I helgen så har vi varit i Eskilstuna hos Crilles familj och alltid när vi bor där så åker vi ut på någon liten utflykt. Denna gången åkte vi till Taxinge slott som ligger utanför Mariefred och det är jättevackert där så åk dit någon gång, ni kommer inte bli besvikna! Miljön runtomkring slottet är jättefin, det finns en jättesöt liten kyrka en bit bort och om man åker lite längre finns det även ett gammalt stationshus. Så många blider blev det ;)
 
Inne i slottet så kan man ta en fika och jag tappade hakan när jag klev in där, det finns så sjuuukt mycket att välja på, och det mesta är tårtor. Jag åt en chokladmoussetårta som var gudomligt god! Sen efter vi fikat gick vi omkring i de små butikerna som ligger bredvid slottet, det finns en jättesöt prylaffär som jag inte kunde låta bli att fotografera i, de bilderna kommer nog hamna här någon dag också :)
 
Vi stötte även på en bröllopsfotografering och jag blev grön av avund. Vill också fotografera ett bröllop på Taxinge slott, det är verkligen perfekt fotomiljö och lördags hade de helt unerbart motljus också! De hade med 3st kameramän och 2st fotografer, så är lite synd att jag vet vart de är ifrån så man kunde tjuvkika på bilderna ;)
på den kommentar jag fick för ett tag sedan. Det blev en sån lång förklaring sist så jag tänkte att det var bättre att dela upp dem :)
 
 
Om jag blir nervös vid fotograferingar... Jag har alltid varit en blyg person så i början var det ett stort problem med att jag blev så fruktansvärt nervös. Inte för själva fotograferingen utan för att träffa nya människor. Men företaget har verkligen varit den bästa medicinen för mig, för jag har varit tvungen att göra saker ibland som tyckt varit jobbiga, då jag annars kanske hade valt att hoppa över det. För nu visste man ju hela tiden att när jag väl tar upp kameran som kommer jag älska varje sekund. Då var det där lila kallpratet innan helt värt det och nu tycker jag att "kallpratet" är riktigt roligt + att jag inte alls är blyg på jobbet. Att få träffa så mycket människor och höra vad de gör, det är fantastiskt roligt!
 
Men hur jag lugnande min nervositet i början det var helt enkelt att komma väl förberedd. Mitt minne kan försvinna ibland i pressade situationer, så jag var tvungen att vara säker på att jag kunde ta kvalitetsbilder även om mitt minne skulle lite av låsa sig. Och om det skulle låsa sig nu, då pratar jag bort det.
 
 
Mina framtidsplaner är uppdelade i delmål och långsiktiga mål. De långsiktiga vill jag hålla lite för mig själv än så länge. Men de kortsiktiga inom företaget är dels att nå ut bättre till kunderna, kunna ta jobb över hela Sverige, inrikta mig mer åt bröllop och att flytta verksamheten närmare en storstad. Sen drömmer jag om en naturligtljus-studio så man kan ta emot fler kunder på vinterhalvåret. Personliga delmål då vill jag flytta & skaffa bil. Sen har jag inte så mycket andra privata mål då jag just nu är otroligt nöjd med livet!
 
Drömfotografering...Lätt! Att fotografera ett bröllop i New York City! Jag vet till och med ställena där jag ska ta bilderna. Jag var senast i New York 2007, året innan jag skaffade mig min första systemkamera, den svider lite nu då jag fotograferade otroligt mycket då men bilderna håller inte direkt kvalitet. Så det måste bli en ny NY-resa inom några år, men att få fotografera ett bröllop där vore drömmen!
 
Hmmm, nu fick jag att fundera på, vad som är utmärkande för mig...Jag skulle nog säga att det är att jag tycker om att gå nära, även om jag på senare tid börjar gilla "luft" väldigt mycket också, så faller jag alltid tillbaka till mina närbilder. När jag precis hade börjat intressera mig för porträtt så fotograferade jag min vän Alexandra och tog bilderna väääldigt nära. Men jag minns att jag var väldigt nöjd med dem och visade upp jättemånga här på bloggen. Fick fin kritik på dem men sen fick jag en kommentar om att de var tagna för nära och jag höll inte med. "Det ska vara så" och ojoj vad jag blåste upp mig, haha. Men nu när jag tittar på dem, ja de är för nära många av dem, men framför allt så är det så många bilder som är exakt likadana och exakt lika nära. Variation är alltid bäst!
 
 
Foto: Rebecca Hansson [jag]
Modell: Anna Nilsson
Make up & hår: Louise Ambjörnsson
Bild: Modellfotografering, Mariebergsskogen, Karlstad 2012
 
Här kommer lite fler bilder ifrån samarbetet med Louise & Anna. När vi tog de här bilderna var stackars Anna helt genomfrusen, vilket hon så klart inte visade som det proffs hon är :) Vi var egentligen klara med fotograferingen men jag kände att den sminkningen skulle funka ihop med moder jord, så jag ville placera henne i lite jordfärger som det är en helt perfekt tid för just nu! Och det blev kanon tycker jag, håller ni med?
Den första bilden är en stor favorit hos mig!
 
De här bilderna är tagna i skogen vid Mariebergsskogen och vi höll till vid en stig/väg där. Och så klart så finns det mycket barn i Mariebergsskogen så var så sött när det kom en hel kull med barn som alla stannade upp och tittade på Anna. "Där är ju ett troll" sa de till varandra och jag kunde inte låta bli att skratta, för M-skogen brukar ha trollvandringar på sommaren så barnen trodde Anna tillhörde den ^^. Sen så blev vi även fotograferade "in action" till en skoltidning när vi stod där, synd att man inte får se resultaet ;)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Ann, porträttfotografering 2012, Karlstad
 
De två föregående veckorna var katastrofala för en natuligtljus-fotograf som jag, då det bara regnade non stop! Här i Karlstad hade vi regn samtliga dagar i över två veckor, så det var riktigt deprimerande och självklart så hade jag en fylld kalender med fotograferingar. Så flyttade fram dem ett par dagar, det regnade ändå så fick flytta igen och så höll det på. Men i söndags så kunde jag äntligen fotografera Ann :)
Foto: Rebecca Hansson [jag]
Modell: Anna Nilsson
Make up & hår: Louise Ambjörnsson
 
Idag har jag redigerat hela dagen och det har verkligen varit så kul. Började morgonen med att gå igenom bilderna från gårdagens photoshoot och jag kan inte annat än att säga att jag är otroligt nöjd! Det blev ett kanon-samarbete då alla verkligen drog sitt strå till stacken och hade sin egna väldigt viktiga del. Louise & jag har redan börjat prata om att ha ett projekt tillsammans under 2013 och om detta blir av, vilket jag ska se till att det blir, så kommer 2013 bli en riktigt bra fotoår!
 
Och som ni ser på bilderna här ovan så vore jag ju galen om jag inte gjorde fler grejer tillsammans med Anna ;) Så jag har redan börjat brainstorm:a för nästa projekt som jag till och med hoppas på kunna göra på Annas hemmaplan! Har haft en fotoidé i över ett år som jag bara letat rätt tjej till som skulle kunna essa den och det är jag nu helt säker på att det är Anna :)
 
Nu ska jag forsätta redigera, har satt som mål att alla som jag haft fotograferingar med, som inte fått se sina bilder, ska få sina webalbum innan helgen ! :)
Foto: Rebecca Hansson [jag]
Modell: Anna Nilsson
Make up & hår: Louise Ambjörnsson
 
Jag känner mig lite störd just nu för jag kan inte sluta stirra på den här bilden. Anna är glödande het men hon har även en blick som borrar sig igenom linsen och rätt in i själen! Som ni säkert redan vet så är jag inte jätteförtjust i modellfotograferingar annars, då jag är van (och älskar!!!) att fotografera väldigt spontana & naturliga bilder, men denna fotograferingar har omvänt mig. För idag har det varit kul, bara rakt igenom kul! Båda Anna & Louise är helt otroligt duktiga på det de gör + att det är jättetrevliga så att få umgås med dem är en ära. Sen att resultatet blev helt otroligt bra är bara en fet bonus och nu kan jag absolut tänka mig fler TFP-plåtningar. Bring it on ;)
 
 
 
Fick den här fina kommentaren utav Magdalena så självklart så ska jag svara på den :) Det finns lite svar ifrån mig under katagorien "Becca svarar" för den som vill läsa mer om mig. Och jag blir jätteglad om ni skriver frågor till mig och jag kommer försöka att alltid svara på dem också!
 
Jag har varit speedwayintresserad sen födeseln ungefär och under 2007 så växte mitt intresse för att börja fotografera speedway. Steget kom väldigt naturligt som att det vore en självklarhet. Så 2007 fotograferade jag med min kompaktkamera Nikon Coolpix, sedan köpte jag min första systemkamera 2008 en Nikon D40. Och jag kan stolt säga att jag sedan dag 1 har fotograferat med manuella inställningar och därför är även mina tidigaste speedwaybilder ingenting att hänga i julgranen heller. Men eftersom jag är född nyfiken så lärde jag mig kameran genom att testa, skruva på den grejen "jaha då blev det så" lite så. När jag ansåg att det blev lite tråkigt med "prickarna där ute på banan" så köpte jag även till ett Nikon 70-300 4-5,6. Inte en sån jättebra kombo, det blir väldigt fort mörkt! Vilket jag inte förstod varför.
 
Tänkte visa bilden jag blev publicerad i en polsk tidigt med men hittade den inte bland alla mina hårddiskar så fick bli denna på Linus Sundström istället.
 
Jag började bli hyfsat duktig och fick väldigt mycket beröm från folk inom sporten vilket jag också tyckte var grymt roligt så klart. Och vi har en jättehärlig speedwayfotograf som heter Ulf som kom fram till mig och berömde mina bilder och sen frågade vad jag hade för utrustning. En Nikon D40 och ett 70-300 4-5,6 sa jag stolt. Då sa han till mig "Oj, det var ingen bra kombination". Hmm, då fick jag någonting att tänka på för förstod inte alls vad han menade med det. För jag fick ju jättefina bilder? Men förstår nu att även om de funkar hyfsat med den utrustningen i dagsljus så blev det omöjligt i skymning och kvällsljus. Tyvärr.
 
Efter ett tag blev speedwayfotografering ganska tråkigt för att jag kände att jag ville utvecklas mer. Men hur? Det blev en porträttfotografering med syrran. Jag läste på ordentligt före jag hade fotograferingen för jag hatar att misslyckas med något. Vi körde en gangster-fotografering tillsammans och på plats kändes allting jättebra, men när jag kom hem märkte jag hur enormt mycket redigering som behövdes. Jag hade ju använt mig av helt fel ljus! Men samtidigt så kunde jag inte skaka av mig känslan ifrån fotograferingen, jag tyckte att det var det roligaste jag någonsin gjort. Och sen dess har jag varit besatt av att utvecklas!
 
 
En bild ifrån min andra porträttfotografering någonsin!
 
Eftersom jag blev besatt av att utvecklas så fotograferade jag alla som jag kunde komma åt familjer, vänner, vänners vänner etc. Så då börjar folk se att man fotograferar och vill bli fotograferade. Men, det är gratisjobb så är det bara. Jag kände att jag inte kunde ta betalt eftersom  jag inte höll kvaliteten och så kände jag jättelänge. Jag skämdes för att ta betalt! Men när jag tyckte att nu har jag lite utav en kundkrets och något stabilt att stå på så växte en tanke inom mig. Skulle jag kunna jobba med det här på heltid? Och någon inom mig svarade "Ja, varför inte?". Så i början av 2011 så startade jag mitt företag. Nu i efterhand kan jag tycka att min kundkrets var lite för tunn, men jag ångrar verkligen ingenting! Och sen har det bara växt! Det som har gjort det är mun till mun metoden, alltså att folk pratar om ens bilder, sociala medier och extremt hårt arbete.
 
 
Jag tror säkert att många i min närhet trodde att jag "satt hemma och spelade TV-spel". men jag har alltid jobbat för företaget. Planerat hur jag ska gå vidare, gjort reklam, letat samarbetspartners osv. Jag har jobbat och jag har slitit! Men det som har varit viktigast för mig är att utvecklas och jag fortsätter, en fotograf är aldrig fullärd!
 
Oj, det blev ju jättelångt detta. Får dela upp svaren i fler inlägg som kommer en annan gång :) Hoppas ni tyckte det var lite intressant i alla fall ^^
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Jessica, Henrik & Julian, familjefotografering 2012, Karlstad
 
Här kommer lite fler bilder på "MQ-familjen" som jag fotograferade i slutet av september. Jag har valt att kalla dem "MQ-familjen" för att de ser ut att vara tagna direkt ur en MQ-katalog. Så sjukt snygg familj!
 
Idag hade jag en fotografering på samma plats, det blev jättemysiga bilder i höstfärgerna och Ann som jag fotograferade kom i en jättefin orange tröja så blev verkligen en höstkänsla på bilderna! Men snart är det inga löv kvar på träden här hemma tyvärr! Håller verkligen tummarna att de sista håller sig kvar så jag hinner med den höstfotograferingen jag har inbokad på torsdag innan de släpper taget helt. Så hoppas helt enkelt på envisa löv :)
 
 
En tjuvkik på dagens fotografering finns på min "Fotograf Rebecca Hansson-sida" på facebook :)
Det finns en hel värld där ute med minneskort, så det är kanske så lätt att välja bland dem så jag tänkte skriva lite hur jag tänker angående minneskort. När jag började fotografera så ville jag att minneskorten skulle vara så stora som möjligt och så billiga som de bara kunde bli. Jag insåg nog aldrig att billiga minneskort oftst ger sämre kvalitet. Men jag började i alla fall med Kingston minneskort, bytte sedan till Secure digital som finns hos Kaffebrus.
 
Det jag märkte med de här två märkena var att de laddar in bilderna i kameran väldigt långsamt. Vilket inte hade så stor betydelse när jag fotograferade med min Nikon D3000, men hade jättestor betydelse när jag bytte upp mig till en Nikon D300s och nu enorm betydelse när jag har min D800. Det kunde bli så att när man var lite avtryckarglad så hängde sig kameran i något som känns som evighet när man kanske missar ett vackert ögonblick på ett bröllop till exempel.
 
Jag har faktiskt en sån historia som hände på min allra första bröllopsfotografering. Nu för tiden är jag jättenoga med att kontrollera i vilken ordning saker och ting sker under vigseln, men här slaravde jag lite med det. Så jag tyckte jag hade stenkoll, men brudparet började få ner för "altargången" (de gifte sig på tomten i ett tält) för att gå ut och jag knäpper naturligvis av massor då det kastas ris på brudparet. Sen så stannar paret och deras första kyss som gifta äger rum, jag klickar, klickar o klickar men ingenting händer..För kameran har fullt upp med att ladda in bilderna från riskastningen. Sjutton! Jag blev helt kallsvettig och kände en sån panik. Jag missade kyssen!! På grund utav ett minnesort... Tack gud så var det fler som missade den och de kysste varandra igen och då fick jag det. Men de sekunderna var hemska, för jag vet hur gärna jag vill ha kyss-bilden när jag gifter mig.
 
Så efter det så började jag byta upp mig till Sandisks minneskort och det är som natt och dag. Och även om jag inte har Sandisks dyraste versioner så funkar dem otroligt mycket bättre och nu håller jag mig till Sandisk! Har faktiskt precis köpt en hel drös med minneskort så nu ryker alla mina Secure digitals. Skönt, för man måste verkligen kunna lita på sina minneskort, speciellt under ett bröllop. Man kan inte komma och skylla på minneskorten om någonting skulle hända.
 
Små minneskort istället för stora
En sak som jag också kör med är att ha flera små minneskort istället för få stora. Och det är nog ett utav mina bästa tips. För när du fotograferar bröllop på ett vi säger 64GB; "Kanon! Hela bröllopet på samma kort, då sparar jag en massa tid på att byta minneskort" kanske du tänker. Rätt, men inte smart. För om du byter ofta och ett minneskort skulle gå sönder så är inte det hela världen. En liten del av bröllopsporträtten kanske försvinner, men inte hela och inte hela vigseln. Så jag personligen går aldrig över 8GB, utan håller mig till 4 & 8 och byter så ofta jag kan. De ligger i en praktisk minneskortväska som jag köpt så att byta minneskort går jättesnabbt och det ger mig lite tid att prata med brudparet också så är bara trevligt!
 
 
Så det var mina tankar och tips angående minneskort, hoppas det hjälpte till något :)
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Vera, Porträttfotografering, Karlstad 2012
 
Vill börja inlägget med att välkomna alla nya som trillat in här idag! Ni gör mig till världens lyckligaste att ni vill stanna kvar här med mig :) I skrivande stund har jag 99 följare på bloglovin och jag kan inget annat än att gapa. Ni gör mig så otroligt lycklig! Jag ska göra mitt allra allra bästa för att få er att trivas.
 
När jag började blogga för lite över två år sedan så hade jag en dröm och det var att få ha hundra följare för det tyckte jag skulle vara så häftigt! Att få ha 100 personer som faktiskt tycker om det jag gör och nu är jag inte långt borta!! Snacka om att jag kommer att sova gott inatt, hehe.
 
Att gå in på Emelies blogg och få se de fina orden som stod där var nästan overkligt. Emelie som jag sett upp till sen den dagen jag bestämde mig för att satsa på porträttfotografi istället för sportfoto och idag vara en person som hon skriver så varmt om...Det är fantastiskt! Detta är det jag brinner för, fotografin är min identitet och det får den så gärna vara livet ut. För den ger mig så otroligt mycket glädje och värme. Precis som ni <3
 
Ja, men man är ju speciell...klockan 05.00 imorse så började jag bygga om min hemsida. Kunde helt ärligt inte sova för att jag låg och tänkte på den, haha! Har inte varit nöjd med den, för har tyckt att den inte är tillräckligt inbjudande. Men nu äntligen så har jag en hemsida som jag är nöjd med, så sköönt !! Så klicka gärna in på den och kika runt ordentligt ;) Nu ska jag gå och få någon timmes sömn tror jag så godmorgon/godnatt.
 
 
Klicka på bilden eller här för att komma till hemsidan !
 
Jag älskar människor, jag tycker att människor är det vackra. Att fånga människor & personligheter på bild, det är det vackraste som finns! Och alla människor är vackra, alla har någonting som gör att de är vackra. Alla har något som de borde vara stolta över, när jag var ung så hatade jag allt med mitt utseende. Men det handlade egentligen bara om vikten kom jag fram till sedan när jag blev lite äldre. Man måste våga säga att man är vacker och man måste våga lyfta fram det man är stolt över. Och nu kan jag säga att jag absolut inte hatar allt med mitt utseende. Jag är ruskigt stolt över mina ögon till exempel. DU är vacker! Så vad är du mest nöjd över?
 

 
I morse så hade jag en fotografering med denna vackra kvinna i museumparken och i mina ögon är detta en av Karlstads vackraste kvinnor! Så vilken chock jag fick när hon berättade för mig att hon inte alls trivdes framför kameran, inte för att sånt har med utseende att göra, men i mina tankar så kunde hon lika gärna vara fotomodell ;) Så jag blev så otroligt glad när hon ville bli fotograferad utav mig fast hon inte alls trivs framför linsen, så då borde man kanske känna pressen att detta måste bli perfekt, men jag blev precis tvärtom för jag vet att mina kunder brukar trivas under fotograferingarna. Det gäller att inte göra en sån stor sak utav det och att vara avslappnad själv.
 
Flera kunder som jag har haft tror att man bara ska sätta dem på ett sätt, inte säga ett ljud, klick, klick - klart. Men så är det absolut inte att bli fotograferad utav mig, jag vill att den som blir fotograferad ska minnas att det var en rolig stund och kanske tom vilja komma tillbaka :) Så jag hittar på saker med kunderna, pratar och vi skrattar - för det är ju de stunderna man vill ha på bilderna - det som är naturligt för just dig. Så jag skulle aldrig ställa dig i poser som är onaturligt för dig, för det kommer inte att bli bra. Man kan testa vissa poser, men man ser ganska tydligt vad som inte passar just den personen.
 
Och vet ni vad jag älskar? Alla fina skratt, så jag kommer försöka få er att skratta, så är det bara. Även om det krävs dåliga skämt eller att jag måste göra fula miner - du kommer skratta någon gång under min fotografering ;)
 
I måndags så hade jag och Crille varit tillsammans i 4 år. Vi hade tänkt att gå ut och äta men då Crille var sjukskriven så fick vi stanna hemma. Men det var lika bra ändå! Vi lagade mat tillsammans, vilket jag tyckte var jättemysigt! Jag hade gått och handlat på förmiddagen å Crille fick inte veta vad vi skulle laga, men han listade ut det ganska fort ;) haha. Det blev bakad potatis med kyckligcurry-röra! Såå gott !
 
Recept:
 
Kycklingcurry-röran:
 
1/2 dl majonäs
2 dl cremé fraiche
1/2 dl gräddfil
1 liten finhackad rödlök
2 st stekta/grillade kycklingfiléer
1-2 tsk stark curry
2 krm italiensk salladskrydda
 
Rör ihop samtliga ingredienser, stek/grilla kycklingen, krydda efter egen smak och tärna den sedan. Salta och peppra efter smak.
Man kan även ha i lite bacon för att få mer smak på röran. Låt den sedan stå i kylan i ca 4 timmar innan du äter den.
 
 
Bakad potatis i ugn:
 
Stick några hål i potatisen med en provsticka. Baka mitt i ugnen i 225 grader i 50-60 min.
Skär ett kryss i varje potatis med en vass kniv, Tryck ihop potatisen så den öppnar sig.
Fyll sedan på med kycklingcurry-röran.
 
Och detta åt vi med en sallad som tillbehör som innehöll: isbergsallad, baby-spenat & gurka.
 
 
Jag ramlade in på ett sånt otroligt fint inlägg ang. att boka bröllopsfotograf på 2brides blogg, så jag kände att jag ville dela med mig utav det inlägget till er. 2brides är 2 st bröllopsfotografer som jag ser väldigt mycket upp till när det kommer till bröllopsfotografi och jag kommer inom en tid att börja nischa mig som bröllopsfotograf jag också. Det har varit min dröm hela tiden och även om jag kommer att låta det ta den tid det tar, så är det mitt mål i livet! 
 
Länk till det fina inlägget
 
Länk för att boka mig som bröllopsfotograf eller titta på mina bilder
Jag sitter och fixar med lite erbjudanden som kommer komma upp i höst & vinter. För även om kylan knackar på dörren så hindrar det inte att boka in en fotografering hos mig, då jag jättegärna kommer hem till er och tar vackra fotografier :) Så, det kommer komma massor med fina erbjudanden nu under hösten inom både gravidfotografering, nyföddfotografering & familjefotografering.
 
 
 
Sen har jag även en liten fråga till er mina kära läsare. Vad skulle göra att du bókade in en fotografering hos mig? Handlar det om priset, eller vill du hellre ta bilder i studio etc. Alla era åsikter är viktiga, så jag skulle bli jätte tacksam för svar :)
Igår kom äntligen vår nya soffa !! Och jag måste säga att jag älskar IKEA, gratis leverans & de bär upp den till oss. Vilket var guld värt när både jag och Crille är lite hadikappade just nu, jag lyckades nämligen skada nacken när jag hjälpte den nya ägaren att bära ner vår gamla soffa. Kan säga så här, jag lyfte inte speciellt smart... och Crille har ju skadat foten. Så var så skönt när det stod två snälla grabbar utanför dörren med soffan! :)
 
I januari har vi bott här i 3 år och vi har aldrig under den tiden haft en ordentligt soffa. Så det har varit pest! Först köpte vi en sån där låg, billig IKEA soffa på blocket och den gick ju sönder typ direkt, tyvärr. Så då i panik köpte vi denna lilla vita soffa som är på understa bilden...IKEA:s billigast soffa. Den är minimal så vi fick knappt plats bredvid varandra och sen hade jag färgat håret rött. Och så visade det sig att den färgen färgade av sig även efter 10 duschar, så där försvann den vita soffan... Stooor röd fläck, så kul så!
 
Men värst var nog att jag fick så ont i ryggen av att sitta i den och den nya är himlen att sitta i så jag är heelt kär nu! Och mörkgrått är så mycket mer vi ! Så jag är minst sagt sjukt nöjd, vore inte likt mig att bli en soffpotatis men man blir ju lite sugen nu när den är så skön....och snygg! ;)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Bröllopsfotografering, Dömle Herrgård, Karlstad 2012
 
Åh, jag är så lycklig, för jag har fått tillåtelse av brudparet att visa er denna vackra bild! Ljuset var helt magiskt denna dag och allting bara kändes perfekt. Fler såna dagar, tack! :) Hoppas verkligen att jag får visa er fler bilder när jag är klar med dem för jag är helt kär i dem och detta är mina bästa bilder. Verkligen, jag säger inte sånt i fall jag inte menar det :)
Foto: Emma Bertilsson
 
Idag har jag varit tillsammans med min älskade sambo i 4 år!
 
Förälskad från första sekund. Aldrig en tvekan.
Tiden går otroligt fort när man har det roligt. Han är min stora stöttepelare i livet och
jag skulle aldrig vara där jag är idag utan honom. Han räddade mig i en mycket mörk
tid och nu skiner solen varje dag. Sånt som annars kan vara tråkigt blir roligt när han är
med! Jag älskar honom djupt. Han gör mig till en bättre människa. Detta är livet ut.
Punkt slut !
 
"Feels Like Home"

Somethin' in your eyes, makes me wanna lose myself
Makes me wanna lose myself, in your arms
There's somethin' in your voice, makes my heart beat fast
Hope this feeling lasts, the rest of my life

If you knew how lonely my life has been
And how long I've been so alone
And if you knew how I wanted someone to come along
And change my life the way you've done

It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I come from
It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I belong

A window breaks, down a long, dark street
And a siren wails in the night
But I'm alright, 'cause I have you here with me
And I can almost see, through the dark there is light

Well, if you knew how much this moment means to me
And how long I've waited for your touch
And if you knew how happy you are making me
I never thought that I'd love anyone so much

It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way the back where I come from
It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I belong
It feels like I'm all the way back where I belong
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Bröllopsfotografering, Dömle Herrgård, Karlstad 2012
 
Okej, jag brukar faktiskt försöka vara "redigeringsfri" på helgerna, men är man så nöjd med en fotografering som jag är med gårdagens så går det helt enkelt inte att låta bli. Jag skulle verkligen vilja bombardera er med bilder, men får vänta med det tills de är godkända. Just nu sitter jag vid datorn (som är ikopplad i TV:n) och vänder mig varannan minut om till Crille och skriker ut hur nöjd jag är. Haha! Han kommer nog söka till nästa säong av "kontaktannonsen" så han slipper denna tokfjankt till sambo ;)
 
Men nu ska jag återgå till min redigering, för jag kan helt enkelt inte låta bli !!!
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Bröllopsfotografering, Dömle Herrgård, Karlstad 2012
 
Puh....klockan 11.30 åkte jag hemifrån i morse och kom hem strax innan halv åtta. Det har verkligen gått i ett idag, men så kul jag har haft!! Körkort, jamen visst det har jag, men så är det ju det där med bil..Det har jag inte, än. Så jag fick låna mammas bil from hon började jobba. Så klockan 11.30 hämtade mamma upp mig, vi åkte till hennes jobb och jag fick ta över bilen. Åkte hem, letade parkering i en mindre evighet och hittade till slut en. Och vilken parkering jag gjorde *klapp på axlen*. Så jag kliver ur bilen, den går inte att låsa.... Jag hade fått reservnycklen och den ville bilen inte samarbeta med.
 
Så fick skynda mig hem, kasta in sakerna och assistent i bilen och slänga mig tillbaka till Coop. Letade efter mor och fick byta ut reservnycklen mot den riktiga nycklen. Sen fick jag springa till McDonals för i allt detta så hade jag inte hunnit äta heller. Men man ska ju inte klaga, för här löste ju sig allting, men blev bara vääldigt stressigt ;)
 
Sen drog vi ut på vägarna mot Dömle herrgård där jag skulle fotografera mitt vackra brudpar. Hemma hade vi haft kanon väder, men strax utanför Deje så rullade molnen upp. Inte regn eller så, men det blev så sjukt mörkt! Det hade jag inte räknat med. Men fotograferingen flöt på riktigt fint i alla fall och vi hade ett jättefint hösttema :) Sen på slutet av fotograferingen så kom solen fram och jag tog helt magiska motljusbilder på paret. Magiskt !!
 
På vägen hem från Dömle herrgård så tog vi en liten omväg (+ panik-kissnödig-väg) och hälsade på min farfar och hans fru. De bjöd på fika, sen så satt vi & kikade i fotoalbum så blev kvar ganska länge :) När det började mörkna så åkte vi och hämtade mamma på jobbet. En riktigt kanondag! Men nu är jag verkligen trött, så nu får det bli fredagsmys med hockey framför TV:n!
 
Och för er som vill ha ännu en tjuvkik från dagens fotografering så finns det en på min facebook!
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Angelina & Akilles, porträttfotografering 2012, Karlstad
 
Här kommer lite fler bilder från gårdagens söta fotografering med Angelina & Akilles. Jag älskar höstfärger, man blir så glad utav dem! Så hoppas verkligen jag hinner med några fler höstfotograferingar innan löven faller av helt. Men har inte hittat det perfekta stället för höstfotograferingar ännu, så ska ut och leta i helgen. När jag var ute sist så såg jag att det var supermycket löv i stadsparken så vi gick dit igår för denna fotograferingen, men då hade de precis klippt sin gräsmatta så alla löv var som strössel, haha. Men det gick att lösa i alla fall och vi fick till fina höstiga bilder :)

Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Angelina & Akilles, porträttfotografering 2012, Karlstad
 
I eftermiddags så hade jag en fotografering med Angelina & Akilles i de vackra höstfärgerna. Vi har haft helt fantastiskt väder här hemma under dagen, så vi kunde inte ha prickat in en bättre dag för denna fotografering, Jag håller fortfarande på att vänja mig med kameran så det blev kanske inte den mest flytande fotografering jag haft, men som alltid när man fotograferar Angelina så har man otroligt kul :)
 
Har varit lite tyst här på bloggen igår & idag och det har varit för jag spenderade gårdagen på akuten tillsammans med min sambo. Han skadade sig på jobbet igår så vi åkte in för att kolla om foten var bruten, som tur var så är det en kraftig stukning. Men fick sitta 4h på akuten igår, inte det roligaste. Men är riktigt imponerad av personalen som jobbar där, jag har varit måååånga gånger på olika vårdcentraler och får väldigt sällan ett bra bemötande. Men personalen på akuten igår var så otroligt gulliga och hjälpsamma så gjorde att allting kändes väldigt trevligt!
 
Men nu är i alla fall Crille sjukskriven då han hoppar på kryckor så jag tar hand om honom under dagarna :) Men när han är bättre så kommer bloggen också bli bättre!
 
 
 
Igår så behövde pappa hjälp av min sambo med att dra in bryggorna så de inte fyser fast när isen kommer, så vi spenderande förmiddagen där. Och medans grabbsen jobbade så passade jag på att fotografera lite på pappas tomt. Han bor så vackert att det är galet! Hade egentligen tänkt att hinna sova över hos honom denna sommaren, men det hanns helt enkelt inte med.. tyvärr.. För hade tänkt att gå upp ca 4 på morgonen och fånga hans vindstilla vatten, men det får bli nästa sommar hoppas jag ;)
 
Som det "skilsmässobarn" man är så har jag aldrig trott på äktenskap under min uppväxt, för den delen av mig kraschade hårt när mina föräldrar skiljdes. Men nu när jag själv varit upp över öronen förälskad i ca 4 år så har tron på kärleken kommit tillbaka och jag har till & med blivit kär i kärleken! Vill ju även syssla med kärlek på heltid i jobbet, så kär är jag i kärleken!
 
Men jag har kommit på hur blind jag varit, för jag har ju haft ett otroligt stakt äktenskap precis framför näsan hela min uppväxt! Min underbara mormor & morfars. Och i år så har de varit gita i 45år och igår så var det deras bröllopsdag ! Detta var så klart tvunget att firas !! Så idag bjöd vi med dem till en sjukt mysig restaurang här i stan, åt gudomligt god mat och hade en superhärlig dag för att fira detta!
 
Länge leve kärleken
 
Det är nästan otorligt vilken fin dag jag hade igår. Speciellt då vi egentligen inte hade någonting planerat denna helg. Igår var vi på marknad i Arvika och där är det en av de mysigaste marknaderna jag vet. Man går på ganska smala gator, med fina hus runtomkring, massor med folk och denna gången var det en helt underbar höstdag också!
 
Men vet ni vad jag älskar mest med marknader? Lukterna! Jag älskar att gå omkring & lukta. Ena stunden luktar det brända mandlar och andra så luktar det av någon god mat. Åh, jag älskar det! Till och med när jag satt framför TVn igår så kunde jag fortfarande känna doften utav brända mandlar, så fantastiskt mysigt!
 
Kan nästan ångra lite i efterhand att kameran inte fick följa med, men visste att det skulle bli för trångt. Och det var det! Men Arvika är ett sånt mysigt ställe så hade ändå velat ha med den lite ;) Men man får ju tacka ITvärlden för mobiltelefonen och instagram eller hur! Om någon vill följa mig på Instagram så finns jag som FOTOBECCA :)
 
Idag så ska jag följa med en snabbis till min far och fotografera på hans himmelskt vackra sjötomt! Älskar att fotografera hösten och allt det vackra som kommer med den. Ska försöka hinna mer flera fotograferingar innan höstlöven fallit av helt och det börjar bli bråttom nu. Här utanför har det fallit av riktigt mycker redan!! Och efter det ska jag iväg på en middag av en lite hemlig karaktär, fast det är inte jobb utan med familjen :)
 
 Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Carolina & Robert, Bröllop 2012, Karlstad
 
Satt och tittade igenom bildarkivet och hittade de här bilderna. De kom nog lite i skymundan från allt
vackert som hände under Carolina & Roberts bröllopsdag, men kände att jag måste visa dem nu!
De är ju bara för söta!
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Gullvivan, företagsfotografering 2012, Drottninggatan 35 Karlstad
 
Här kommer lite detaljbilder som jag fotograferade när jag var och hälsade på vid Gullvivan. Jag är väl kanske inte riktigt är en blomperson, mina blommor överlever tyvärr inte länge här hemma. Men gillar verkligen "höstmodet" när det kommer till blommor. När man kan ha lite roligare färger och tex blanda in höstlöv det tycker jag är otorligt vackert!
 
 Mitt avtryckarfinger blev som galet där inne! Det är verkligen något extra att fotografera detaljer, jag kan hålla på hur länge som helst då. Älskar detaljerbilder verkligen, men det gäller att ha ögonen med sig då ;)
 
Har precis kommit hem efter ha suttit och fikat med min vän Alexandra nu på eftermiddag/kvällen. Vi ses så sällan då vi har fullt upp med annat hela tiden så är alltid så otroligt kul när man kan ses! Otroligt skönt att prata med henne !
Varning för skakig film ;)
 
 
Jag vet, jag vet att jag borde bara lägga ut "bra saker" på bloggen, men vill visa er vår nya canvastavla och filmen är inte den bästa. Hade inte riktigt tid och den var tänkt som en film bara för oss först, men vill visa den för er ändå :)
 
Vi har köpt en ny canvas som är 100x70cm och som har fått äran att hänga över vår säng. Där har det tidigare hängt en stoor speedwayaffisch som vi båda älskar, men den har börjat gå sönder. Så då passade vi på att byta ut den mot denna stora canvas när de otroligt fina bilderna från Emma Bertilsson kom. Är helt otroligt nöjd med den, det blev så fint! Fast den ser jätteliten ut på vår enorma vägg! haha :)
 
Idag så gjorde jag ett ganska stort fotojobb till en blomsterbutik här på Drottninggatan i Karlstad. Gullvivans blommor är en blosterbutik som funnits i Karlstad i många herrans år och namnet tror jag till & med är över 100 år gammalt. Men Gullvivan kommer att genomgå en modern förändring snart och det är där jag kommer in. Kan inte gå på det exakt ännu, men det kommer gynna denna butiken det är jag säker på! Kommer berätta exakt vad jag kommer göra för butiken lite senare men det är inblanding i PR & fotografi i alla fall. Det ska bli jätteroligt!
 
Idag var jag där på en lunchmöte och gick igenom vad vi ska göra här de närmaste månaderna. Sen fotograferade jag även lite bilder när personalen jobbade + tog lite portätt bilder. Så var där i flera timmar, jättetrevligt :)
 
Efter jag varit på Gullvivan så åkte jag till NVS Showroom där jag skulle hänga upp den reklam jag ska få ha i deras skyltfönster, men vi hade inte riktigt rätt utrustning med oss för att kunna borra i väggarna där så får bli en annan dag ;)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Hanna & Ola, bröllopsfotografering 2012, Karlstad
 
Hanna ♥ Ola
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Emma & Pondus, fotografering 2012 i Karlstad
 
Satt och redigerade massor med bilder på Emma & Pondus igår som jag tyckte blev riktigt fina :) Skulle verkligen vilja ha fler fotograferingar med hästar då jag tycker de är ett fantastisk djur, inte bara framför kameran.
 
Ska fortsätta redigera idag, både bilderna på Emma men även på Angelina. När det är klart ska jag dra på speedway i Motala, final 1 av 2. Ska bli riktigt kul och håller tummarna hårt för att jag ska slippa stå där i spöregn ;)
 
Även om jag kan känna mig lite bitter över att mörkret redan börjar falla så tidigt på eftermiddagen, så kan jag inte förneka att jag tycker det är jättemysigt att sitta inomhus och fika när det är så här ute. Och titta på hur rått det är utanför ;) I eftermiddags så mötte jag upp med min kusin Felicia för en fika på Waynes. Var jättemysigt att sitta där inne i värmen och se hur det blir mörkare utomhus, sen är det alltid jättetrevligt att få en pratstund med Felicia ♥