Jag är inte mycket för att sätta nyårslöften privat, för det blir aldrig att jag håller dem i alla fall. Tror att jag mer är en sån som tar saker lite som det kommer. Men, i år har jag satt lite nyårslöften för bloggen, för där hamnar jag lätt i en "vana" av vad jag brukar lägga upp. Så det är dags för nya utmaningar! Lägg gärna till om ni har något som ni skulle vilja se på bloggen så får vi se om jag klarar din utmaning ;)
 
Nyårslöften för bloggen:
- Mer vardagsbilder
- Fler fototips
- Önskeinlägg
- Ny bloggdesign
- Mer personligt
- Fler bilder/filmer på mig
 
Vad tycker ni? Låter det vettigt? Är det något jag glömt?
Kom gärna med tips :)
 
 
Nu är det inte många timmar kvar till 2013.
Har ni några speciella planer för 2013 eller nyårslöften?
Maj: I maj så kliar det alltid extra mycket i fotofingret eftersom det är då det börjar bli riktigt härlig grönska igen! Jag fotograferade Angelina & Kristoffer för första gången och det var en fotografering i helt gudomligt eftermiddagsljus. Fotograferade även Elin och kom på att jag ville avsluta med bilder vid vattnet, vilken tur att jag får mina infall ibland :) Ami & Mats hade sin förfotografering och Carolina & Robert gifte sig. Gifte sig gjorde även Frida och Erik och jag älskar att hon gifte sig i en rosa klänning.
 
Fotograferade syrran och hennes sambo Per. Molly tyckte inte alls om kameran, men mjuknade till slut upp och det blev jättefina bilder, med sig hade hon en så söt liten väska. Ett par dagar innan så hade jag även fotograferat hennes härliga syster. Hanna & Ola hade sin förfotografering i Arvika, ett underbart par som jag aldrig kommer att glömma. Hade två sesuella fotograferingar med Stina. Fotograferar väldigt många speedwaymatcher mellan april & oktober, men här var det till och med lite extra mycket. Fick även med på bild när Stina blev jagad av en svan och mina bilder fick en helsida i  Nya Wermlands Tidningen.
 
Juni: Var faktiskt en ganska lugn månad, där jag fotograferade mycket men som inte var "jobb". Hade en jättefin midsommar tillsammans med nära & kära. Fotograferade både student & balporträtt. Åkte till Eskilstuna och fotograferade även deras student där. Var på trav och fotograferade. Hade förfotografering med Adel & Katarina och skrattade tills jag fick ont i käken tillsammans med dem. Hade en söt fotografering med Madeleine i stadsparken. Ami & Mats gifte sig på ett grönt Alsters herrgård. Hade en snabbfotografering med kollegan Emma Bertilsson. Gav mig på för första gången att fotografera hästporträtt, som är mycket svårare än det ser ut ;)
 
Juli: Då hade vi fina Madeleine på besök och hon hamnade väl framför linsen ett antal gånger ;) Jag fyllde 22år och ställde mig framför kameran. Fotograferade Angelina i museumparken och även Angelina tillsammans med Akilles. Hade en kärleksfotografering där jag för första gången hade med lite rekvisita. När grönskan var som finast så fotograferade jag underbart söta Axel med mamma Vera på Gubbholmen. Erik & Katarina hann med både en förfotografering och att gifta sig i juli :) Vackraste Hanna & charmigaste Ola gifte sig och fick till & med regnet att hålla sig undan...tills de gick in i kyrkan i alla fall! :)
 
Augusti: Ett augusti som inte ofta visade upp sig från sin bästa sida, som jag minns det så var det mest bara regn! Men då det var uppehåll så var kameran direkt framme. Stina & Alma hade namngivnings-kalas och jag dokumenterade den dagen. Linnea, jag & Jonna körde en fotografering tillsammans. Det blev nog inte som någon tänkt sig, men vi hade i alla fall kul på vägen. Ready blev bortskämd med en riktig lyxfotografering då min kund varken dök upp eller hörde av sig...Hade en gravidfotografering i högt gräs så min stackars ssistent/sambo fick fästingar på sig. Stranden är en gudomlig plats att vara på, även för fotograferingar. Fast det kändes mer som vi lekte än fotograferade, så självklart blev bilderna bättre än någonsin. Hava flyttade hem till Madeleine och hon ville ha hennes valptid dokumenterad. Sen, mycket speedway blev det!
Januari: När jag tittade igenom mina hårddiskar så fick jag verkligen en chock. För många utav de fotograferingarna jag hade i början utav året var jag helt tvärsäker på att de hade varit under 2011. Men under januari så hade en jättesöt bebisfotografering på Kronoparken med Moa & Ella. Ella hade jag ju redan träffat, när hon låg i magen så var extra kul att träffa henne! Sen fotograferade jag min gamla bandmedlems hund (och även hon hamnade med på bild) och är så otroligt tacksam för den fotograferingen, då den gjort att jag och Becca hittat tillbaka till varandra ♥ Fotograferade även söta Saga, snyggingen Anna-Klara och hade en riktigt kall fotografering tillsammans med Victoria.
 
 
Februari: Började feb. men en riktig snygg fotografering med Anna-Klara med moviestar-tema. Träffade Axel m. familj för första gången och blev helt förälskad i dem. Hade en gravidfotografering på Dömle herrgård med tvillingföräldrarna Johanna & Anders och tog så många favoritbilder! Körde tre teman tillsammans med frisören Linnea Forslund och modellen Jonna. Jonna som är för snygg för att vara sann. Fotograferade coola Julia och förälskade mig i hennes hår. Hade en fotografering med syrran i skattkärr som sticker ut väldigt mycket från min vanliga stil.
 
 
Mars: Mars var en rolig månad det ojoj så kul jag hade! Körde 2 teman tillsammans med en make up artist & modell. Ett lite rockigare och ett strand-tema. Stackars modellen höll på att frysa sönder, men bra bilder blev det! Fotograferade Stina Dahlgren för första gången och den söta tjejen ville jag sedan bara fotografera, fotografera och fotografera efter det. Åkte till Eskilstuna och hade 4st fotograferingar på en helg, en i deras "gamla stan" bla. Älska!! Tvingade Rebecca att stå framför kameran och fick henne att le, fast hon sa att jag aldrig kommer få henne till det ;) Hade flera företagsfotograferingar åt NVS. Fick även Linnea att stå framför kameran och där tog jag min favoritbild inom porträtt.
 
 
April: Då fotograferade jag Moa & Ellas dopbilder. Robert & Carolina hade sin förfotografering till bröllopet på ett kallt Alsters herrgård. Jag åkte till Stockholm för att fotografera bloggaren Hannas familj. En helt fantastisk familj som jag hade en riktigt fin förmiddag tillsammans med! Fotograferade även Estelle i gamla stan och det var en dröm som gick i uppfyllelse! Hade så klart även en fotografering med Stina och många bilder knäpptes även på Madeleine. Hade ett samarbete tillsammans med Hårverkst'an & Matrix då jag fotograferade både förberedelser, behind the scenes och hårshow. Ett fantastiskt samarbete som jag aldrig kommer glömma, absolut ett av årets höjdpunkter.

Del 2 kommer imorgon och del 3 kommer på tisdag för er som är nyfikna.
Och för er som tycker jag uppdaterar lite för mycket just nu så är det bara tillfälligt ;)
 
2012 har varit mitt år! Jag har träffat helt fantastiska människor och min utveckling har varit enorm. Har gjort
detta lilla bildspel av bilder som jag inte kan se ,utan att le, och utan att känna mig lite stolt! Det är tack vare
mina underbara kunder och er här på bloggen som gör mitt jobb till det bästa jobbet i världen. Jag lever
min dröm och det är tack vare er! Så tack, tack att ni finns! Detta är mina favoriter:
 
"Bästa Rebecca!
Jag känner så starkt för dig och din utveckling och är så stolt att ha haft med dig i gruppen.
Jag ser så mycket av mig själv i dig när jag började fotografera och jag skulle bara vilja ge dig en
stor kram och få dig att förstå hur duktig du är. Med tanke på din ålder och hur länge du fotograferat
är du en av dom bästa fotograferna jag vet just nu och jag är fullt övertygad om att du kommer ha
en stor bred kundkrets inom ett par år.
 
Din talang för fotografering i samband med din personlighet som syns genom dina inlägg och bilder är
precis det som behövs för att bli en framgångsrik fotograf. Mitt viktigaste råd till dig är att inte lyssna på
andra eller tänka för mycket på vad andra gör, du är fantastiskt duktig och jag lovar att om du bara
fokuserar på digg och fortsätter utvecklas som du gjort hittills kommer du vara en av Sveriges
bästa fotografer inom en väldigt snar framtid."
 
/ Emelie Ohlsson
 
Början
Det ramlar in kommentarer lite då och då som gör att jag känner att flera av er känner samma sak som jag alltid känt. Kraven på mig har alltid varit väldigt höga, framförallt från mig själv, men sen jag började med fotografering så har de varit sjukt höga. Det har varit en sådan tid nu att det kommer hela tiden nya fotografer eftersom kamerautrustningen har börjat bli så billig och det gjorde mig helt galen i början. Tragiskt att erkänna, men jag kunde sitta och hamna på någon blogg och blev helt svart i ögonen. Det handlade aldrig om den fotografen som jag hamnade hos, utan handlade enbart om mig själv. För jag lever min dröm och istället för att njuta av den så blev jag så förbannat rädd att den skulle försvinna. Självförtroende.
 
Idag sitter jag här och kan svara på kommentarer om exakt vilka inställningar jag avnänt etc, för jag känner mig ändå trygg i mitt yrke som fotograf idag. Och handlar åter igen inte om någon annan utan att idag så mår jag bra, det gjorde jag inte då. Så man måste alltid börja med sig själv.
 
Att jämföra sig med andra
Men, som alla vet som har eller haft ett dåligt självförtroende så är man väldigt lättpåverkad. Jag har från grunden en dålig självkänsla. Vikten, har varit ett stort problem sedan jag var liten. Jag ansåg alltid att jag var mindre värd eftersom jag var så fet. De tankarna kom redan på dagis. Och jag minns dem som om det var igår. Men nu på äldre dagar så har jag pratat med min mamma och hon förstår inte alls vad jag pratar om för jag började inte gå upp i vikt förrän jag var i 11års ålder. Hur kommer det sig då att ett dagisbarn redan har en skev bild av sig själv? Det kan inte jag svara på, för det skulle bara bli flummigt med tidigare liv etc. Men håll med om att det är konstigt? Jag föddes helt enkelt med dåligt självförtroende. Men jag var ändå är lyckligt barn med mycket spring i benen & skinn på näsan. Det var bara att självkänslan inte fanns där.
 
Sen började det hända saker som gjorde att jag tappade mitt skinn på näsan, mitt spring i benen & lyckan. Jag blev alldeles för eftertänksam och missunnsam. Avsundsjuk på alla andra var så bättre, det var hela högstadiet de. Självförtroende= noll. Varför jämför man sig så förbaskat med alla andra? Du ser ändå inte hela bilden utav deras liv. Och jag lova dig att de går och jämför sig med någon annan.
 
Högstadiet bestod allra mest utav att springa runt och säga vad jag fet jag är. För sa jag det innan någon annan så hade jag skyddat mig själv lite. Men det handlade bara om vad jag själv tänkte. Min klass var helt underbar och jag umgicks med nästa alla. De tryckte inte ner mig någonstans och sa aldrig något om mig på ett negativt sätt. Varför skulle jag då springa runt och sprida negativa ord om mig själv? Det fattar jag ju idag var trötta de måste ha blviit på att höra det. Varför jag inte bara levde mitt liv istället.
 
Att bygga upp sig själv.
Att bygga upp sig själv, det gör man inte på en dag. Jag jobbar hela tiden med mig själv och utmanar mig själv. Sommaren mellan högstadiet och gymnasiet så bantade jag ner mig själv ordentligt i tron om att gymnasietiden skulle bli bättre om jag gjorde det. Sanningen är att jag gick ner för alla andra skull, men inte min egen. För inuti så mådde jag sämre än någonsin. Jag började umgås med människor som jag inte visste var bra för mig....Mitt i det så fixade jag till någon förfalskad självkänsla, för jag hade gått ner i vikt då måste jag ju passa in med också. Mitt i det så träffade jag Crille (min sambo) och första gången jag pratade med honom så kändes det som vi känt varandra hela livet. Där, började jag gilla livet igen. Och där började jag jobba med mig själv för mig skull!
 
Fotograf Rebecca Hansson
En person som betytt otroligt mycket för mig är Fotograf Rebecca Hansson. När jag precis hade startat mitt företag (som kom som en lika stor chock för mig som de för min omgivning) så kände jag "vad sjutton har jag gett mig in på???" Och det handlade nog inte så mycket om själva konstdelen med fotografin utan om allt annat runt omkring. Jag hamnade på Emelie Ohlssons blogg och läste hennes mer personliga inlägg om sin början. Att hon hade dåligt självförtroende och "fejkade" i början sitt självförtroende som fotograf. Gud vad smart! Det kan jag också göra? För är det något jag har tyckt varit jobbigt förr så var det att träffa nya mäniskor, men jag älskade ju att fotografera.
 
Så då kunde ju jag fejka att jag inte var nervös, så alla skulle tro att jag var "superproffset Rebecca Hansson". Smart! Och det funkade verkligen och då efter vägen så märke jag att detta var ju inget farligt? Alla är ju så snälla. Så efter ett tag så märkte att jag fejkade inte längre, jag njöt utav att träffa nya människor. Och det är det som jag älskar mest med jobbet idag, alla underbara människor som jag träffar/träffat!! De är helt fantastiska och så olika varandra! Och tänk på alla människor som jag kommer att träffa. Vad kommer de att ge mig? Vad kan jag ge dem? Älskar det, jag bara älskar det.
 
Jag blev så förälskad i "fotograf Rebecca Hansson" som person, att jag idag är fotograf Rebecca Hansson på heltid. Hon har förbättrat mig som människa och fått mig att hitta mitt värde. Jag älskar henne. Jag behövde utvecklas och det har jag gjort. Jag har gjort det så snabbt att jag känner att inte folk runt omkring mig kanske har hängt med och det är något jag tycker är jobbigt. Men jag är nöjd med mig själv. Sen får jag också återfall, så klart och som Emelie skriver där uppe så måste jag sluta titta på alla andra hela tiden. Och det är något som jag jobbar stenhårt med. För samtidigt som man hämtar inspiration hos vissa så känner man bara avund när man går in till andra. Avund är ingen fin sida och den ska slipas bort.
 
Vem är jag?
Idag så älskar jag mitt liv som fotograf, jag älskar mina kunder och jag älskar min sambo. Alla säger att jag är så känslig men jag anser mig vara en konstnärs-själ för inuti så är jag stark. Min vilja kommer att göra att jag får leva det livet som jag drömmer om. Självförtroende sviktar från dag till dag eller vecka till vecka, därför jobbar jag alltid med mig själv. Och en vacker dag så kommer det att vara en erfarenhet att ta nytta av. Så jag vill bara säga till er som känner eller har känt som jag. Sluta jämför er med alla andra. Se värdet hos dig själv.
 
Hade jag läst de raderna för 4 år sedan hade jag tänkt  "usch vilken skit", allvarligt alltså. Men det har funkat för mig, även om jag är långt ifrån perfekt med mina svackor. Men vem fan orkar vara perfekt?
 
Jag hoppas ni haft en varm, mysig, god, glad, fluffig och kul jul! Det har verkligen jag haft! Bilderna visar lite från allt fint som hänt de senaste två dagarna. Vi har som tradtion att vi alltid har uppesittarkväll hemma hos mamma, med riktigt god mat & mys. Sen sover vi över hos henne så vi kan vakna på morgonen och öppna paket tillsammans. I år blev det en lugn morgon då syrran inte jobbade, så blev en riktigt härlig morgon!
 
Vi kom fram till att vi har inte firat jul tillsammans med pappa på julafton på ca 5år, utan då har vi firat med honom på juldagen istället. Men i år så äntligen kunde vi åka hem till honom också. Så var i hans underbara hus på förmiddagen där han bjöd på goood julmat, vi öppnade julklappar & drack glögg. Var så otroligt mysigt. Det är nog en av de få gångerna som jag ville att tiden skulle sakna ner så vi kunde vara där lite längre. Men som alltid när man har kul så springer tiden iväg.
 
Efter pappa så åkte vi till mormor. Vi är alltid hos mormor & morfar på julaftonskvällen och det är alltid otroligt mysigt. Och gott, väldigt väldigt gott haha! Så jag och min syster får alltid 4st julklappsöppningar så det där med den långa väntan den slipper vi ;) Så skulle vi försöka att vänta till kvällen med julklappar på julafton så skulle vi nog klättra på väggarna tror jag! Haha!
 
 
 
Ni är underbara allihopa och jag önskar er en riktigt god jul <3
Kärlek till er!
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Bröllopsporträtt 2012, Karlstad

Ja, det stämmer bra! Idag gjorde jag årets näst sista fotojobb, jag fotograferade bröllopsporträtt på de vackra här ovanför. De gifte sig borgligt idag så vi tog lite bilder innan vigseln hemma hos dem :) De bodde i ett hus med jättestora fönster så skämtade om att jag skulle flytta in med dem istället för att bo här i vår mörka etta. Verkade inte som de var så sugna på det, konstigt ;)
 
Vi fotograferade mest utomhus, men eftersom det är ganska kallt nu, så tog även bilder inomhus. Var ett jättebra ljusinsläpp från fönstrena så funkade kanon bra. Redigerade de här bilderna lite snabbt nu, resten får ligga till efter jul då jag vill ha lite ledigt nu. På annandagen fotograferar jag årets sista "shoot", då jag ska fotografera på en mässa.
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Syskonfotografering 2012, Karlstad

För exakt en vecka sedan så hade jag en syskonfotografering med de här tre snyggingarna. Malin (i grönt) kontaktade mig, då de kommit på att de ville ge bort ett fotografi till sin mamma i julklapp. Jag kände att de var lite sent ute egentligen för att jag skulle kunna garantera dem att hinna få sina framkallningar. Men jag kände att jag verkligen ville hjälpa dem, så jag bokade in en tid så snabbt som möjligt och fixade så de hade sitt urval av bilder några timmar efter fotograferingen. Väldigt snabbt och smidigt! Och igår kunde jag lämna över deras framkallningar. Känns skönt :)
 
Hade egentligen inte tänkt att visa er bilderna förrän efter jul, men de gav mig godkänt igår och då kunde jag helt enkelt inte låta bli. Så känner ni deras mamma så får ni inte skvallra ;)
 
Ljuset var helt magiskt, jag blev helt stum, så vackert! Och är självklart jättenöjd med bilderna, men framförallt så hade jag en väldigt rolig fotografering med de här tre, som kämpade på otroligt bra i kylan. Jag visste inte om att det skulle vara bara ben & ärmlöst, så blev lite chockad när de kom eftersom det var ca -14 grader ute. Men de var otroligt duktiga. Men när vi tog bilderna med hundarna så fick jag en pik utav en äldre dam som gick förbi "Hur länge ska de sitta där, har du inte plågat dem länge nog?!". Aja, det är sånt som hör till ;)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Konståkning 17 december 2012, Ishallen - Hammarö
 
I lördags så bjöd mamma med mig & sambon till en konståkningsuppvisning på Hammarö. Hammarö konståknings klubb firade 30år och visade upp sina favoritnummer och det var med konståkare i alla åldrar. Inte en vanlig lördagkväll, men det var kul att göra någonting annat. Kommer inte bli någon konståknings-fotograf i framtiden men det var kul att prova på det :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Carolinn & Henrik, kärlek- & gravidfotografering 2012, Alsters herrgård - Karlstad
 
Bjuder på en liten bildbomb så här innan helgen. Jag har bestämt mig för att ta ledigt hela denna helgen och bara umgås med min underbara sambo. Crille är den som alltid stöttar mig i företaget och han får ibland dra ett ganska stort lass bara genom att företaget är min älskade bebis. Så i denna helgen så blir det ingen blogg, ingen hemsida, ingen "fotograf Rebecca Hansson-grupp", ingen redigering eller bokföring. Utan det blir han och jag rakt igenom. Och julmys. Vi ska packa in julklappar och baka pepparkakor. Så jag kommer sprängas av julkänslor i helgen :)
 
Så därför bjuder jag er på denna vackra bildbomb så ni har något att titta på i helgen, om ni inte väljer att ha en julmys-helg som vi ska ha :) Jag fotograferade Carolinn & Henrik i november och de här bilderna är ett urval av mina favoriter från den dagen. Det är sällan jag känner mig helt nöjd, men denna fotografering är jag så stolt över, för jag höll en jämn kvalitet på alla bilder fotograferingen igenom.
 
2012 har nog varit det bästa året i mitt liv, för jag har hittat mig själv. Jag låg under en massa bråte, men jag grävde fram mig mig själv under det här året. Livet är långt ifrån perfekt och mitt hjärta är långt ifrån helt. Men idag kan jag stå här och säga att jag är stolt över att vara Rebecca Hansson. Överviktig eller inte. Blyg eller inte. Kunna stava bra eller inte. Det har inte så stor betydelse egentligen, det viktiga är vad du gör utav det du har. Och att våga stå för den du är. Jag har sett botten och det var till & med för någon dag sen jag var nere och hälsade på. Men skillnaden på 2007 och 2012 är att nu har jag människor som drar upp mig igen. Dem tackar jag varje dag för att de finns.
 
Man måste få vara deppig ibland, men det viktigaste är att ha folk runtomkring dig som drar upp dig. Och att du sen när de kanske mår dåligt att du är där för dem. Man måste prata, men man måste även lyssna. Jag var en "lyssnare" men nu har jag även blivit en "pratare". Och då lärde jag mig på vägen att faktiskt folk vill höra vad jag har att säga. 2013 kommer bli mitt år, men 2012 kommer vara det bästa! Förlåt att det blev väldigt djupt på detta vackra bildinlägget. Det jag egentligen ville säga var bara att ta hand om era närmaste, men framför allt ta hand om er själva <3
Vår fina mini-gran
 
Hoppas ni haft en fin lucia-dag och jag önskar er en fortsatt fin Lucia-kväll. Jag som hade tänkt att gå upp 7 i morse och titta på Luciatåget på Tv, fick ta sovmorgon efter en natt utan sömn. Hade så svårt att somna för inspiration slog till precis när jag la mig och då var det bara att lägga där och planera. Men då tackar jag att jag lever i denna värld som man kan titta på TVn i datorn ;) Det funka ju att se Luciatåget där med, fast kan säga att det inte var alls lika mysigt. Men det funka ;)
 
Annars idag så har jag jobbat hela dagen. Hade en syskonfotografering med såna otroligt härliga människor så tiden bara flög iväg. Sen att fotograferingen ägde rum i det allra vackraste vinterljuset satt inte fel det heller. Och jag hade lovat att de skulle få sitt webbalbum idag så var det bara att sätta fart när jag kom hem. Men det funkade det också ;)
 
Nu sitter jag och tittar på reprisen av Luciatåget, för man måste ju passa på när det bara är en gång om året! Kan inte förstå hur snabbt det går, inte alls långt kvar till julafton! Vi satte upp vår gran tidigt i år för att hinna njuta av den ordentligt! Vad tycker ni om vår mini-gran? Jag älskar den, helt perfekt när man bor i en etta :)
 
 
Mamma & jag brukar sticka iväg på lite fotoutflykter ibland. Tycker verkligen om dem för man vet inte riktigt vart man hamnar i slutendan och idag så skulle vi göra en utflykt till en allé som vi såg i somras. Men vi hittade den inte...utan hamnade istället på en öde camping. Det såg inte mycket ut för världen men så fick jag se att det låg som en dimma över isen så jag bad mamma att stanna.
 
Tog med kameran med mitt 28-70, ett minneskort & mitt stativ, resten lämnade jag i bilen. För som sagt det såg inte ut att vara så mycket. Men detta ställe visade sig vara ett helt otroligt smultronställe, med helt fantastiska miljöer och helt otroligt vackra isskulpturer!! Kameran gick så varm så jag behövde inte ens ha vantar på mig ;) Det var riktigt kul att hitta alla isskulpturerna för de fanns på olika ställen och att pulsa runt i snön. Sen får jag inte glömma det helt fantastiska motljuset heller! Visst, det är lite överexponerat på översta bilden, men jag bryr mig inte, älskar det !
 
Sen på vägen tillbaka så hittade vi till slut allén också och då hade solen börjat gå ner så där fick jag bilder med ett ljus som bara vinersolen kan bjuda på!
 
Har ju glömt bort att lägga upp bilderna ifrån Skyltsöndagen! Det var -17 grader, så vi var inte där jättelänge i år, annara så brukar jag kunna gå runt i flera timmar & bara mysa. Men vi vi var där en stund i alla fall, köpte godis, tittade på Luciakandidaterna & Broken Door.
 
Sen har även Karlstad utökad sin julutsmyckning i år med en ljus-kristall-krona. Tycker den är ganska söt faktiskt :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Brudbuketter, företagsfotografering 2012, Stadshotellet i Karlstad
 
Jag har bara skrapat på toppen utav isberget av alla vackra bilder jag tog den där dagen. Johanna & Lotta var så otroligt fina & gjorde ett jättebra jobb framför kameran. Då blir det mycket bilder att välja mellan! 
 
 
Jag skulle bli så jätte-skutt-glad om ni berättar vilken som är er favoritbild i denna bildbomb :)
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Elliot, barnfotografering 2012, Karlstad
 
Lille-tomte-Elliot är ju bara för söt. Visst smälter man?
Så här kring jul så är det alltid väldigt mycket som står på schemat, men glöm inte att njuta utav julkänslorna! Det märks i år att alla är mer taggade inför julen & för att det kommer snö. Stockholmarna kanske vill ta tillbaka lite utav de känslorna just nu, men innerst inne tror jag de saknade snön också ;)
 
Allting blir så vackert utav snö & julbelysning. Jag skulle kunna vara ute hela dagar bara för att få ta in allting ordentligt. Har faktiskt lite julfotograferingar planerade, så hoppas kunna fånga den känslan så man kan ta fram bilderna och minnas efter jul också. Som ni märker är jag en riktig julnörd. Dofterna, musiken och maten. Kan inte beskriva vad det väcker inom mig. Jag älskar allt som har med julen att göra!
 
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Angelina i snön, porträttfotografering 2012, Karlstad
Utrustning: Nikon D800 & Tamron 70-200 f/2,8
 
Förr, innan, så var jag aldrig impulsiv. Innan vaddå? Jo, innan fotografin. Att aldrig kunna släppa sitt schema var tråkigt, men tryggt. Nu, idag så är jag impulsiv. En tanke slog mig, när jag satt i vårt kalla vardagsrum fyllt med levande ljus i hopp om att få lite värme, att förra året hann jag inte med någon snöfotografering. Jag som älskar snö. Jag hann inte. Tittar ut genom fönstret där snöflingorna dalar ner, det är så vackert. Synen gör mig varm. Tar upp mobilen, sms:ar till Angelina. Vackra, fina Angelina.
 
"Absolut" svara denna alltid positiva tjej. "Ses om 1,5h!" Blev riktigt orolig att det skulle sluta snöa, men det blev bara vackrare flingor ju längre vi höll på. Höll till i stadsmiljö, fick en känsla av att vara i New York. Mitt vackra underbara New York. Vill presentera för er: Årets vackraste bilder. Enligt mig.
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Brudbuketter, företagsfotografering 2012, Stadshotellet i Karlstad
 
Stadshotellet, två vackra brud-modeller, en jätteduktig make up artist & en massa vackra brudbuketter: det låter helt okej det! Det har i alla fall min dag bestått utav. Make up artisten Louise körde igång med ena modellen klockan 8 imorse och sen dess har det varit full rulle. Det har varit en riktigt rolig dag, sitter & laddar in bilderna just nu och det jag har sett är riktigt fint!

Ett stort tack till alla som var med och gjorde denna dagen så bra! Lotta & Johanna var så fina som brudar i klänningar som Karlstads högtidskläder varit så snälla och lånat ut till oss. De vackra buketterna kommer självklart från Gullvivan då det är jag & Gullvivans ägare som dragit ihop denna fotografering. Sen även ett tack till Julia som var praktikant på Gullvivan idag som var jättesnäll och även var assistent till mig :) Stora kramar på er alla ! Och får inte glöma Louise, tack tack tack Louise! Sist men inte minst vill jag även tacka stadshotellet som lät oss vara där utan att tveka.
 
När jag först såg rummet som vi skulle hålla till i så blev jag ganska skräckslagen för det var så dassigt ljus... Men som tur var så var inte heller rummet bredvid bokat så flyttade in dit istället. För även om fönstren var höga så släppte de inte så mycket ljus. Så vissa utav de locations som jag ville hålla till vid, var bara att glömma. Men för att citera Johanna "Becca, du gillar verkligen fönster va?", så hittade ett fint fönster som man kunde sitta i, där det blev flera fin-fina bilder.
Foto: Porträttfotograf, Rebecca Hansson (Jag)
Bild: Stina, barnfotografering 2012, Karlstad
 
Det finns så sjukt mycket bilder på lager som jag vill visa er, men har helt enkelt inte haft tid. Tyvärr! Hatar när bloggen blir haltande då jag älskar att få visa er bilder & få respons ifrån er :) Men jag tog faktiskt ledigt hela helgen och bara myste med nära & kära. På lördagen så gick vi på julmarknad på Alsters herrgård och det var så mysigt! Tyvärr har ju inte vi fått snö här ännu, men det var mysigt ändå. Och sen så var det helt fantastiskt ljus så fick många fina bilder därifrån :)
 
Sen i söndags så var vi på julbord, min farfar bjuder varje år släkten på julbord och jag älskar verkligen det. Traditioner är jätteviktiga för mig och på jul ska man vara tillsammans så för mig är julbordet något som jag alltid går & längtar efter! Efter det så åkte vi ner på stan och gick på skyltsöndag, det blev bara en snabbvisit då det var helt galet kallt !!!!!! Men hann i alla fall se nya ljuskronan de hängt upp på soltorget, luciakandidaterna & broken doors. Jättemysigt & fotograferade självklart massor då också! Så som jag sa så har jag massr att visa er! Nu ska jag sätta mig och orda med lite leveranser och när jag är klara med dem så hoppas jag att bloggen blir lite mer aktiv igen! Kramar på er i kylan ♥
 
 
Förresten, har ni gjort något roligt i helgen?