Fick den här fina kommentaren utav Magdalena så självklart så ska jag svara på den :) Det finns lite svar ifrån mig under katagorien "Becca svarar" för den som vill läsa mer om mig. Och jag blir jätteglad om ni skriver frågor till mig och jag kommer försöka att alltid svara på dem också!
 
Jag har varit speedwayintresserad sen födeseln ungefär och under 2007 så växte mitt intresse för att börja fotografera speedway. Steget kom väldigt naturligt som att det vore en självklarhet. Så 2007 fotograferade jag med min kompaktkamera Nikon Coolpix, sedan köpte jag min första systemkamera 2008 en Nikon D40. Och jag kan stolt säga att jag sedan dag 1 har fotograferat med manuella inställningar och därför är även mina tidigaste speedwaybilder ingenting att hänga i julgranen heller. Men eftersom jag är född nyfiken så lärde jag mig kameran genom att testa, skruva på den grejen "jaha då blev det så" lite så. När jag ansåg att det blev lite tråkigt med "prickarna där ute på banan" så köpte jag även till ett Nikon 70-300 4-5,6. Inte en sån jättebra kombo, det blir väldigt fort mörkt! Vilket jag inte förstod varför.
 
Tänkte visa bilden jag blev publicerad i en polsk tidigt med men hittade den inte bland alla mina hårddiskar så fick bli denna på Linus Sundström istället.
 
Jag började bli hyfsat duktig och fick väldigt mycket beröm från folk inom sporten vilket jag också tyckte var grymt roligt så klart. Och vi har en jättehärlig speedwayfotograf som heter Ulf som kom fram till mig och berömde mina bilder och sen frågade vad jag hade för utrustning. En Nikon D40 och ett 70-300 4-5,6 sa jag stolt. Då sa han till mig "Oj, det var ingen bra kombination". Hmm, då fick jag någonting att tänka på för förstod inte alls vad han menade med det. För jag fick ju jättefina bilder? Men förstår nu att även om de funkar hyfsat med den utrustningen i dagsljus så blev det omöjligt i skymning och kvällsljus. Tyvärr.
 
Efter ett tag blev speedwayfotografering ganska tråkigt för att jag kände att jag ville utvecklas mer. Men hur? Det blev en porträttfotografering med syrran. Jag läste på ordentligt före jag hade fotograferingen för jag hatar att misslyckas med något. Vi körde en gangster-fotografering tillsammans och på plats kändes allting jättebra, men när jag kom hem märkte jag hur enormt mycket redigering som behövdes. Jag hade ju använt mig av helt fel ljus! Men samtidigt så kunde jag inte skaka av mig känslan ifrån fotograferingen, jag tyckte att det var det roligaste jag någonsin gjort. Och sen dess har jag varit besatt av att utvecklas!
 
 
En bild ifrån min andra porträttfotografering någonsin!
 
Eftersom jag blev besatt av att utvecklas så fotograferade jag alla som jag kunde komma åt familjer, vänner, vänners vänner etc. Så då börjar folk se att man fotograferar och vill bli fotograferade. Men, det är gratisjobb så är det bara. Jag kände att jag inte kunde ta betalt eftersom  jag inte höll kvaliteten och så kände jag jättelänge. Jag skämdes för att ta betalt! Men när jag tyckte att nu har jag lite utav en kundkrets och något stabilt att stå på så växte en tanke inom mig. Skulle jag kunna jobba med det här på heltid? Och någon inom mig svarade "Ja, varför inte?". Så i början av 2011 så startade jag mitt företag. Nu i efterhand kan jag tycka att min kundkrets var lite för tunn, men jag ångrar verkligen ingenting! Och sen har det bara växt! Det som har gjort det är mun till mun metoden, alltså att folk pratar om ens bilder, sociala medier och extremt hårt arbete.
 
 
Jag tror säkert att många i min närhet trodde att jag "satt hemma och spelade TV-spel". men jag har alltid jobbat för företaget. Planerat hur jag ska gå vidare, gjort reklam, letat samarbetspartners osv. Jag har jobbat och jag har slitit! Men det som har varit viktigast för mig är att utvecklas och jag fortsätter, en fotograf är aldrig fullärd!
 
Oj, det blev ju jättelångt detta. Får dela upp svaren i fler inlägg som kommer en annan gång :) Hoppas ni tyckte det var lite intressant i alla fall ^^
Rebecka Vigren - Fotoblogg
| http://www.rebeckav.blogg.se

Jättebra svar! Kul att läsa :)

Svar: Tack ! :) Vad bra att du tyckte om det !
Becca

Helena
| http://leafoto.blogg.se

Såna här inlägg är alltid roliga att läsa! Skitkul att höra hur din "start" såg ut! :-)

Svar: Vad bra ! :) kram
Becca

Magdalena - Flash photo
| http://flashphoto.blogg.se

TACK så himla mycket att du tog dig tid till att svara på mina frågor :D Ser verkligen framemot fortsättningen...

Kram Magdalena

Svar: Självklart :)
Becca

Michael

Låter väldigt omständingt att ta bilder

Svar: Jaså, tycker du?
Becca

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?