Angelina
- Vad gillar du mest att fota?
Kärlek; även om det är ett brudpar, en mor & son eller ett par. Det är en sån vacker känsla, så varför inte fånga den på bild? Och en sån fotografering kan bjuda på så mycket, man kan ha tårar i ögonen för de är så fina tillsammans eller man kan skratta så man gråter för det är så härliga människor. 
- vad är ditt bästa foto tips? Lär dig ljuset, ljuset är nyckeln för bra bilder.
- Vad är svårast att fota?
Hmm,,, jag skulle säga modellbilder. För det är inte riktigt min grej egentligen. Jag tycker det bara är kul när jag jobbar med "rätt" personer. För det jag älskar är att fånga det naturliga, så att styla upp någon och tänka igenom varje bild så otroligt är inte min grej riktigt som sagt. Min inspiration låser sig ofta då kan jag erkänna.
 

Sofie :)

Kan du inte berätta om dom som hjälper dig ta sådana fantastiska bilder! Vilka är personerna som tex, assisterar dig, modellerna, hon som fixar smink och hår. Vilken relation har du till dom? Hör dom bara av sig eller hur börjar ett sånt samarbete ? Du är en dunderbra fotograf !:)
Till assistent har jag min underbara sambo Crille, han är den perfekta assistenten för han brukar veta vad jag tänker innan jag själv har tänkt det. Så om jag tänker "kanske borde ha reflexskärmen här", då kan jag vända mig om så har han den redan framsträckt mot mig, haha.

Modeller är lite olika. Menar du modeller för TFP-fotograferingar eller mina kunder? För modellerna till TFP fotograferingar är lite olika. Det kan vara folk jag känner, eller så kan jag klicka runt lite på facebook och hitta en snygging så konaktar jag dem, haha. Och ibland hör de av sig till mig också.

Sen är det min ängel som fixar hår och make när jag har modellfotograferingar. Linnea Forslund är en av mina närmaste vänner som har gått en utbildning på Björn Axéns frisörskola. Kan inte uttrycka hur galet stolt jag är öven den kvinnan! Jätteduktig! Sen på några fotograferingar då jag har använt mig utav andra make up artister och frisörer, då har de kontaktat mig och velat ha ett samarbete.

Neha

Vilket är ditt favoritobjektiv? Mitt 50mm 1,8 - det sitter nästan alltid på kameran. 

Hur kändes det när du fick din F-skattsedel/företaget godkänt? Underbart! Men samtidigt fick jag en "upp till bevis" känsla som fick mig att slita som ett djur första året!

Vad är ditt favoritmotiv. Ett lyckligt brudpar/kärlekspar.

När visste du att du ville bli egen företagare inom just foto? Egentligen lite för tidigt, för hade inte arbetat mig upp till en tillräckligt stor kundkrets, egentligen. Men det var nog i slutet av 2010. För när tanken på eget företag väl kom upp, då fanns det inget annat alternativ.

Ungefär hur många fotograferingar gör du i månaden? Oj det är vääldigt olika beroende på månad. I juli hade jag 17st.


Lena

Vart/Vad är ditt drömställe/drömperson att fotografera? Min drömperson svarade jag på i gårdagens svarsinlägg :) Skulle vilja ha en kärleksfotografering på en viss gata i New York, vilken tänker jag inte säga ;)

Om du fick välja endast en av dina bilder, vilken skulle du då välja som favorit och varför?
Herregud, vet inte ens om jag kan välja det haha! Det får nog bli denna:

Nämn ett ställe som du tycker fotografer ska besöka och fotografera på.

I Sverige så tycker jag att man ska åka till västkusten, finns måånga fina platser att fotografera på där.

Annars New york, det är en helt fantastisk stad!


Randi Krog Belseth

Vurderet at lave sådan en spørgerunde selv, men er lidt bange for ikke at få nogen respons overhovedet. *hehe* Men tror jeg har spurgt dig før, og kan jo gøre det igen her... overvejet at starte op med individuelle kurser for andre fotoentusiaster? :)

De tankarna har börjat komma hos mig nu att jag kanske ska börja med något sådant. I början kände jag; vad ska jag kunna lära någon annan?" Men har märkt att det finns ett stort intresse för det, så det är absolut något jag ska försöka dra igång. Senast säsongen 2013 ;)

Emma Roodla - Fotograf
| http://babiidarling.blogg.se

Redigeringstips skulle uppsakattas mkt mkt :) Jag undrar hur många får de här klara och ljusa färgerna, nästan lite pastelligt ibland med :)!

Sen bliiiiir jag galen jag har en ny kamera men jag tycker inte att jag får mina bilder riktigt skarpa och om de är det tycker jag att bilderna ser lite "grumliga" ut lite brusiga och då är ändå isot på 100. Vet du vad det kan vara för fel, kan det vara att objektiven går på sin sista vers?

Svar: Ska försöka lägga upp något denna veckan :) När det kommer till färger så har Emelie Ohlsson ett jättebra inlägg om det på sin blogg just nu.
Oj, svårt att veta. Provat att sätta objektivet på en annan kamera o se om det blir likadant då?
Becca

F O T O S B
| http://Fotosb.blogg.se

Hoppas du har en bra kväll! :)

Emma Roodla _ Fotograf
| http://babiidarling.blogg.se

jaa jag såg emelies inlägg vilken tajming :)!!

Jo jag får göra det :)!!

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?