juli: Fanny & Andreas bröllop. Cirkus Scott. Herrhagens blomsterhandel. Egen familjefotografering. Jeanette & Ulfs bröllop. Sötaste familjen från USA. Lugnets massage. Två dagar tillsammans med Matilda Hansson & Peter Johansson. Speedway, speedway, speedway. Pre-Shoot både med Anna & David och med Sandra & Espen. Rottneros park med mamma.  

 

 

Augusti: Pre-Shoot Anna & Magnus. Anna & Davids bröllop. Anna & Magnus bröllop. Emelie & Rickards bröllop. Bröllop Sandra & Espen. Capiscums brudfotografering. Caroline & Kristians bröllop på Apertin. Pre-Shoot med Emelie & Rickard. Familjen Flinth i Räggårdsviken. Skattkärrsfamiljen på Alsters herrgård. Kungen, drottningen och Gullvivans blommor. Mamma fyllde 50år!

 

 

September: Fotograferade bröllop i Åkers Styckebruk. Fotograferade Erika Emanuelsson. En fantastisk kärleksfotografering med Säfflebor. En hemlig gravidfotografering. Åkte till Stockholm och tittade på SGP i friends arena. Fotograferade tjejerna på Diva. Tog mumsiga bilder på Lindhes bageri. Syskonfotografering en mysig höstkväll.  

 

 

Oktober: Alexandra & Pers kärleksfotografering. Träffade min fina vän Emelie Blomqvist som även hamnade framför kameran. Kusinerna Bianca & Nicole. Mamma på 60-tals fest. Fotograferade folkrace för första gången. En höstfotografering i snö med fina familjen. Sandra Asp i solnedgång. Åkte till Stockholm och fotograferade Hanna B. Fotograferade Tove med familj i Mariebergsskogen. Kastade löv med två underbara bröder. Åkte till Uppsala med en god vän. Filmade vatten till en film, som aldrig blev av. Fotograferade Wilma med modelldrömmar.  

 

 

November: Första advent-pyntade hemma. Tände ljus för de jag saknar. Tog porträtt tillsammans med Crille. Crille bjöd ut mig på middag och tog med mig på handboll. Fotograferade Erica & Leo tillsammans. Jessica & Per fick agera modeller åt mig. Även mamma & moster hamnade framför min lins. Fotograferade goaste Stella. Fotograferade två bröder i ett kallt Mariebergsskogen.

 
 
 
December: Fotograferade Lucia i domkyrkan. Kastade snö tillsammans med Crille. Hade en modellplåtning med Anna & Louise. Hade en trevlig uppesittarkväll med familjen och två mysiga julaftnar. Julbord med släkten. Gick på julmarknad i Örebro & mariebergsskogen. Och myste mig igenom hela december. 
 
 
Fotografen Rebecca: Under 2013 har jag träffat så många människor som jag kommer att minnas för evigt och jag har verkligen de finaste kunderna som man kan få. Så det är med värme i hjärtat som jag ser tillbaka på 2013. Som fotograf har det verkligen varit ett helt fantastiskt år med som sagt fantastiska kunder, roliga uppdrag och fint väder. Har svårt att förstå att ett år kan gå så fort, men det gör väl det när man har roligt. Jag har fortsatt att utvecklas och även om jag har en bit kvar till att helt hitta vad som är min bildstil så är jag på en god väg. Förr har ju utveckligen hela tiden gått uppåt av sig själv, men den stora skillnaden som varit i år är att jag själv jobbat hårt för att utveckligen ska fortsätta. Och det har både varit roligt och utmanande. 
 
2014 tänker jag utmana mig själv ännu mer för att inte utveckligen ska stanna av. Har redan bokat in tillfällen med kurser, så jag ska utmana mig själv och göra saker jag tycker är svårt. Sen kommer jag ta ett steg till mot min dröm att enbart kunna jobba som bröllops - & barnfotograf. 
 
Personen Rebecca: Rebecca i början av 2013 är inte alls samma person som sitter här nu i slutet av 2013. Jag känner knappt igen mig själv, men jag har äntligen börjar älska mig själv. Och förstått att jag ska vara huvudrollen i mitt eget liv. Har alltid brytt mig för mycket om vad alla andra tycker, tänker och sedan tagit hand om alla andra, så jag har glömt mig själv. Men nu är hon här, hon är stark och hon har åsikter. På min arm står det: "If no one ever hears it, how we gonna learn your song?". Först nu har jag kunnat börja leva efter det. 
 
Jag hoppas att mitt 2014 kommer bli ett år där jag låter mig själv njuta mer och ha roligt. 2013 jobbade jag väldigt mycket för mycket. Men det är ju så roligt, att det är svårt att låta bli. Älskar att vara fotograf ♥ Men jag har insett att vara ledigt är jätteviktigt för att kunna göra jobben så bra som möjligt. Och det är så otroligt viktigt för mig att alltid ligga på topp. Så därför kommer 2014 bli ett lugnare år med mer bus & skoj mellan fotograferingarna ;)
Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Familjefotografering - Karlstad 2013
 
Precis i slutet av november så hade jag en fotografering med den här familjen som ville ha bilder till sina julkort. Tyvärr så hade inte snön kommit, utan vi fick göra det så juligt så vi bara kunde med andra medel. Tycker det blev väldigt bra :) Pojkarna var verkligen så härliga! 
 
Fick de här fina orden av familjen ♥
"Tack för dom underbara korten, vi är mer än nöjda! Barn är allt annat än lätt att fota, men det var ingen match för dig! Vi kommer inte bara ha Sveriges finaste julkort, vi kommer även ha flera vackra bilder i fotoalbumet/på väggen! Vi kommer absolut rekommendera dig till våra nära, och garanterat boka dig igen! Tack snälla för dom fantastiskt vackra korten!"

-Alexandra m. familj
 
God Jul mina fina vänner ♥ Hoppas ni har haft en superfin julafton & juldag och att ni drar ut lite till på myset. Den 23:e så åkte jag till mamma, där jag, syrran & mamma hade uppesittarkväll med Bingolotto. Fast tyckte bingo:n var hel-flamsig, någon mer som tittade på det? De passade ju på att elda lite i fler kanaler, haha. 
 
Sen på julaftonsmorgon så öppnade vi julklappar tillsammans. Jag har inte önskat mig någonting i år så alla paket var verkligen en överraskning och fick hur bra saker som helst! Sen vad jag hört så gillade alla de julklappar jag gett dem och det är det viktigaste för mig, för älskar att ge presenter. Sen åkte vi till mormor där vi spenderade kvällen med mormor, morfar och moster. Precis så mysigt som det alltid är. Men jag saknade verkligen snön i år, den gör så mycket för stämningen. I år var mormor jultomte och det var nog den sötaste tomten någonsin och klapputdelningen gick i racerfart, som allting med mormor, haha! 
 
Idag har jag varit och firat jul med pappa. Sen åkte vi till farmor och mina farbröder från Lund var också där. Så vi har ätit gott och haft frågesport med sportfrågor. Mycket trevligt :) Nu sitter jag och har öronen lite mot TVn för de visar Askungen på engelska, i like it. Jag önskar er alla en otorligt god fortsättning men även God Jul i efterskott ♥
 
Fjärde advent idag. Kan ni förstå det? Jag kan det då rakt inte, har gått så otroligt fort! När det fjärde ljuset tändes här imorse så satt jag bara och stirrade på det för att försöka förstå, haha. Men det går verkligen inte in i skallen på mig. 
 
Men vad ska man bjuda på denna advent då, jo lite fler bilder på snyggo Anna tycker jag. Hon är så förbaskat snygg och lättfotograferad att det nästan är sjukt. Hade med min fina vän Becca som assistent för första gången och efter fotograferingen så sa hon bara: "Gud vad hon är fotogenisk!". Och det stämmer verkligen för kameran älskar henne, kameran vill följa med henne hem efter fotograferingarna. På den nivån är det. Sen är hon världens raraste tjej så är så kul att jobba tillsammans. 
 
Men nu ska jag hoppa i myskläderna, för idag är Crille och min julafton ♥
 
Behind the scenes
 
Vi hade verkligen den mysigaste dagen igår. Valde att sluta tidigare och tände ljus i hela lägenheten till älsklingen kom hem från jobbet. Så när han kom hem så åt vi tillsammans och tittade på julkalendern. Sen tände vi brasan (youtubefilm på mac:en), satte på julmusik och spelade Yatzy. Han vann över mig TVÅ gånger, är inte riktigt okej, men tog sista så känns ändå som jag kommer överleva det, haha. Sen skulle vi titta ikapp de WebbTV-program vi följer, tex Schulman show från förra veckan. Så somnade han i mitt knä (börjar jobba 05.30 varje dag och jag är kvällsmänniska så ibland går hans sömnschema åt helv...), så fick titta själv. Men var verkligen jättemysigt. Och efter han vaknat så bakade vi pepparkakor. En perfekt dag helt enkelt. Är så lycklig över att Älsk får mig att inse att livet bara är mer än jobb (som jag älskar så mycket), men man ska hinna njuta av alla delar i livet ♥
 
När dessa bilder laddades in i datorn igår så var jag tvungen att hoppa upp från stolen och göra en liten fuldans i vardagsrummet. Är minst sagt nöjd med dem. Det är verkligen någonting med min och Annas energi, vi får alltid solen att skina, vinden att nå stormvarning och det blir svinkallt. Annars blir det helt enkelt inga bilder från oss. Haha! Men vi klickar så otroligt bra och vi har så roligt när vi jobbar tillsammans. 
 
Jag är inte den som är jätteförtjust i att göra modellfotograferingar för jag trivs bättre när det inte är så uppstyrt. Trivs bättre med mina brudpar och bebisar. Men ibland så är det så skönt att släppa alla hämningar och allt vad fotoregler är och bara "kötta". Och det var precis vad jag gjorde igår. Och nu är fotoinspirationen uppe i taket, så kommer nog sova med kameran bredvid mig veckan ut ♥
 
Igår hade jag en jättemysig dag för mamma, jag, syrran & Crille åkte till Örebro och gick på Wadköpings julmarknad. Den är lite mer gammaldags, liten och intim. Tyckte väldigt mycket om den, även om jag saknade snön! Med snö så hade det varit som att gå runt i en Astrid Lindgren värld. Men självklart jättemysigt i alla fall :) Vi hann även med Marieberg och Lev vackert i Kristinehamn. 
 
Har ni varit på några julmarknader i år? Jag har varit på denna och i Mariergsskogen. Tyvärr hann vi inte med Lisebergs i år, för den tycker jag helt klart är Sveriges mysigaste :) 
 
Idag har jag suttit och gjort presentkort till de som köpt det som julklapp. Riktigt kul att de gått så bra i år med presentkort, då vet jag att det många riktigt roliga fotograferingar som väntar 2014. Sen så kom min styvsyster Mikaela hit och visade upp sin hund Isak. En jättesöt hund mycket personlighet. Åh, som jag längtar efter att skaffa egen hund ♥
 
God morgon på er underbara ni! Har klivit upp lite tidigare idag, förberett tekoppen och tänt levande ljus. Ska strax slå på TV:n och titta på Luciatåget. Tycker så mycket om Lucia,  är bland det mysigaste som finns enligt mig. Tittar alltid på tåget på morgonen på SVT, något jag verkligen gillar med det är att det alltid är så mycket folk med i det tåget, blir så pampigt. 
 
Igår kväll så var sambon och jag i Domkyrkan och tittade på Värmlands lucia med sitt tåg. Gud så duktiga de var. Och det var så mysigt, ville knappt gå där ifrån. Själv har jag inte gått i ett luciatåg sen sexan, skulle gärna göra om det en gång till. Skulle vara supermysigt ! 
 Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Familjefotografering - Karlstad 2013
 
Den här underbart söta familj fotograferade jag i oktober. Datumet var satt för de ville ha härliga familjebilder bland hösfärgerna och helst lite sol. Men så blev det inte riktigt, utan det var mulet och inte "oj det är lite grått ute", utan det blev aldrig ljust helt enkelt, haha. Och under fotograferingen så kom det första snöfallet, så det där med höstbilder blev väl inte riktigt som vi tänkt oss, haha. Så kan det gå ibland. Det är det som är roligt med att fotografera utomhus. Men som ni ser blev det även lite inomhusbilder då familjen bodde precis vid vår fotoplats i en jättemysig lägenhet. Perfekt! 
 
Annars då. Jo, jag har jättesvårt att fatta att vi redan är på 10:e december, det är ju Lucia denna veckan till och med. Herregud, så fort tiden går ! Är lite deppig för att min älskade snö har börjat smälta, så vill att det blir minusgrader så inte allt försvinner, men samtidigt inte för då kommer det bli glashalt. Då kan sambon glida från jobbet och hem på sin cykel, ha ha ! Sen är det ju bästa veckan nu, för musikhjälpen är i full gång. Har saknat det sjukt mycket sen de låste upp förra året. Följer ni också musikhjälpen? 
 
Åh, jag har haft den mest underbara helgen. Och då är den inte ens slut ännu. Jag älskar verkligen snö, älskar, älskar, älskar, älskar. Ja, älskar snö. Jag tror ingen av er har missat det här inne, haha. Sen älskar jag julen och min sambo. Och denna helgen har varit många mystimmar med Älsk, julmarknad och massvis med snö. Perfekt ♥
 
Imorse ställde vi klockan extra tidigt, tände ljus i hela lägenheten, läste 2:a advent versen och tände det andra ljuset. Sen åt vi frukost och tittade på julkalendern. Så mysigt. Sen så började vi titta på Schulman show, men då fick jag se att det tok-snöade ute, vilket det fortfarande gör. Så vi slängde på oss ytterkläderna och gick på en långpromenad i snön. Sen lekte vi även i lekparken här ute, gjorde snöbollar, snöänglar och gungade. Efter vi borstat av oss all snö, så satte vi oss under ett täcke i soffan och drack varm glögg. Åh, som jag älskar snö ♥
En bild jag tog på Angelina förra vintern
 
Hej Sven, jag älskar dig Sven. För att du gav mig det enda jag önskade mig i julklapp. Snö. Visst nu är det ett tag kvar tills julafton och snön kanske hinner smälta bort. Men jag fick julkänslorna nu som jag letat efter, så räknar det som en julklapp i alla fall. Men samtidigt förstår du Sven, att jag är lite arg på dig att du förstör så mycket och gör att människor är utan ström. Så nu skärper du dig med, ge mig bara mer snö :)
 
Det här inlägget började jag skriva på vid lunch idag, när jag satt inne med min tekopp, prickiga långkalsonger och sockor efter en promenad i snön. Men sen pep telefonen och jag hamnade på Maxi stormarknad istället med en av mina bästa vänner. Jag tycker det är så mysigt att göra vardagssysslor med vänner, allting blir mycket roligare då. Och känns lyxigt. Sen efter vi handlat satt han & jag utanför min lägenhet i bilen och bara pratade i en timme. Blev väldigt kallt efter ett tag, hehe, men stelfrusna tår var det värt :)
 
Edit: Vill inte längre tacka Sven... fy sjutton vad tragiskt det har varit att följa nyheterna denna kväll.. Ta hand om er! <3
 Foto: Porträtt- & bröllopsfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Syskonfotografering - Karlstad 2013
 
Lite kontrast från förra blogginlägget...
Här kommer lite bilder som kan ta er tillbaka till de varma junikvällarna. Mm, vad jag älskar dem ♥ Fast jag saknar dem inte, inte riktigt än i alla fall. Men jag måste ju vara visa bilderna på de här underbara syskonen. Vi hade en riktigt kul timme tillsammans i somras med mycket skratt, hopp, studentporträtt och även volter faktiskt. 
 
 
Igår hade vi en riktigt julmysdag här hemma. Först så var det julbord med släkten där vi åt gott med mycket trevligt sällskap. Sen därifrån åkte vi direkt till skyltsöndagen och tittade på luciakandidaterna. Efter det så åkte vi hem och började packa upp julsakerna. Med julmusiken på högsta volym och med en kopp glögg i handen. Verkligen så underbart! Sen skulle vi även klä julgranen, men vi hittar inte ljusslingan till granen, vi rev ut hela förrådet men hittade den inte. Så det sket sig helt enkelt, haha. Kände mig lite som Sunes pappa, Rudolf, igår när vi höll på. Det går inte som man tänkt sig, men samtidigt vill jag att de ska vara exakt som åren innan, haha. 
 
Så granen får bli en annan dag, men nu är det riktigt fint pyntat här hemma i alla fall♥
 
En bild på mig som togs innan julbordet i Mariebergsskogen