Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Alma & Stina, barnfotografering 2012, Karlstad
 
Okej, jag kan ärligt säga att jag inte rimmade med flit, men är lite julinspirerad just nu så det bara kommer automatiskt ;) Haha! Min förmiddag har bestått utav underbart härligt bebisgos med tvillingarna Alma & Stina. Deras mamma Johanna är vän med min syster så har fotograferat de här två när de låg i magen och när de hade namngivnings-kalas. Och även idag då.
 
Johanna är en otroligt rolig kund/vän att ha då hon själv är galet kreativ och hon kommer själv alltid med väldigt roliga idér. Idag bad jag henne även att ta med några utav de stickade mössorna som de har till tjejerna så fick även lite bilder med dem på :) Som ni förstår så är de här bilderna tagna på jultemat, kommer nog hamna måånga fler bilder på de här sötnosarna på bloggen!
 
Jag tycker det är väldigt roligt att träffa tvillingarna för de är så olika, men ändå så lika. Väldigt bra förklarat där eller hur?? Haha. Men man bara smälter av dem & man ser hur kärlek & glädje de har för varandra. Alma tyckte inte om att ligga på sängen och bara bli fotograferad, men hon blev jätteintresserad utav min kamera, så hon kommer att bli en fotograf i framtiden. Kom ihåg vart ni hörde det först ;) Med de kreativa generna & kameraglädje så kommer hon bli den bästa fotografen! :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Carolinn & Henrik, kärlek- & gravidfotografering 2012, Karlstad
 
Idag har jag haft de här två, eller tre kanske man ska säga, på min skärm. Bilderna från gravidfotografering med Carolinn & Henrik gick bara inte att lägga ifrån sig, så de blev klara i en nafs :) Så nu har jag skickat iväg så de kan välja sina bilder. Imorgon ska jag ta mig an bilderna på Atle & Vendela och så känslosam som jag blev när jag bara gjorde urval på deras bilder så räknar jag med en gråtfest imorgon!
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Caroline & Elliot, barnfotografering 2012, Karlstad
 
Känner ni julstämningen än? Det gör verkligen jag trots att regnet står som spö i backen utanför. Men det snöade faktiskt i morse, även om man såg att det inte skulle ligga kvar. Men bor på andra våningen så när man tittade ut kunde man ju låtsas i alla fall att snön låg kvar där nere! Har börjat tända ljus igen & har en "ljusboll" hängande i fönstret som vi har tänd. Riktigt mysigt, så även om jag saknar snön så är detta utan tvekan den mysigaste tiden på året. Har köpt ett ljus som luktar kanel, så när vi tänder det så fylls hela lägenheten av kaneldoft och finns nog ingenting som kan ge mig mer julkänslor än det.
 
Men det var inte julkänslor jag hade tänkt att prata om från början, men de är så starka hos mig just nu, hehe! När jag funderade på att starta mitt företag så pratade med Sara Marklund om lite tankar jag hade kring att ha ett företag som fotograf. Samtalet hade vi runt den här tiden och berättade att hon hade så fruktansvärt mycket att göra innan jul. Och jag trodde inte på henne, eftersom hon då också fotograferade helt i naturligt ljus. Jag var helt hundra på att man kunde köra sitt på sommaren och vid den här tiden skulle det vara helt dött med jobb. Men tji fick jag, som verkligen borde ha trott på Sara.
 
Kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig haft en så bra månad som november har varit med företaget. Det har varit fullsmäckat med jobb & bara förra veckan så hade jag 6 jobb på 5 dagar. Snacka om att njuta av livet & fotografi! Det var varierande jobb också så jag kände att varje fotografering var någoting speciellt! Så denna veckan är en datavecka då jag skynar mig att få ut allas webbalbum så de ska hinna få sina bilder så de kan ge bort bilderna som julkalappar om de vill det. Idag har jag fått iväg 3st webbalbum och jag kan inte annat än att ge mig själv en klapp på axeln. Imorgon kör jag 3 till!
 
Och till er som tror att det är försent att boka in en julfotografering, så kan jag lugna er med att ni hinner
fortfarande, men då bör fotograferingen ske så snart som möjligt & absolut innan 7dec.
 
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Caroline & Elliot, barnfotografering 2012, Karlstad
 
Åh, vad jag älskar att fotografera de små liven, man vet aldrig vad man kommer att vara med om :) Idag har jag kört en heldag i Arvika då jag först fotograferade en otroligt härlig och energisk familjefotografering. ISO:talet fick tyvärr bli ganska högt då det var jättemörkt ute idag, så ljuset ville inte riktigt komma in! Men vilka charmiga bilder jag fick, deras äldsta kille kommer bli en "heartbreaker" i framtiden då hans ögon kan charma vem som helst!!
 
Efter den fotograferingen så knallade vi iväg till dagens andra fotografering. Det är lite kul för båda fototillfällena blev bokade på olika tillfällen, blev av samma dag och så bodde familjerna jättenära varandra. Helt perfekt ! Nu fick jag träffa lilla Elliot som är på bilderna här ovanför. Visst är han söt? Och jag bara älskar den första bilden även om han har napp på den, det visar att även nappar kan vara söta!
 
Men nu är vi hemma i alla fall och jag ska sätta fart med redigeringen, många bilder som ligger på kö nu! Å, imorgon är det dags för en ny fotografering :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Atle & Vendela, kärleksfotografering 2012, Karlstad
 
Som fotograf så möter man ofta nervösa kunder som berättar att de hatar att stå framför kameran, det accepterar jag & lyssnar på. Så börjar man fotografera så tänker man för sig själv "ojoj den här person är som gjord att vara framför kameran". Exakt en sådan situation hade vi på dagens fotografering. Atle hade varit jättenervös för fotograferingen och direkt efter första klicket så såg jag vad bra bilderna blev! Både Atle & Vendela var riktiga naturbegåvningar framför kameran och kärleken bara lyste igenom!!! Sen så körde vi ett magiskt motljus på det också. Magi är enda ordet och att jag har tagit flera favoritbilder idag. Herrejösses så bra det blev ♥
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Carolinn & Henrik, kärlek- & gravidfotografering 2012, Karlstad
 
Uppdateringen de senaste dagarna kanske inte har varit den bästa, men idag så slänger jag upp två inlägg efter varandra istället. Ja, så kan det gå ibland haha. Orsaken till att uppdateringen svajar är för att jag har så sjukt mycket att göra denna veckan (!!). Jag är otroligt lycklig lottad att så många bokar in sina fotograferingar nu :) Så har/har haft fotograferingar onsdag (2st företagsfotograferingar), fredag (gravidfotografering), lördag (kärleksfotografering), söndag (familjefotografering & bebisfotografering). Så är fullt ös medvetslös just nu. Love it !
 
Idag så åkte jag och assist-sambon till Alsters herrgård för att fotografera de här två snyggingarna som kommer få en liten bebis snart :) Det var soligt, men den låg bakom dis så blev jättevackert motljus även om solen egentligen stod lite väl högt upp. Jättefina bilder blev det och jag skulle vilja kasta mig över dem på en gång, men nu ska jag faktiskt ta det lugnt, för imorgon är det en ny fotografering! :)
 
 
Sitter här med knallröda kinder eftersom jag smått skämt över att se min själv på film. Snacka om ovant! Jag spelade in den här lilla snutten medan jag väntade på att Crille skulle sluta jobba. Hade tänkt att den skulle komma upp mycket tidigare men vi åkte och storhandlade efter fotograferingen så fick bli nu istället :) Såga mig inte vid fotknölarna, ville testa på en vlogg helt enkelt ;) haha!
 
Ska strax åka och hämta mamma på jobbet. Efter det så ska jag ta itu med dagens bilder som blev så otroligt söta! Tjipp & hej!
 
 Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Carolinn Säf, företagsfotografering 2012, Karlstad
 
Idag har jag haft en fotografering med en jättesöt tjej som heter Carolinn. Carolinn driver ett eget företag som personlig tränare och är specialistutbildad inom träning för gravida. Vi möttes upp idag på gymmet Njoy här i Karlstad för att ta lite bilder till Carolinns hemsida. Hon väntar själv en liten som beräknas komma ut väldigt snart, vi har även en fotografering tillsammans på fredag så hoppas h*n stannar inne en liten stund till ;)
 
Jag var faktiskt lite nervös för den här fotogrfering då jag var väldigt orolig för hur ljuset var inne på gymmet. I vanliga fall rekar jag alltid innan, men här hade jag inte chansen till det så jag bad mest till högre makter att jag skulle slippa använda blixt. Men drog en lättad suck när jag kom in på gymmet och såg att det var underbart ljus! Så använde mig helt av naturligt ljus & två stycken reflexskärmar och det blev kalas-snyggt!
 
Sen så var det jättekul att Njoy passade på att boka in en fotografering med mig när de såg att jag var där. Tummen upp för det! :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Susanne, porträttfotografering 2012, Karlstad
 
Peroiden då jag är helt svartvit-galen verkar vara tillbaka! Det kommer och går det där, haha. Fast det är ju faktiskt så att det nästan gör ont i hjärtat att göra en bild svartvit under den tid då sommaren är som vackrast! Eller hur?

De här bilderna tog jag under Susannes möhippa medan vi väntade på hennes Mr Darcy, fast det visste ju inte Susanne om ;) Hade räknat med att bara få fotografera henne under en kort stund, men hann med riktigt mycket på den tiden jag hade tillsammans med henne innan David kom. Och vilka fina bilder det blev! Första bilden är en stor favorit för mig. Susanne var riktigt naturlig framför kameran så vi hade en fin stund tillsammans! Ska försöka lägga upp fler bilder på henne & David i veckan också, för de är magiska. Detta paret slår det gnistor om, minst sagt!
 
Idag så står en gravidfotografering på ett gym på schemat, är jättespänd och det ska bli kul att se hur resultatet blir!
 
Jag har under en ganska lång tid velat ha en logo till mitt företag, men jag haft minst sagt haft bestämmelse svårigheter, rättare sagt 2 år med bestämmelse svårigheter... Men nu har jag tagit fram en logga som jag känner är väldigt "jag" & som jag är nöjd med för tillfället. Nu gäller det bara att man inte hittar någon som har exakt en likadan, för så försvinner hela poängen med loggan faktiskt. Vad tycker ni om den? Hiss eller diss? Och om ni dissar berätta gärna vad det är du inte gillar ;) Sen skulle jag jättegärna ha tips på folk som gör bra loggor, för framtiden, så vet ni någon som är kanoners hör gärna av er !
(Foto från colorama, fotograf okänd)
 
Sitter och letar inspiration till hemmet då jag gått och blivit jätteintresserad av heminredning helt plötsligt. Mycket i mitt liv handlar om hemmet just nu, då jag & sambon letar lägenhet och även min mamma, så det är nog där ifrån det kommer. Den lägenhet som vi bor i just nu är faktiskt väldigt mysig egentligen men den är alldeles för mörk, så letar efter en ljus och fräsh lägenhet. Vet ni någon i Karlstad? ;) Men det var inte det jag skulle fråga er, utan jag skulle fråga om ni har tips på någon bra inredningsblogg? Vill bara bli överöst med inrednings-inspiration för vill verkligen göra en förändring så vår lägenhet får lite omtanke. Förut har den faktiskt varit ganska åtsidosatt, förlåt lägenheten!
 
Men nu ska jag faktiskt kila iväg på en lägenhetsvisning, tyvärr inte åt oss.
 
 
 
Skulle du vilja ha lite nya bröllopsbilder? Jag ska ha en fotografering i samarbete med Gullvivans blommor i Karlstad och söker nu modeller. Det enda kravet är att du/ni ska ha egna bröllopskläder, hår & make fixar vi.
 
För intresseanmälan: beccahansson@hotmail.com
 
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Victoria's Secret, företagsfotografering 2012, Karlstad
 
1977 slog Victoria's secret upp sina dörrar i USA, i år så slog de upp sina dörrar i Karlstad som en Victoria secret outlet. Kan inte säga att jag är annat än överlycklig, det är alla ord som behövs! Kan köra Victoria's Secret Fashion Show här nästa år då ;) haha! Hade ni missat att de finns i Karlstad så kan jag berätta att de ligger i Arkaden (vid Burger King). Just nu så delar de lokal med en frisör men tror de ska öppna en egen butik när Arkaden renoverat sina lokaler. Hoppas verkligen att det blir så, är så långt att åka till Manhattan varje gång min underbara Vanilla Lace-parfym tar slut ;)
 
Så till er killar som läser min blogg så är detta det bästa julklappstipset ni kan få! Snygga undekläder, hudlotion & parfymer från V S, ja tack !
 
Eller natt o natt förresten, eftermiddag, men allting efter kl 16 nu för tiden är natt ;) Och det bästa med natten är att då kan man tända ljus och ha mys i stugorna. Älskar verkligen den här tiden innan jul då alla ljus på stan är uppe, blir ännu bättre sen när även husen börjar hänga upp sina ljus! Har ni köpt klart julklapparna? Många som idiotförklarar mig att jag ens frågar? haha. Jag & sambon är klara med våra för ekomoniskt nog så delar vi upp det på flera månader så inte julmånaden ska bli personlig-konkurs-månaden.

Och mer tid får vi att njuta! Jag älskar julstöket på stan som alltid blir varje år, så är ändå inne och ströshoppar dagarna innan jul bara för stämningens skull. Lite stört kanske, men är julkänsla att se alla andra panik:a runt haha!
 
Idag har jag varit hundvakt åt denna söta varelse, hon charmar alla hon träffar denna goding! Becca kunde inte ta med henne till jobbet idag så då fick hon vara hemma hos mig lite. Oj, så synd om mig ;) Jag kan inte längta mer efter att ha en hund själv så jag är bara överlycklig att hon får vara hemma hos mig. Det svåra är att lämna tillbaka henne igen ;)
 
Tanken var att jag skulle bokföra idag, men blev kanske inte så mycket med det av olika anledningar......*host*Ready*host,host*. Men jag tycker det var skönt med att få en paus i arbetandet, har varit en galen arbetsmyra den senaste tiden. Men jag pillade lite på hemsidan i alla fall och snart kommer jag vara nöjd med den. Den måste vara perfekt ;) Men annars idag så har jag och Ready busat, myst och lekt. Mysigast var när Crille kom hem, då låg hon mellan oss och sov med huvudet i mitt knä. Vet inte vem som njöt mest, hon eller jag. Så Becca: Är inte säker att du får tillbaka henne på måndag *blink,blink*.
 
Jag får ofta frågan om hur jag "gör" mina CD:s som jag levererar till kund och det är faktiskt väldigt enkelt! Jag använder ett program som kom med min skrivare där man designar sin skiva precis hur man vill. Programmet är väl kanske inte det bästa så tar alltid hjälp utav Photoshop också. Oftast så trycker jag ett fotografi på skivan, men denna gången använde jag mig bara utav mitt namn. När jag är nöjd med skivan så bränner jag över bilderna till CD:n.
 
 
När skivan är klar så tar jag ett speciellt CD-papper som har klister på undersidan och fäster det på skivan.
 
 
Det är lite pilligt att få det rätt men som tur är så brukar det gå att göra om det en gång innan det blir får dåligt med klister.
 
 
Sen så skriver jag ut den bild som jag gjort på skivan.
 
 
Klart! Sen så har jag valt att använda CD-fickor i papper/plast att leverara dem i. Förut så körde jag med CD-fodral men tyckte aldrig att det blev snyggt så slopade det. DVD-fodral funkar också jättebra. Till nästa säsong så kommer jag nog inte ha kvar CD-fickorna heller för har kommit på ett ännu bättre sätt, men mer om det då ;)
 
När jag skickar iväg skivorna så gör jag det i ett vadderat kuvert, hittills har det funkat bra men kan vara lite riskfyllt, det beror lite på hur varsam postil-Per är ;)
Bild: porträtt- & kärleksfotografering, Alsters herrgård, Karlstad 2012
 
Att sitta och redigera bilderna på Susanne & David gör mig helt varm i hjärtat, deras kärlek lyser rakt igenom allt!
Den här bilden blev direkt en favorit från gårdagen, vad tycker ni om den?
Ni glömmer väl inte era pappisar idag?
 
Bild: porträtt- & kärleksfotografering, Alsters herrgård, Karlstad 2012
 
Kommer ni ihåg att jag var så taggad inför en fotografering? Idag så ägde den rum. En möhippa för Susanne med Jane Austin tema! Och eftersom jag är en person som älskar Stolthet & fördom helt sjuk mycket så var ju detta en drömfotografering för mig :) Så de hade sytt upp en vacker klänning, fixat hår & smink så hon var som tagen ur en Jane Austin film, mycket fint!
 
Vi började med en porträttfotografering med bara Susanne, sen så överraskade de henne med att David kom dit med en vit ros iklädd frack och en hög svart hatt. Hennes min när hon såg David så söt! Fotograferingen övergick då till en kärleksfotograferig med S&D. Detta var nog den lättaste kärleksfotograferingen jag haft då de överöste varandra med pussar och kärleken lyste i deras ögon!
 
Innan fotograferingen så gick jag runt och rekade på platsen i strålande sol. YES, tänkte jag, äntligen lite vackra motljusbilder! Men ungefär samtidigt som möhipps-gänget kom till Alsters herrgård så hade solen gått i moln och det blev jättemörkt, så jag fick tänka om hela fotograferingen. Var riktigt snopet kan jag ju säga! Men jag löste det på allra bästa sätt och jag är helt säker på att de kommer bli jättenöjda med bilderna :)
 
Passa på nu under vintern att få lite fina bilder på er lilla ängel. Jag fotograferar helt i naturligt ljus och kommer gärna hem till er för en fotosession. Kontakta mig för mer information, skriv med ålder på er bebis i mailet.
 
Det är riktig lyx att bli hembjuden på lunch hos någon måste jag säga :) Idag så åkte jag hem till min fina vän Becca som bjöd på en jättegod kyckligsallad. Älskar att umgås med Becca & Ready då jag kan prata om precis vad som helst, med Becca då. Ready sitter bara och är charmig! Blev mycket inredning-, hund- & matprat idag. Mys.
 
Hade egentligen inte tänkt ta med vänsta bilden på Ready & Becca men den blev så komisk då båda ser jättehårda ut, haha ;) Snart kommer syrran på besök och jag ska godkänna en fotoram.
I helgen så har jag en fotografering som jag varit så sjukt taggad inför enda sen bokningen kom in! Det var en sån där idé som jag bara kände att den var som gjord för mig. Så nu sitter jag och planerar. Jag har en ganska klar bild hur jag vill att slutresultatet ska bli, men det är en hårfin gräns till att det blir "lek" utav det hela, så därför krävs det planering kring denna fotografering. Men jag är så otroligt inspirerad och såå sjukt taggad !!! Ska bli kul att få visa er efter helgen vad det är jag har hållit på med.
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Modellfotografering, Mariebergsskogen, Karlstad 2012
 
Ja, snart är det 2013 och jag har börjat förbereda mig för nästa säsong. Prislistor ska göras om, portfolion ska förnyas och bloggen ska förbättras. 2013 kommer bli ett år som jag tar ett steg till mot att bli bröllopsinriktad. Men det som jag vill ha hjälp utav er med nu är att jag ska beställa lite bilder till min portfolio och jag undrar vilket ni tycker är snyggast på denna bilden. Svartvit eller färg? Jag har redan med en annan bild som visar sminket, så det har jag redan tänkt på, frågan handlar rent om själva bilden. Tacksam för hjälp ♥
 
Sen har ni någon åsikt om hur jag kan förbättra min blogg så tar jag gärna emot dem också :)
 Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Behind the scenes, Karlstad 2012
 
Lite smallpigart-inspirerat så tror jag att det här med bildbomber ska bli min nya grej, haha. Själv är jag ett fan att kliva in på bloggar som har bildbomber med mycket att titta på samtidigt och kanske inte har lika många inlägg istället. Hur tänker ni kring sånt?
 
Detta är i alla fall behind the scenes bilder ifrån fotograferingen jag hade tillsammans med Anna & Louise för någon vecka sedan. Fotofingret blir som galet då jag älskar att fotografera BTS, jag vill dokumentera minsta lilla och jag tycker det är kul att få visa upp den delen utav jobbet också.
 
Har ni varit och hälsat på era nära & kära idag? Vi har som tadition att vi alltid åker ut efter skymning och tänder ljus på Hammarö kyrkogård. Alla helgona är en av mina absoluta favorit högtider, julen är den enda som är större för mig. Att ta en dag och tänka extra mycket på våra bortgångna som vi älskar så mycket, det är så fint! För bara för att de har gått bort så betyder det inte att vi slutat älska dem, utan bara att vi saknar dem mer.
 
Idag har jag tänkt på extra mycket på dig B.... på dig gammelfarmor......och på dig som jag tänker på dagligen och som gick bort alldeles för tidigt....det är så fint att se alla ljus <3
 
Det jag verkligen älskar med hösten är alla morgonmys! Jag brukar aldrig vara sugen på te under sommaren då jag redan är varm då, men direkt när löven börjar falla så får jag ett enormt te-sug. Imorse vaknade jag tidigare än sambon, det var mysigt mörkt i lägenheten så jag värmde en kopp te, tände ljus och tog fram "sjung tills du stupar". Så jag har haft en riktig mys-mys-morgon. Och ska jag vara ärlig så satte jag även på lite julmusik för jag har fullt med julkänslor redan! ;)
 
 
Edit: Någon fler som har problem med kommentarerna på blogg.se?
 
Boka mig redan nu så ni kan vara säkra på att julkorten blir klara i tid till jul: http://rebeccahansson.com
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Modellfotografering, Karlstad 2012
¨
Här kommer några bilder till ifrån city-fotograferingen jag hade tillsammans med Angelina. Vill du se fler så finns det några - HÄR. Jag har massor med modellbilder kvar att visa så ska sätta mig någon dag och göra lite modellinlägg :)
 
Idag så ska jag försöka jobba lite trots att jag fortfarande inte mår bra, men jag är världens sämsta sjukling. Jag blir så otroligt uttråkad!! Så ska jobba lite så kan jag vila senare ;) Idag så ska jag fixa mitt julerbjudande, sen så har jag 2 beställningar på tack-kort till speedwayförare och de måste bli klara idag. Sen har jag under en längre tid planerat en tävling här på bloggen, så jag tänkte fråga er: Är ni sugna på en fototävling??
 
Det där med tajming brukar inte vara min starka sida, så nu när jag har mycket att göra så är det bara att säga hej till influensan, haha. Har varit helt däckad i snart två dygn, roligare det har man ju haft det ;) Idag känner jag mig lite piggare så jag i alla fall kan vara lite vaken, Imorgon kan jag förhoppningsvis jobba lite också :)
 
Jag hade stora planer på en halloween-fotografering som jag helt fick hoppa över i år tyvärr. Men har skrivit upp den så nästa år då banne mig! Imorgon så måste jag försöka få ut mitt julerbjudande också annars kommer det att bli väldigt stressigt med det. Men är det någon redan nu som vet att den är sugen på en julfotograferingen så kan ni kontakta mig för mer information, så svarar jag så fort jag kan :)
 
Vill även passa på att tacka er för alla era fina kommentarer! Jag är helt överlycklig att ni ger mig sånt otroligt fint stöd, ni är helt underbara ♥
 
Nu ska jag krypa ner i soffan igen och tänkte se på någon Disney film faktiskt. Det bästa med att vara sjuk ;)