Vad tycker du gör en fotograf till en bra bröllpsfotograf?

Först vill jag tacka Sandra för frågan för jag tycker att det är en riktigt bra fråga :) Och det är lite svårt att svara på då smaken är som baken när det kommer till bröllopsfotografi. Men personligen så tycker jag det sitter i hur man kan fånga detaljerna under dagen, ni vet det där lilla extra och sen att man lyckas fånga känslorna på bild. Att fånga känslor kan vara lättare sagt än gjort, men de som kan det kan verkligen återberätta hela dagen genom sin lins, och det kommer förståligt brudparet att älska. Men även alla som ser bilderna.
 
Jag har mycket kvar att lära inom bröllopsfotografi, men jag tycker jag är på god väg för jag kan se en enorm utveckling mellan mitt första bröllop och mitt sista. Och även om jag har en lång väg kvar så gör det mig ingetnting, för jag kommer njuta efter vägen! Men man blir aldrig fullärd som fotograf och det är nog det som gör att jag älskar yrket så mycket, för det finns alltid mer att sträva efter. Min dröm är att bli bröllopsfotograf och att kunna fånga alla känslorna som är under dagen; nervositeten, kärleken, lyckan etc.
 
Men även att kunna fånga detaljerna, för detaljerna i bröllopen är så viktiga och även den minsta lilla kan väcka en känsla hos den som tittar på bilden. Och detaljbilder tror jag ofta väcker fantasin hos åskådaren, ta till exepmel om man fotograferar ett vackert armband som ligger på byrån medan bruden gör sig i ordning. Vad skulle du få för tankar av den bilden? Skulle du tro att bruden fått armbandet från sin blivande make på kvällen innan för att han ville visa sin kärlek med en gåva, eller skulle du tro att det är brudens mormors armband som hon också hade när hon gifte sig? Och det är precis det jag menar när jag säger att jag tycker att detaljerna är viktiga, för de är en stor del av bröllopsdagen.
 
Helena
| http://leafoto.blogg.se

Personligen tycker jag att en bra fotograf eller en bra bröllopsfotograf har samma kriterier: bra på att snabbt finna sig i olika ljussituationer för att få välexponerade bilder, ha känsla och öga för att "se bilder" samt, i det här fallet, förmågan att fånga ögonblicken och detaljerna som gör dagen så speciell.

Men precis som du sa - man blir aldrig fullärd och det är en del av charmen! Hur tråkigt vore inte det? :-)

Svar: Precis :) Känns jätteskönt att man alltid kommer sträva efter att bli bättre :)
Becca

Rebecka Vigren - Fotoblogg
| http://www.rebeckav.blogg.se

Bra fråga med ett bra svar! :)

Svar: Tack :)
Becca

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?