Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild:  Porträttfotografering på CCC 2013, Karlstad
 
Åh, jag tycker att hon är så sjuukt snygg på den här bilden! Vi hade haft en jättefin & rolig porträttfotografering inne i CCC:s lokaler, sen så fick jag idén att vi skulle ta lite bilder framför stenbron. Så vi knallde ut, gick 30 meter sen skrek jag "halt" för då kom jag på att jag bara var tvungen att ta en bild på Maria i trappan. Hon sätter sig ner & detta är första bilden jag tar. Mitt hjärta höll på att stanna för hon bara går rakt igenom kameran.
 
I love it !
 
Alla kanske inte har sett det, men för några månader sedan så la jag upp en film på mig själv på  "Om Mig - sidan" på min hemsida. Någonting som jag tycker är svårt är att kunna visa människor som inte känner mig hur jag är som person och den här filmen är ett litet steg på vägen i alla fall. Så för mig var det ett självklart val att den skulle få hamna på hemsidan. Låten kanske inte verkar som en mest muntra men den betyder otroligt mycket för mig & har till och med ett citat från låten intatuerad. Hoppas ni tycker om den även om den är väldigt kort & enkel :)
 
Det är något jag kommer jobba stenhårt med i framtiden kan jag också lägga till, hur jag framställer mig själv & jag vill verkligen att ni ska få lära känna mig :)
 
Nu ni, blivande studenter! Nu är det inte alls långt kvar, till den där dagen som ni alltid kommer komma ihåg som en utav de roligaste. Och jag lovar er att studentbilderna verkligen är ett fantastisk minne från dagen med stort D, så boka in din fotografering redan idag! Dela jättegärna din fotografering tillsammans med dina vänner.
 
All information du behöver finns på www.rebeccahansson.com
 
** Samma pris gäller så klart i fall du vill ha bilder på baldagen. Sen så det ska vara Eskilstuna och inget annat ;)

Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Den stora överraskningen - Porträttfotografering 2013, Karlstad
 
Här kommer lite fler bilder på väldigt vackra Maria! Jag kan inte släppa det, hon ser verkligen ut som en ung Helena Bergström! Håller ni inte med mig? Sen får vi inte glömma även vackra Veronica som är med på första bilden. Får snart träffa henne igen då hon var så nöjd med bilderna att hon bokat in mig för ännu en fotografering. Så roligt !!
 
Tror jag återigen har hamnat i en fas då jag tycker svartvita bilder är vackrast. Hamnar alltid i den fasen på vintern, sen så försvinner den på sommaren igen då det nästan känns olagligt att göra en bild svartvit med alla vackra färger! Funkar ni likadant som jag, med svartvita faser? Och har ni någon favoritbild av bilderna på Malin?
Vi började dagen med att gå på marten, som vi går på varje år faktiskt, I2 marten. Himlen var otroligt blå & solen sken. Ljuvligt !! Som alltid så sprang jag direkt fram till godisståndet för att få nougat! MUMS!
Var ganska mycket folk! Som alltid så kommer Karlstadborna fram när solen lyser ;) Mamma är beroende av väskor och därför var jag tvungen att ta en bild på henne när hon var i väskhimlen ! Hehe!
Efter marten så bjöd mamma oss på lunch på Vedugnen i Karlstad. Otroligt god mat!
Efter lunchen så gick vi ut på en promenad där jag hittade massor med blommor att fotografera. Lyckades även locka med mig en jättefin katt, som följde med oss en bra bit på vår promenad. Många skrattade åt oss när vi stod vid övergångsstället där vi väntade på grön gubbe & han/hon stod bredvid oss och väntade h*n också. Sedan gick h*n över med oss när det blev grönt, haha.
I Karlstad har de gjort det jättefin precis i hamnen så vi satte oss där på bryggan i solen & bara nöjt!
Crille är cool i dubbla solglasögon
 
Tvingade även min mor till en snabbfotografering vid vattnet. Bokeh är det vackraste som finns, kanske lite ojämn mängd här bara. Men vem sjutton bryr sig? ;) Det är ju soool ! :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Matrix Education 2013, ett samarbete med Hårverksta'n Karlstad
 
Nu kommer äntligen inlägget som flera har frågat efter: Nämligen jobbet som jag gjorde tillsammans med Hårverksta'n & Matrix Education när de var i Karlstad. Klicka gärna på affischen här bredvid för att se före och efter bilder på snyggingarna! Det Matrix gör är att de tar lokala frivilliga tjejer & killar och gör om dem till snygga hårmodeller, som de sedan visar upp i utbildande/inspirerande syfte för andra frisörer. Och det är så otroligt roligt att få vara med på den resan, även om det är en miniresa!
 
Gjorde samma jobb förra året och blev extra glad när de ville ha med mig ett år till! Men i år var det en extra stor utmaning då visningen skulle vara på kvällstid & jag behövde jobba med blixt. Vilket inte är min starka sida, det erkänner jag, men jag löste det riktigt bra om jag får säga det själv. Men sen hade de löst det så bra med ljus så jag kunde använde mig utav dem på själva showen och använde bara blixt på före & efter bilderna:)
 
Sen vill jag passa på att tacka alla tjejer (& kille), Hårverksta'n & Matrix för en helt fantastisk dag!
 
Det är inte speciellt ofta jag pysslar med företagsfotograferingar, även om jag oftast tycker det är väldigt roliga jobb. Det har nog alltid varit fascinerande för mig att se hur andra yrken jobbar, för det vet jag redan när man hade pratik i skolan att jag alltid ville vara på olika ställen, även om jag hade haft kul på ett ställe. För jag ville se allt & prova allt. Så nu får jag ju en liten del av det när jag åker ut till företag och fotograferar dem. Dagens fotografering åt Imtech var kanske inte en så stor inblick i deras jobb, men den delen har jag ju redan sett så ofta då ja, det är min pappa på bilderna :) Drömmer lite om att få fotografera en inredningsarkitekt eller något liknande, vore otroligt spännande att få följa med på ett annat kreativt arbete!
 
Vi tog bilder till en folder som de ska ge ut till sina kunder & även bilder till en gardin som ska
hänga i deras showroom. Och det gick väldigt bra även om vi höll på att blåsa bort!
 
Igår fotograferade jag bilder åt ett företag i Stockholm som behövde lite bilder ifrån ett bygge här i Karlstad. Jag brukar alltid annars kunna hålla min "professionella mask" på mig när jag är ute på jobb, men igår såg jag för komisk ut när jag fick ta på mig en bygghjälm & gul reflexväst för att få komma in på bygget. Säkerheten går först i know, men det hela kändes väldigt komiskt så började skratta flera gånger åt mig själv.
 
Hahaha,,ja vart ska man börja? Detta var ju dagen D, som jag längtat efter så länge. Idag skulle jag nämligen resa 30 mil till Stockholm för att fotografera Vakna med NRJ:s programledare Izabella Fröberg. Det har vi pratat om ett tag och nu så fick jag en lucka och kunde äntligen ta mig iväg till Stockholm för att genomföra fotograferingen. Så 15:00 skulle det smälla! Och det skulle bli så bra, hur skulle det inte kunna bli det?
 
Tåget rullar in på perrongen, jippii, det spöregnar! Aja, lite vatten har aldrig dödat någon (tar tillbaka den tanken nu när jag sitter här med ont i halsen & ledvärk). Mötte upp med min fina vän Linnea och vi lunchade tillsammans. Där fick jag SMS:et, Izabella hade fått förhinder & kunde inte komma ifrån för fotograferingen idag. Nejsch, shit också! Absolut inget ont om Izabella i detta, hon beklagade verkligen och det är sånt som händer, så no hard feelings här. Och fotograferingen är framflyttad :)  Men vad sjutton skulle jag hitta på själv i Stockholm i 6 timmar?
 
Gamla stan funkar alltid som någon magnet, så hamnade där denna gången också & då öppnade sig himlen totalt. Inget paraply hade jag med mig heller...jahapp... som en dränkt katt försökte jag vara lite turist:ig. Men det gick verkligen inte, allting flöt. Vågade inte ha kameran framme för mycket, för då hade nog den gått i strejk. Så slutade med att jag bokade om min biljett och åkte hem tidigare. Haha, så kan det gå!! 60 mil, 6 timmar tåg, 5 timmar Stockholm. haha!
 
MEN! Det var det absolut värt. För Linnea, min underbara vän, du är värd att resa i 6 timmar för ! Sen gav hon mig en briljant fotoidé som vi bara måste genomföra i sommar :)
 
Det var inte igår jag kom med ett fototips, men här kommer ett som jag hoppas kan hjälpa :)
När du fotograferar så ska du tänka på att använda så jämnt ljus som du kan i bilden. Det blir inte bara snyggare, utan det hjälper också kameran att mäta ljuset & då kan det plocka fram alla fina färger. Vilket man ser tydligt om man tittar på ögonfärgen på de båda bilderna. Den vänstra bilden kan självklart räddas i photoshop, men tänk vad mycket tid du sparar! Båda bilderna är direkt tagna ur kameran.
 
Idag har jag åter igen varit på CCC, (Karlstad Congress Culture Center) och fotograferat bilsportförbundets styrelse. Kan ha varit en av de stressigaste fotograferingarna jag någonsin gjort, men blev ändå ett bra resultat så känner mig nöjd. Men det är komiskt när det blir så där stressigt, för min hjärna stänger av & bara kör. Så efteråt har jag ingen aning om vad jag gjort, men när jag kommer hem & ser på bilderna så har jag gjort precis det jag ska. Det går visst på automatik ^^ . Nu ska jag sätta mig & ta det lite lugnt. Imorgon ska jag åka till mitt älskade Stockholm. Vill ni se vad jag hittar på under dagen så finns jag på instagram: FOTOBECCA
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Den stora överraskningen - Porträttfotografering 2013, Karlstad
 
Lokalen öppnar sig som en stor softbox, denna fantastiska byggnad! Vi åkte upp & tittade på samtliga våningsplan, min kommentar var väl mest "ALLT FUNKAR". Lycka. Glittrande ögon. Som ett barn i en godisaffär. Vi åker ner igen, för att vara den stora överraskningen. V springer fram och hälsar glatt på mig. M står bakom, aningen förvirrad och ser skrämd ut. "Vad är detta nu då?". Jag ler & svarar: "Kan du gissa?". Nej, svarar hon kort men med en busig blick. "Jag ska fotografera dig idag" säger jag och skrattar. Hon backar tillbaka, skrattar "NEEHEE???!" säger hon glatt men förvånad.
 
Jag var nämligen en födelsedagsöverraskning till M som hennes vännina gett till henne tillsammans med en sminkning på Make up Store. Vi åker upp & börjar fotograferingen, båda tjejerna är aningen nervösa, men de inser inte vad deras härliga skratt blir fina på bild. En konferans tar paus och det väller ut folk i lokalen, oj vad gör vi nu? Men vi hade medvind, de skulle ha sin fika längre ned så vi kunde stanna på vårt våningsplan. Puh, vilken tur.  Jag minns knappt när jag skrattade så här mycket under en fotografering, roligare tjejer får man nog leta efter! Skönaste kommentaren kom från M när jag bad henne sitta på backen och började leta efter mitt sittunderlag i väskan. "Jag är bonde, så jag kan sitta på backen" säger hon & slår sig ner utan något underlag. Jag kan inte låta bli att fnissa. Fotograferingen avslutar vi utomhus med lekfulla bilder framför Karlstads stolthet, stenborn. Efteråt pratar vi en stund innan vi skiljs åt, med en känsla av att vi kommer att ses igen!
 
Kommer ni ihåg när jag gjorde om mitt hem till en naturligt-ljus-studio? Här kommer resultatet! Angelina & jag tog lite bilder tillsammans hemma hos mig som jag kan ha i min portfolio under Secret Love. Den perfekta morgongåvan! Vi fick så mycket fina bilder så håret stod upp på armarna när jag redigerade dem. Hoppas kunna visa er många fler godbitar lite senare :)
 
Är du intresserad av en Secret Love-fotografering?
Kontakta mig här för mer information.
 
Välkommen tillbaka säger jag till blommorna, som jag har saknat er. Det är ni som gör Världen extra vacker! Hittade denna överlverare i mormors rabatt igår, resten av blommorna hade nämligen rådjuren ätit upp. Så blåste av dammet på mitt macro, la mig ner i leran och fotograferade denna kämpe!
 
Har ni sett årets första blomma ännu? Eller har ni kvar snö där du bor?
 
Någonting som min familj går på varje påsk är Långfredagstravet på Färjestads travbana och det är så länge som jag kan minnas. Vi har varit där i snö, regn & stålande sol. Som tur var så bjöd detta året på underbart väder! Mormor, morfar, Mamma & min moster kan trav och är ganska intresserade medan jag, min syster, Per & Crille har noll koll. Därför har vi skapat köttbullecupen: Vi tippar mot varandra & den som vinner får en extra köttbulle på påskmiddagen.
 
Men grabbarna fuskar! De tittar på statistik & odds, medan jag och syrran tippar på den hästen med det roligaste namnet...Och snacka om att vi får stryk! ;)
 
Åh, det är så gött! Känner mig så utvilad efter denna underbara & soliga Påskhelg! Känner ni likadant? Jag tror det är solen som får mig att känna detta lyckorus som jag känner just nu. Love it !
 
Igår var jag och fika med denna söta fröken på stan, Lina är för den som inte vet också en fotobloggare som också bor här i Karlstad. Men konstigt nog har vi aldrig stött på varandra förut, för så stort är faktiskt inte Karlstad. Var jätteroliga timmar med mycket prat om foto & resor, då vi båda verkar vara riktigt reseberoende.
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Casandra, Tindra & Molly - Barn-& porträttfotografering 2013, Karlstad
 
Hoppas ni haft en fin Påskhelg allesammans <3
Själv fortsätter jag min ledighet dagen ut & det känns väldigt gött måste jag säga! :)
 
Casandra var en utav vinnarna när jag får några veckor sedan lottade ut att man kunna vinna vinterporträtt tagna av mig. Det var väldigt kul för hon valde att samtidigt ta lite bilder på sina otroligt söta döttrar, så vi var flera tjejer som sprang runt i skogen och lekte :) Och måste lägga till: I världens mest underbara & bästa motljus!