Amanda

Hur fotograferar du i motljus? Oj, svårt att förklara. Jag brukar överexponera lite så att ljuset faller in i bilden.

Vilket är ditt favorit motiv? Ett jättelyckligt brudpar

Kan du visa din fotoutrustning? Har en kategori med min fotoutrustning här på bloggen :)

Vad är det godaste du vet? Årets första jordgubbar, när man har längtat efter dem hela vintern.

När började du fotografera? 2007 började jag fatta tyckte för fotografi, 2008 köpte jag min första systemkamera och satte direkt igång för att lära mig den fullt ut.

Vad var din första kamera? En Nikon D40x

Vilken är din "dröm kamera" ? En Nikon D2, skulle jag inte tacka nej till.

Kan du ge något rediegringstips? Har tänkt att börja ge lite redigeringtips på bloggen, så kommer att komma här snart.

Vad gör du oftast när du redigerar bilder? Fixar kontrast är det allra vanligaste jag gör. Vill kunna redigera bilderna så lite som möjligt, för då betyder det att jag skött mig bakom kameran :)

Brukar du klona bort saker när du redigerar dina bilder eller vill du ha kvar allt?
Mycket sällan jag klonar bort saker, kan vara om det verkligen är störande så det tar bort fokusen från det jag vill lyfta fram. Men har man en parkeringskylt eller vad det nu kan vara som stör, ta bort det.

Vad tänker du på när du fotograferar? Nu för tiden kommer intällningar och sånt lite av sig själv. Så nu fokuserar jag mycket på kunderna att de ska ha en sån trevlig stund som de bara kan ha.

Brukar du fota hästar? Gjorde det för första gången denna sommaren. Var inte alls så lätt som jag trodde, en riktig utmaning. Fick verkligen mersmak och skulle gärna ha fler hästar framför linsen!

Ett objektiv du vill ha? Just nu ett Nikon 1,4

Har du haft någon annan blogg än "fotobex"?
Har bara haft några bloggar som jag "skrivit av mig i", när jag var yngre.Amanda

Hej jag är ny på din blogg men ÄLSKAR dina bilder ! Så fantastiska, känslan i bilderna går rakt igenom bilden så du är riktigt duktig tycker jag!

Men vem är fotobex?

Med de menar jag, vem är du? Namn?ålder?

Rebecca Hansson, född & uppvuxen i Karlstad. Är 22år gammal.

Utbildning? Favorit intressen? Gick mediegymnasiet i Karlstad, fast tycker inte jag lärde mig att fotografera där, utan det har jag lärt mig genom att hålla i kameran ofta. Favoritintressen utöver att fotografera så är jag en riktig sportnörd. (Helt galen i speedway!!)

Vilka människor betyder mycket i ditt liv? Min sambo Crille är mitt stora stöd i livet och jag skulle aldrig ha vågat startat företaget utan hans stöd.

Hur uppstod fotobex? Vart kommer namnet ifrån? När jag var liten så hade jag extremt många smeknamn: "Becca, Bex, Beccis, B, Beckost, osten, Becks & ainstein (det ska vara felstavat)." Så fotobex kom ganska naturligt när jag skulle välja namn på bloggen.

Har folk hjälpt sig och pushat dig när du startade företag?
Innan jag startade företaget så var det inte jätte många som trodde på mig, men jag hade redan bestämt mig så var inga negativa tankar som kunde stoppa mig. Crille har alltid stöttat mig och trott på mig. Han har faktiskt trott mer på mig än vad jag själv har gjort. Men sen när väl företaget var startat och folk fattade att detta menar jag verkligen allvar med, då har folk tyckt att det är jättekul!

Var du inte rädd ? Keep up the good work !
Det är jättekonstigt, men jag var aldrig rädd. Jag var och är helt säker på att detta är helt rätt!


johanna-tvillingmamma

hej becca!! ok kul med frågestund, ska ställa dig mot väggen hahha! Vet att du älskar att fota bröllop och du är ju förlovad med Crille så min fråga är när/vill ni gifta er och hur ser ert/ditt drömbröllop ut :-)

 Haha, tack för den Johanna ;) Ja, jag har ju faktiskt gått från att vara helt anti bröllop till att sitta och planera mitt eget bröllop. Tur att man kan ändra sig :) Men vi har inte tänkt att gifta oss på ett tag, minst 5år i alla fall skulle jag tro. För min del skulle jag kunna gifta mig med Crille här och nu för han är helt enkelt rätt, men jag vill att det ska vara starten på livet på något sätt. Och då ska allting vara bra. Vill ha en stabil inkomst, att man känner att man bor där man trivs, att båda vet vilka vi är och lite sådär.


Drömbröllopet (känner att min familj kommer mobba mig nu) skulle nog vara ganska vitt och stilrent. Jag känner inget behov att jag ska vara i en kyrka utan skulle gärna gifta mig på en strand. Brudbuketten har jag redan klar för mig hur den kommer se ut, men sen vet jag inte om jag har rätt att välja själv då syrran är florist. Haha. Som fotograf har jag nog allra mest tänkt på bröllopsfotograferingen, ska ha Anna Roström som fotograf, även om jag måste boka henne 5år innan ;) Sen ska det vara natruligt och verkligen visa våra personligheter.


Lovisa Lindström

Åh, ser nu att du bor i Karlstad! Då har jag absolut lite frågor till dig, för jag har nämligen precis flyttat upp å kan verkligen inget om stan, hittar knappt osv... :)

Vad är dina tre besöks-måsten i Karlstad? Vad måste man se - det kan vara en shoppinggata, ett kulturarv, en bra badstrand - vad som! :) Oj, denna fick jag faktiskt ta hjälp av sambon till, då jag tvingade hit honom från Eskilstuna så är han inte lika hemmablind. Mariebergsskogen, Bergviks köpcenter & Alsters Herrgård. Mariebergsskogen är ett utav mina favoritställen, för det är verkligen en välskött park och det mesta finns där.

Hur länge har du fotat innan du startade ditt eget företag? :) Sen 2008, startade i början av 2011

Är det bara du som jobbar i ditt företag eller har du nån som sköter t.ex. den ekonomiska biten?

Jag sköter allting själv, har även fått hjälp av farmor med bokföringen för den är svår ibland. Men den löpande bokföringen sköter jag själv.

Vad tycker du om å göra inomhus - när sola inte skiner i Karlsta? ;) Typ pyssla/lägga pussel/film - vad som! :) Krypa upp i soffan och se på film tycker jag verkligen om. Jag är egentligen en pysslig-person men har inte hunnit pyssla på länge. Men vid jul har jag tänkt att ha pysselstuga här hemma för kan inte tänka mig något mysigare!


Fotograf Laila Villebeck

Hur kommer det sig att du är så speedway-frälst? :)
Pappa började köra speedway när han var 17år, tror jag. Sen har han haft alla roller man kan ha inom speedway sen dess. Så jag brukar skämta om att jag är född på speedwaybanan, för det är inte långt ifrån sanningen. Då vi var en speedwayfamilj så spenderades varenda lediga minut på speedwaybanan, så det är många timmar jag har sprungit runt på Kalvholmen (Karlstads speedwaybana). Idag är min pappa en otroligt duktig domare, jag jobbar som sekreterare/säkerhetsansvarig/fotograf för Karlstads speedwayklubb Solkatterna. Jag har svårt att säga att jag är bra på något, men jag kan speedway! Inte köra, men det runt omkring.

Vilka fotografer inspirerar dig och på vilket sätt? Oj, jag inspireras av så många fotografer av så många olika anledningar. Emelie Ohlsson inspirerar mig som enrepenör, att man kan få något att växa sig så otorligt stort och ändå behålla sig själv i det hela. Konstnärligt så älskar jag Smallpigart & Jessica Clair, deras bilder är så otroligt känslofyllda så det känns som man var på plats med brudparet. Elin Kero har fantasi som ingen annan, hon kan lyfta fram saker i bilder som en annan aldrig skulle ha tänkt på, jättehäftig tjej! Laura Farris hon inspirerar mig när det kommer till ljuset, för ibland kan jag sitta och klia mig i huvudet och säga "hur gjorde hon det där??". För hon får fram otroligt mycket ljus ibland ur väldigt mörka situationer. 

Jag har sett din otroliga utveckling på kort tid: Hur har du blivit så bra så fort? :) Åh tack snälla! Övat, Övat & Övat. Och vägrat accepterat att jag inte kan en sak. Varför kan jag inte det då? Sen så sätter jag mig läser hur "ska" man göra, sen övar jag på det.

Vem skulle du vilja ha som fotograf på ditt eget bröllop? Smallpigart, utan tvekan!

Vem skulle du helst av allt vilja fota? Kommer kanske låta konstigt, men Björn Skifs. Dels så älskar jag honom som person & hans musik, men sen så har han sagt att han avskyr att bli fotograferad. Och det skulle jag vilja ändra, för jag tror man kan få alla att trivas framför kameran just för stunden beroende på hur fotografen är. 

Nämn 5 bra saker med dig själv.
Jag är Envis, lättroad, målinrikad, kärlekfull & omtänksam. 

Vad gör du när ingen ser på?

Dansar, TOK-dansar! 

 

Tack så jättemycket för era frågor! Del II kommer imorgon.

kram <3

johanna-tvillingmamma
| http://www.tvillingmamma.se/

Tummen upp! Mkt nöjd med svaret på min fråga hihi!

Svar: Hehe ;)
Becca

Lovisa Lindström
| http://alovisa.blogg.se/

Bilderna du tar är otroliga!!!! :)

Svar: Tack snälla du <3
Becca

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?